Dezinformační weby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76616
30.10.21 23:00
@Anonymní píše:
@MrsNorris
A máš nějakou radu, nebo ses přišla jen ukájet a vysmívat?

já radu mám, tak si toho nevšímej, na řeči nereaguj, na ukázky z webů též nereaguj - ji to přestane bavit, když od tebe nebude žádná odezva,
pokud to pořád řešíš, tak ji v tom v podstatě podporuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 23:00
@Alladina píše:
Na az247 si dělají srandu. :mrgreen:. To nikdo soudný snad nebere vážně. :mrgreen: „Soudruzi, poletíme na slunce, ale v noci.“V tomhle duchu.

No jasně, proto jsme to sem dala. :D A schválně, jak dlouho by té kamarádce trvalo než by si toho všimla.. :mrgreen: Třeba by pak přestala své pitomosti posílat.

• Citovat
  • Upravit
4928
30.10.21 23:03
@Anonymní píše:
@MrsNorris
A máš nějakou radu, nebo ses přišla jen ukájet a vysmívat?

Jak se nesmát, když se na jednu stranu ofrňuješ nad kámoškou, na druhou stranu je pro tebe google „zdroj“, případně „relevantní zdroj“.
Se chytněte za ruce a začněte budovat na tom, co máte společné - informační negramotnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 23:04
@Anonymní píše:
No jasně, proto jsme to sem dala. :D A schválně, jak dlouho by té kamarádce trvalo než by si toho všimla.. :mrgreen: Třeba by pak přestala své pitomosti posílat.

Hele mám poslední, možná trochu unfér plán, ale asi zkusím.
Pošlu ji nějakou zaručenou zprávu, možná se inspiruji i tady na odkazu z diskuze. Pošlu to s mailu někoho jiného. A uvidím, jestli mi to zase přepošle se slovy „Tohle si určitě přečti“, tak jí to pak řeknu, že přeposílá každí hov.no a tohle že bylo moje…
Jinak už nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.21 23:05
@Anonymní píše:
No jenomže google není relevantní zdroj podle ní. To jsou všechno lži a manipulace. Prostě konec.

Google scholar není klasický google, ale google databáze odborných závěrečných prací, vědeckých článků a knih. Pokud máte třeba bc nebo mgr, tak tam můžete najít i svou bakalářku nebo diplomku..
Ještě existuje třeba academia.edu s odbornými texty, které do velké míry musí projít recenzním řízením vědecké komunity (pokud to není prezentace na konferenci, pozvánka na konferenci a pod.), ale tam se člověk musí zaregistrovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.21 23:07
@Anonymní píše:
Hele mám poslední, možná trochu unfér plán, ale asi zkusím.
Pošlu ji nějakou zaručenou zprávu, možná se inspiruji i tady na odkazu z diskuze. Pošlu to s mailu někoho jiného. A uvidím, jestli mi to zase přepošle se slovy „Tohle si určitě přečti“, tak jí to pak řeknu, že přeposílá každí hov.no a tohle že bylo moje…
Jinak už nevím.

To zní dobře..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.21 23:08

@MrsNorris
Google pro mě je vyhledávač zdrojů, z nichž některé lze považovat za relevantní. Najdu tam třeba digitalizované archívní materiály a nemusím tudíž do Prahy osahávat papírové prameny.
A nech mě prosím na pokoji, fakt nemám náladu se hádat. Chtěla jsem radu a pomoc té své známě, pokud už nic nemáš, tak prosím tě jdi z této diskuze jinam. Dík.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.21 23:09
@MrsNorris píše:
Jak se nesmát, když se na jednu stranu ofrňuješ nad kámoškou, na druhou stranu je pro tebe google „zdroj“, případně „relevantní zdroj“.
Se chytněte za ruce a začněte budovat na tom, co máte společné - informační negramotnost.

Hele, google scholar (není klasický google) neznal před pár lety ani můj školitel - profesor..A fakt nebyl a není tupec, prostě ne každý se k němu dostane. Neznalo ho ani x doktorandů, o normálních VŠ studentech nemluvě..

• Citovat
  • Upravit
5653
30.10.21 23:10
@Anonymní píše:
Přeji krásný dobrý večer,
mám přítelkyni, která neustále přeposílá různé informace, tykající se všeho možného. kdysi mi chodili od ní spíš takové ty hoaxy - holčička s leukémií (za každý přeposlaný mail deset centů apod.), že je to několik let furt ta samá, to nebudu komentovat.
Jenže teď přituhuje a já dostávám neustále odkazy na videa na gloriatv, otevřisvoumysl, kulovýblesk a já nevím, co ještě. Často jedna zpráva odporuje druhé. Jednou máte kloktat savo, podruhé vypít česnekovou vodu, hlavně se nenechat očkovat a teď se zase mám určitě podívat na to, jak to ve světě chodí, kdo vlastní 99 procent kapitálu a jak chtějí eliminovat počet obyvatel.
Ze slušnosti jsem se na to podívala, ale kde mám nějaké zdroje, abych si informace mohla ověřit?
No a když jsem to známé napsala, tak jsem prý ovce a měla bych se o tuto problematiku víc zajímat, abych byla v obraze…
Nevím, je to furt dokola.
Mám tu svou kamarádku moc ráda, ale v poslední době mi připadá, že se v tom úplně nějak našla, nebo realizuje a o ničem jiném se pomalu nebaví.
S nápadem, jak celosvětovou krizi řešit, ale nepřichází a ani na otevřisvoumysl jsem se zatím žádné návrhy na lepší a konstruktivní řešení nedočetla. :nevim:
Mrzí mě to. I to, že mě považuje za ovci, která se nechala očkovat a jde jako ovce na porážku. Fakt, že z toho člověk třeba není odvařenej, jen se snaží na základě informací hledat nějaké menší zlo, si vůbec nepřipouští. Jako by se svět smrskl na černou a bílou, na my a oni…A já myslím, že takhle svět nefunguje…

Tak to ignoruj a nečti. Lidi, kteří nazývají druhé ovcemi a používají další výrazy přiblblého korona slovníku, mají u mě svůj,, šuplík,, a vím, že některá témata, i mimo covid, je lepší s nimi neotvirat. Bavte se o tom, co máte společné a o tom, o čem jste se bavily před covidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
30.10.21 23:14
@Anonymní píše:
Hele, google scholar (není klasický google) neznal před pár lety ani můj školitel - profesor..A fakt nebyl a není tupec, prostě ne každý se k němu dostane. Neznalo ho ani x doktorandů, o normálních VŠ studentech nemluvě..

Já vím, co je google scholar. Byl to pro mě jeden z nejužitečnějších nástrojů, když jsem neměla přístup do jiných databází.
Hned po Sci-Hubu, samozřejmě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
30.10.21 23:21
@Anonymní píše:
@MrsNorris
Google pro mě je vyhledávač zdrojů, z nichž některé lze považovat za relevantní. Najdu tam třeba digitalizované archívní materiály a nemusím tudíž do Prahy osahávat papírové prameny.
A nech mě prosím na pokoji, fakt nemám náladu se hádat. Chtěla jsem radu a pomoc té své známě, pokud už nic nemáš, tak prosím tě jdi z této diskuze jinam. Dík.

ta diskuse, i když jsi ji založila ty, není tvá, je veřejná, a ty nemáš právo nikoho z ní vyhazovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.21 23:24

@stinga No to sice nemám, ale normální člověk není tam, kde o něj nestojej. A myslím, že ta paní je natolik chytrá, že to pochopila.

• Citovat
  • Upravit
4928
30.10.21 23:26

Uznávám, že tu prudím.
Když tohle ale byla taková klasika…

Už jdu, dobrou :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27896
30.10.21 23:40

Na toto je super Facebook, má v ponuke možnosť nezobrazovať správy od konkrétnej osoby 30 dní. Fakt je že od nejednej osoby tam mám, od kedy sa objavil covid, už pravidelne zastavené príspevky. Už sa ma i FB pýtal či nechcem radšej zrušiť priateľstvo :think: už sa ani nesnažím nejako reagovať, som hneď ovca a keď sa mi otvoria oči, uvidím :nevim: pri osobnom stretnutí buď poviem nezačínaj, kto to má stále počúvať, alebo si vytiahnem mobil a kým do mňa tlačí svoje vedomosti, čítam si na mobile. Niekedy to zaberie, niekedy nie. Už som aj pol hodinu čumela do mobilu a danej osobe to vôbec neprekážalo že ju nepočúvam, v pohode mi vysvetľovala ako Bill Gates vymyslel vírus aby preriedil ľudstvo vakcínou. Radšej som sa ani nespýtala prečo sa chce Gates zbaviť tých poslušných čo sa dajú očkovať a tých čo rebelujú si chce nechať :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.10.21 00:28
@Anonymní píše:
@MrsNorris
A nech mě prosím na pokoji, fakt nemám náladu se hádat. Chtěla jsem radu a pomoc té své známě, pokud už nic nemáš, tak prosím tě jdi z této diskuze jinam. Dík.

Ty ji chces pomoct?
Jako presvedcit ji, ze tvoje pravda je pravdivejsi?
Proc?
Kazdy at ma nazory jake chce.
Proste se s ni o tom nebav a vyreseno. Stavte na tom, co mate spolecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová