Dítě a myšlenky na smrt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
16.1.24 16:26

Jinak si uprimne myslim, ze pokud z toho budete delat takove tabu a mluvit o pekle, tak kdyby nedejboze mel nejake sebevrazedne myslenky v budoucnu, bude mnohem mene ochotny si nechat pomoct a mluvit o tom. A ze ho nejake pocity viny budou jen vic a vic strhavat do deprese a stresu. Proste si myslim, ze do budoucna mu tohle vse jeste pritizi a s mnohem vyssi pravdepodobnosti by tu sebevrazdu mohl spachat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
16.1.24 16:37
@Zmatka píše:
Jinak, mozna jste verici, ale uprimne, ani tak mi neprijde normalni mluvit o sebevrazde jako o hrichu.

Ale tak to je, sebevražda je podle křesťanské víry (i jiných) hříchem. Pedagogové říkají, že dětem se má říkat pravda formou úměrnou jejich věku a jak chcete jinak říct, že sebevražda je hřích a, a že hříšník přijde do pekla? Ač ateista nelíbí se mi, jak někteří křesťané dělají z Bible (která je pro ně slovem božím) trhací kalendář, tím že si vybírají co se jim hodí, různé věci si převysvětlují a dokonce si z něčeho dělají srandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36612
16.1.24 16:40
@Serpentini píše:
Tak jasně, hodíme všechny nešťastné sebevrahy do jednoho pytle s pár psychopaty, kteří se taky zabili. Ty jsi ubožák.

Naopak, relevantní protiargument. Také si myslím, že ne všichni sebevrazi jsou nešťastní chudáci a zasluhují lítost, viz třeba David Kozák, takže z takového vysvětlení by mělo dítě ještě větší guláš. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
16.1.24 16:43
@Zmatka píše:
pokud z toho budete delat takove tabu a mluvit o pekle,

Já tedy nevím, ale kdyby z toho dělali TABU, tak by o pekle nemluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.1.24 16:50
@Luboš P píše:
Já tedy nevím, ale kdyby z toho dělali TABU, tak by o pekle nemluvili.

Vsak delaji, staci ta vydesena reakce.

A jinak kazdy veri jinak. Nekdo ortodoxne, jiny neslavi Vanoce (protoze se o nich v Bibli nepise) a hadam, ze nekdo jiny k tomu opet pristupuje jinak, moderne, a tudiz cloveka, ktery spachal sebevrazdu, neponizuje.

Vsak at me nekdo pouci, jestli teda dnes krestani bezne veri na peklo :)

Příspěvek upraven 16.01.24 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36612
16.1.24 16:54
@Zmatka píše:
Vsak delaji, staci ta vydesena reakce.

A jinak kazdy veri jinak. Nekdo ortodoxne, jiny neslavi Vanoce (protoze se o nich v Bibli nepise) a hadam, ze nekdo jiny k tomu opet pristupuje jinak, moderne, a tudiz cloveka, ktery spachal sebevrazdu, neponizuje.

Vsak at me nekdo pouci, jestli teda normalne krestani veri na peklo :)

Takže o křesťanství toho moc nevíš, ale stejně posuzuješ reakci křesťanských rodičů? :zed:

Ano, křesťané věří v nebe, očistec i peklo, akorát si jej nepředstavuji tak, jak je zobrazeno v pohádkách… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.1.24 16:58
@Anonymní píše:
Od té doby co viděl na Vánoce pohádku Anděl Páně si mysli, že ví jak vypadá nebe i Ježíšek. Podle některých tady je strašně inteligentní, ale když jsem se mu snažila vysvětlit, že Spiderman je jen postava z filmů a komiksů, tak se semnou hádal, že je to Peter Parker a žije v Americe…

No já bych řekla, že je inteligentní, inteligentnější než maminka. Malej :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
16.1.24 17:02
@jege píše:
Naopak, relevantní protiargument. Také si myslím, že ne všichni sebevrazi jsou nešťastní chudáci a zasluhují lítost, viz třeba David Kozák, takže z takového vysvětlení by mělo dítě ještě větší guláš. :cert:

Není problém s dítětem probrat, že lidé páchají sebevraždu z různých důvodů. A že většina z nich zasluhuje lítost, ale určitě ne všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.1.24 17:04
@jege píše:
Takže o křesťanství toho moc nevíš, ale stejně posuzuješ reakci křesťanských rodičů? :zed:Ano, křesťané věří v nebe, očistec i peklo, akorát si jej nepředstavuji tak, jak je zobrazeno v pohádkách… :cert:

Jak kteri. Stejne jako ne vsichni zide obrezaji dite nebo veri, ze o sobote se nesmi trhat toaletni papir a cistit zuby. Jakto, ze papez prohlasil, ze o pekle a o ocistci v Bibli nic neni a ze hrisne duse proste trpi vzdalenosti od Boha, ne nejakym pomyslnym „mucenim“?

Kazdopadne ano, odsuzuju nabozenske dogma nebo konani, pokud ostatnim ublizuje. Mimo jine chovani k tem, kteri zemreli sebevrazdou, a k jejich rodinam, ublizilo tisicum lidi.

Edit - tak to byl jiny ucenec, papez rekl, ze hrisne duse, ktere necini pokani, proste zmizi. Zajimavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
16.1.24 17:10

Pokud dítě začne mluvit o sebevraždě(i když ho to jen zajímá), tak by mělo dle mého dostat odpověď, že to dělají lidé, kteří nevidí jiné řešení, ale vždy nějaké řešení je. A neni 100% jisté zda a co je po smrti, ale jisté je, že ti lidé někomu potom chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.24 17:15

Nechápu proč řešíte, že jsem ponížila někoho, kdo spáchal sebevraždu. Šestiletému klukovi fakt nebudu vysvětlovat co jsou to deprese a nebo říkat, že je pochopitelné, že hodně nemocní lidé třeba chtějí podstoupit eutanazii. Bavila jsem se s malým klukem, který se mě zeptal, jestli půjde do nebe, když spáchá sebevraždu. V takové konverzaci nevidím možnost jakkoli sebevraždu ospravedlňovat a chci ať si celý život pamatuje, že je to špatně.

• Citovat
  • Upravit
10921
16.1.24 17:16

Naše děti se v tomto období taky ptaly na smrt, ale spíš ve spojitosti s tím, že nechtějí, aby ony, nebo někdo z nás umřel. Se slzami v očích. Na sebevraždu se nikdy neptali. Kde to slyšel?
Jsem ateista, ale i tak bych zvolila úplně stejnou odpověď a to, že kdyby spáchal sebevraždu, tak by určitě nešel do nebíčka, ale do PEKLA!… Sebevrahy kdysi pohřbívali za hřbitovní zdí, na poli, louce, křivovatce, prostě né na posvátné půdě hřbitova, kdyby někdo nevěděl 8)… Až později měli vytyčené místo na hřbitově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.24 17:17
@Zeoli píše:
No já bych řekla, že je inteligentní, inteligentnější než maminka. Malej :andel:

Budu jedině pyšná, pokud budu mít dítě s vyšším intelektem, jako urážku to neberu

• Citovat
  • Upravit
3806
16.1.24 17:19
@Anonymní píše:
Od té doby co viděl na Vánoce pohádku Anděl Páně si mysli, že ví jak vypadá nebe i Ježíšek. Podle některých tady je strašně inteligentní, ale když jsem se mu snažila vysvětlit, že Spiderman je jen postava z filmů a komiksů, tak se semnou hádal, že je to Peter Parker a žije v Americe…

To je pravda Spiderman existuje asi tak stejně jako Ježíšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6231
16.1.24 17:26
@Anonymní píše:
Tady se ta debata celkem zvrhla. Já vám víru necpu, tak prosím nenuťte mně ateismus. Nechodím každou neděli do kostela, ale svoji víru si s dovolením nechám. Až syn bude větší, sám usoudí v co věří a stavět na hlavu se nebudeme. jeho Česko - Polská rodina a u nás se prostě děti křtí, chodí k přijímání a podporují
nave víře.

na mna zaposobil ten zaver, kde pises, ze ti je z jeho otazky par dni zle.
normalne by som si zasla za psychologom, porozpravat sa, vypustit paru

Příspěvek upraven 16.01.24 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí