Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky
Chci se zeptat, zdali mate nektera zkusenost z dietou Guareta? Kolik jste shodily a popripade, jestli jsou jejich vyrobky chutne, ci nikoli ![]()
S dietou ne, ale tyčinky Guareta jím jako lahůdku místo sladkostí.. Jsou vynikající a s žádnými jinými proteinovými tyčinkami se díky lahodné chuti nedaji srovnat ![]()
Kamarátka s touto diétou schudla asi 20 kíl a do roka mala všetko naspäť aj s bonusom, ako pri každej drastickej diéte.
Zkusenost nemam ale zajimalo by me na cem ta dieta je…vubec ji neznam ![]()
Můj dotaz a prosba o váš názor není bezprostředně k tématu, ale trochu snad také. Mám ženu 158 cm a hmotnost okolo 40 kg /někdy +1 nebo –1/, je to opravdu málo nebo jsem já divný? Když ji říkám, aby nabrala alespoň 5 kg tak mi odvětí, že pokud se mi líbí tlusté tak ať hledám, je ochotná nabrat tak 2kg a pak si připadá na hranici hmotnostního maxima. Nechci ji ztratit, ale jako chlap (ten co ne vždy primárně uvažuje hlavou) mě to nepřipadá normální. děkuji za zdravé ženské názory
Ahoj, myslim ze tvoje manzelka by mohla 5 kg nabrat
Neni to normalni
Jak ji?
@Anne20 píše:
Ahoj holkyChci se zeptat, zdali mate nektera zkusenost z dietou Guareta? Kolik jste shodily a popripade, jestli jsou jejich vyrobky chutne, ci nikoli
Chutné jsou, výběr je slušný- polévky, tyčinky, „jogurtový“ nápoj… Je to druh VLCD diety(very low calorie diet), tedy podobný princip jako Cambridge diet(akorát jejich produkty jsou cca 2× dražší a podle mne nechutnější). Tyto diety jsou určeny pro drastické zhubnutí velmi obézních osob- např. pokud musí nutně na operaci, na vyšetření magnetickou rezonancí (kam se jinak nevejdou) a podobně. BMI by mělo být rozhodně nad 30, spíše ke 35 a jako totální náhrada jídla by se měla používat jen v případě, že nefunguje úprava životního stylu. Po vysazení se často objevuje kompletní jojo efekt, jak tu už někdo výše popisoval. Je to proto, že se na dlouhou dobu prudce sníží kalorický příjem(hodně pod 4000 kj/den), takže tělo přiškrtíspalování, jak jen může. A druhá věc je ta, že díky této dietě se velmi rychle zhubne, ale pak už schází motivace dodržovat dlouhodobý(i roční) přechodný režim, kdy se jedí již přirozené potraviny, ale hodně omezují sacharidy. Takže většina lidí zhubne- je happy- na přechodný režim se postupně vykašle a vše nabere zpět, protože pak k přibrání stačí krajíček chleba nebo porce(malá) brambor.. Tak asi tak. Já rozhodně doporučuju svým klientům přirozené, co nejčerstvější a nejmíň zpracovávané potraviny, malé dávky jídla po 3 hodinách, dbát na vhodné složení(dostatek bílkovin vzhledem k váze) a vhodný pohyb- stačí hodina ostřejší chůze denně a dějí se zázraky
Jo a dobré je kontrolovat si na in-body nebo Tanitě, jestli se hubne z tuků, nebo jestli tělo náhodou netráví svaly..
Já si myslím, že 5 kg by bylo takové minimum. Moc toho nesní. Je skoro vegetariánka (to by asi neměl být problém). Pokud si dá něco „normálního“ z české kuchyně tak to nesnese. takže převážně rýže, nějaké těstoviny pečivo
@kispoluj http://www.vypocet-bmi.cz/ zadej tam informace a vyjede ti…myslim ze podvyziva
Ale existuji i bmi podle veku hmotnosti a vysce
Jelikoz nevim kolik vase manzelka ma let… ![]()
@kispoluj
A ona byla nekdy tlustsi? S jidlem je to tezky…leda ze by jedla tycinky na pribrani..ale asi by to nemohla vedet ze ji tycky na pribrani ![]()
Její bmi, jsem již počítal, stejný výsledek, ale jak jí to řeknu tak je zle. věk 35
Aha
Dokud si to neuvedomi, neda se nic delat
Aspon o nicem nevim
To je to samy jako z tlustymi lidmi
Leda psycholog
Nebo lekarka ze by ji to rekla…
@kispoluj
No tak to je o psychicke strance…Takze ten psycholog ![]()