Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@MrsNorris
A máš nějakou radu, nebo ses přišla jen ukájet a vysmívat?
já radu mám, tak si toho nevšímej, na řeči nereaguj, na ukázky z webů též nereaguj - ji to přestane bavit, když od tebe nebude žádná odezva,
pokud to pořád řešíš, tak ji v tom v podstatě podporuješ
@Alladina píše:
Na az247 si dělají srandu.. To nikdo soudný snad nebere vážně.
„Soudruzi, poletíme na slunce, ale v noci.“V tomhle duchu.
No jasně, proto jsme to sem dala.
A schválně, jak dlouho by té kamarádce trvalo než by si toho všimla..
Třeba by pak přestala své pitomosti posílat.
@Anonymní píše:
@MrsNorris
A máš nějakou radu, nebo ses přišla jen ukájet a vysmívat?
Jak se nesmát, když se na jednu stranu ofrňuješ nad kámoškou, na druhou stranu je pro tebe google „zdroj“, případně „relevantní zdroj“.
Se chytněte za ruce a začněte budovat na tom, co máte společné - informační negramotnost.
@Anonymní píše:
No jasně, proto jsme to sem dala.A schválně, jak dlouho by té kamarádce trvalo než by si toho všimla..
Třeba by pak přestala své pitomosti posílat.
Hele mám poslední, možná trochu unfér plán, ale asi zkusím.
Pošlu ji nějakou zaručenou zprávu, možná se inspiruji i tady na odkazu z diskuze. Pošlu to s mailu někoho jiného. A uvidím, jestli mi to zase přepošle se slovy „Tohle si určitě přečti“, tak jí to pak řeknu, že přeposílá každí hov.no a tohle že bylo moje…
Jinak už nevím.
@Anonymní píše:
No jenomže google není relevantní zdroj podle ní. To jsou všechno lži a manipulace. Prostě konec.
Google scholar není klasický google, ale google databáze odborných závěrečných prací, vědeckých článků a knih. Pokud máte třeba bc nebo mgr, tak tam můžete najít i svou bakalářku nebo diplomku..
Ještě existuje třeba academia.edu s odbornými texty, které do velké míry musí projít recenzním řízením vědecké komunity (pokud to není prezentace na konferenci, pozvánka na konferenci a pod.), ale tam se člověk musí zaregistrovat.
@Anonymní píše:
Hele mám poslední, možná trochu unfér plán, ale asi zkusím.
Pošlu ji nějakou zaručenou zprávu, možná se inspiruji i tady na odkazu z diskuze. Pošlu to s mailu někoho jiného. A uvidím, jestli mi to zase přepošle se slovy „Tohle si určitě přečti“, tak jí to pak řeknu, že přeposílá každí hov.no a tohle že bylo moje…
Jinak už nevím.
To zní dobře..
@MrsNorris
Google pro mě je vyhledávač zdrojů, z nichž některé lze považovat za relevantní. Najdu tam třeba digitalizované archívní materiály a nemusím tudíž do Prahy osahávat papírové prameny.
A nech mě prosím na pokoji, fakt nemám náladu se hádat. Chtěla jsem radu a pomoc té své známě, pokud už nic nemáš, tak prosím tě jdi z této diskuze jinam. Dík.
@MrsNorris píše:
Jak se nesmát, když se na jednu stranu ofrňuješ nad kámoškou, na druhou stranu je pro tebe google „zdroj“, případně „relevantní zdroj“.
Se chytněte za ruce a začněte budovat na tom, co máte společné - informační negramotnost.
Hele, google scholar (není klasický google) neznal před pár lety ani můj školitel - profesor..A fakt nebyl a není tupec, prostě ne každý se k němu dostane. Neznalo ho ani x doktorandů, o normálních VŠ studentech nemluvě..
@Anonymní píše:
Přeji krásný dobrý večer,
mám přítelkyni, která neustále přeposílá různé informace, tykající se všeho možného. kdysi mi chodili od ní spíš takové ty hoaxy - holčička s leukémií (za každý přeposlaný mail deset centů apod.), že je to několik let furt ta samá, to nebudu komentovat.
Jenže teď přituhuje a já dostávám neustále odkazy na videa na gloriatv, otevřisvoumysl, kulovýblesk a já nevím, co ještě. Často jedna zpráva odporuje druhé. Jednou máte kloktat savo, podruhé vypít česnekovou vodu, hlavně se nenechat očkovat a teď se zase mám určitě podívat na to, jak to ve světě chodí, kdo vlastní 99 procent kapitálu a jak chtějí eliminovat počet obyvatel.
Ze slušnosti jsem se na to podívala, ale kde mám nějaké zdroje, abych si informace mohla ověřit?
No a když jsem to známé napsala, tak jsem prý ovce a měla bych se o tuto problematiku víc zajímat, abych byla v obraze…
Nevím, je to furt dokola.
Mám tu svou kamarádku moc ráda, ale v poslední době mi připadá, že se v tom úplně nějak našla, nebo realizuje a o ničem jiném se pomalu nebaví.
S nápadem, jak celosvětovou krizi řešit, ale nepřichází a ani na otevřisvoumysl jsem se zatím žádné návrhy na lepší a konstruktivní řešení nedočetla.
Mrzí mě to. I to, že mě považuje za ovci, která se nechala očkovat a jde jako ovce na porážku. Fakt, že z toho člověk třeba není odvařenej, jen se snaží na základě informací hledat nějaké menší zlo, si vůbec nepřipouští. Jako by se svět smrskl na černou a bílou, na my a oni…A já myslím, že takhle svět nefunguje…
Tak to ignoruj a nečti. Lidi, kteří nazývají druhé ovcemi a používají další výrazy přiblblého korona slovníku, mají u mě svůj,, šuplík,, a vím, že některá témata, i mimo covid, je lepší s nimi neotvirat. Bavte se o tom, co máte společné a o tom, o čem jste se bavily před covidem.
@Anonymní píše:
Hele, google scholar (není klasický google) neznal před pár lety ani můj školitel - profesor..A fakt nebyl a není tupec, prostě ne každý se k němu dostane. Neznalo ho ani x doktorandů, o normálních VŠ studentech nemluvě..
Já vím, co je google scholar. Byl to pro mě jeden z nejužitečnějších nástrojů, když jsem neměla přístup do jiných databází.
Hned po Sci-Hubu, samozřejmě ![]()
@Anonymní píše:
@MrsNorris
Google pro mě je vyhledávač zdrojů, z nichž některé lze považovat za relevantní. Najdu tam třeba digitalizované archívní materiály a nemusím tudíž do Prahy osahávat papírové prameny.
A nech mě prosím na pokoji, fakt nemám náladu se hádat. Chtěla jsem radu a pomoc té své známě, pokud už nic nemáš, tak prosím tě jdi z této diskuze jinam. Dík.
ta diskuse, i když jsi ji založila ty, není tvá, je veřejná, a ty nemáš právo nikoho z ní vyhazovat ![]()
@stinga No to sice nemám, ale normální člověk není tam, kde o něj nestojej. A myslím, že ta paní je natolik chytrá, že to pochopila.
Uznávám, že tu prudím.
Když tohle ale byla taková klasika…
Už jdu, dobrou ![]()
Na toto je super Facebook, má v ponuke možnosť nezobrazovať správy od konkrétnej osoby 30 dní. Fakt je že od nejednej osoby tam mám, od kedy sa objavil covid, už pravidelne zastavené príspevky. Už sa ma i FB pýtal či nechcem radšej zrušiť priateľstvo
už sa ani nesnažím nejako reagovať, som hneď ovca a keď sa mi otvoria oči, uvidím
pri osobnom stretnutí buď poviem nezačínaj, kto to má stále počúvať, alebo si vytiahnem mobil a kým do mňa tlačí svoje vedomosti, čítam si na mobile. Niekedy to zaberie, niekedy nie. Už som aj pol hodinu čumela do mobilu a danej osobe to vôbec neprekážalo že ju nepočúvam, v pohode mi vysvetľovala ako Bill Gates vymyslel vírus aby preriedil ľudstvo vakcínou. Radšej som sa ani nespýtala prečo sa chce Gates zbaviť tých poslušných čo sa dajú očkovať a tých čo rebelujú si chce nechať ![]()
@Anonymní píše:
@MrsNorris
Ty ji chces pomoct?
Jako presvedcit ji, ze tvoje pravda je pravdivejsi?
Proc?
Kazdy at ma nazory jake chce.
Proste se s ni o tom nebav a vyreseno. Stavte na tom, co mate spolecne.