Dítě a myšlenky na smrt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Veronika482
16.1.24 18:08
@Anonymní píše:
My jsme mu říkali, ze by tam byl sám, že by nás ani jiné lidi, které má rád, už nikdy neviděl a bylo by mu v tom pekle smutno. Taky jsme mu řekli, že by tam neměl oblíbené hry a nic z toho co má rád. Myslím, že pochopil, že by tím nic nezískal.

Jestli je to zase Snowie23, tak já končím diskuzi! :mrgreen:
Co by tím měl získávat?? Normální šťastné sedmileté dítě má jiné starosti než sebevrazdu..jak se chová jinak, je v pohodě?

• Citovat
  • Upravit
9066
16.1.24 18:30
@Luboš P píše:
Já neházím do jednoho pytle, naopak uvedl jsem konkrétní příklad. A že se to v Bibli nerozlišuje? Za to nemůžu. A jak třeba dítěti vysvětlíte, že Bůh trestá děti za hříchy rodičů? A myslím, že se dětem udělá v hlavě větší zmatek, když nebudeme důslední tím, že ten pán sice zhřešil, ale to nevadí, on je to vlastně chudák.
:poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.1.24 18:33
@jege píše:
Naopak, relevantní protiargument. Také si myslím, že ne všichni sebevrazi jsou nešťastní chudáci a zasluhují lítost, viz třeba David Kozák, takže z takového vysvětlení by mělo dítě ještě větší guláš. :cert:

99% jsou nešťastní lidé, ale kvůli jednomu procentu lidského odpadu si zasluhují skončit v pekle :palec: a znovu se utvrzuji v tom, že je dobře že jsme ateistický stát 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
16.1.24 18:36

Jsi věřící, tedy doporučuji knihu Malá duše a slunce. Neni o sebevraždě, ale o přátelství, o cestě temnotou a jak jí zvládnout. Na tom se dá toho přiblížit hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
16.1.24 18:45
@Serpentini píše:
99% jsou nešťastní lidé, ale kvůli jednomu procentu lidského odpadu si zasluhují skončit v pekle :palec: a znovu se utvrzuji v tom, že je dobře že jsme ateistický stát 8)

A kam zařadíš takové teroristy z Islámu a spol.? A jejich sebevražedné útoky? Příjde ti jich třeba málo, jako jen jedno procento? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36659
16.1.24 19:46
@Anonymní píše:
Nechápu proč řešíte, že jsem ponížila někoho, kdo spáchal sebevraždu. Šestiletému klukovi fakt nebudu vysvětlovat co jsou to deprese a nebo říkat, že je pochopitelné, že hodně nemocní lidé třeba chtějí podstoupit eutanazii. Bavila jsem se s malým klukem, který se mě zeptal, jestli půjde do nebe, když spáchá sebevraždu. V takové konverzaci nevidím možnost jakkoli sebevraždu ospravedlňovat a chci ať si celý život pamatuje, že je to špatně.

Přesně tak! Jednoduše a pro malého věřícího kluka jednoznačné a lehce pochopitelné! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.1.24 19:53

Me by to vydesilo a v prvni rade bych resila, zda nema depresi..Ale spis se jen tak pta.
Take jsme verici, popravde neverim, ze by sebevrazi sli do pekla, vzdyt jsou to nestastni zoufali trpici lide. Jeste by se pak treba osklibal nad lidmi, co se o to pokusili.
Synovi bych rekla, ze v tom nejhorsim zoufalstvi se da pomoci, ze je nutne si o pomoc rici, ze sebevrazdou se problemy nevyresi a spousta lidi je pak nestastna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.1.24 19:56
@Anonymní píše:
Nechápu proč řešíte, že jsem ponížila někoho, kdo spáchal sebevraždu. Šestiletému klukovi fakt nebudu vysvětlovat co jsou to deprese a nebo říkat, že je pochopitelné, že hodně nemocní lidé třeba chtějí podstoupit eutanazii. Bavila jsem se s malým klukem, který se mě zeptal, jestli půjde do nebe, když spáchá sebevraždu. V takové konverzaci nevidím možnost jakkoli sebevraždu ospravedlňovat a chci ať si celý život pamatuje, že je to špatně.

Tak v tom případě spravna odpoved je, ze do nebe prijdou, pokud byli za zivota hodni. Nebo alespon, ze to nevis, ze tohle nemuze nikdo vedet. Jedine Buh soudi.
Chapu, ze cloveku spravna odpoved nedojde hned a na sokujici otazku neco placne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.1.24 19:58
@Anonymní píše:
Tady se ta debata celkem zvrhla. Já vám víru necpu, tak prosím nenuťte mně ateismus. Nechodím každou neděli do kostela, ale svoji víru si s dovolením nechám. Až syn bude větší, sám usoudí v co věří a stavět na hlavu se nebudeme. Jsme Česko - Polská rodina a u nás se prostě děti křtí, chodí k přijímání a podporují ve víře.

zalezi kde, ale na mnoha mistech by ses v kostele setkala s lidstejsi variantou krestanstvi, nez doma praktikujete.
Bible neni ucebnice faktu, je to krasna literatura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
16.1.24 20:00
@Janča6 píše:
Není problém s dítětem probrat, že lidé páchají sebevraždu z různých důvodů. A že většina z nich zasluhuje lítost, ale určitě ne všichni.

To je ale hodně na hraně. Jak budeš vysvětlovat sedmiletému dítěti sebevraždu patnáctiletého kluka, který ve vedlejším městě ukončil svůj život skokem pod vlak kvůli tomu, že mu holka dala kopačky? 8) Prostě nešťastná láska. Řekneš mu, že ten kluk byl nešťastný, je ti ho líto, ale půjde do NEBE, protože byl prostě kluk mladý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4108
16.1.24 20:02
@Bytsamsebou píše:
A kam zařadíš takové teroristy z Islámu a spol.? A jejich sebevražedné útoky? Příjde ti jich třeba málo, jako jen jedno procento? :think:

To je v české realitě velmi relevantní příspěvek. Schválně k tomu dohledej nějaké statistiky. Já našla, že třeba v Německu v roce 2022 spáchalo sebevraždu průměrně 28 lidí za den. Kolik sebevražedných útoků probíhá denně celosvětově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17282
16.1.24 20:05
@Serpentini píše:
Taky se mi zabila kamarádka kvůli nevyléčitelné nemoci. Nechtěla skončit nemohoucí a v bolestech závislá na péči svých nejbližších. Z představy, jak ji za to někdo odsuzuje a posílá do pekla, je mi úplně zle :?

Já zas znala holku, co měla psychiatrickou diagnózu, myslím že byla hodně nešťastná sama se sebou, i když na sobě pracovala a léčila se, ta nemoc byla bohužel silnější :,( Nechala tu po sobě dítě v batolecím věku, ale vůbec mě nenapadlo dětem říkat, že šla do pekla…znaly ji, byla to prostě „teta“…bylo pro mě těžký o tom s nima mluvit, vysvětlit, co se stalo, nějak úměrně věku…a to část rodiny je křtěná nebo přímo věřící. Dřív se to tak bralo, sebevrazi se i pohřbívali mimo, za zdí…taky by mě vyděsilo, kde to to dítě vzalo. Ale určitě to neznamená, že to chce zkusit… Podle mě dítě zakladatelky něco slyšelo v TV/ve škole/jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
16.1.24 20:06
@Hibou píše:
To je v české realitě velmi relevantní příspěvek. Schválně k tomu dohledej nějaké statistiky. Já našla, že třeba v Německu v roce 2022 spáchalo sebevraždu průměrně 28 lidí za den. Kolik sebevražedných útoků probíhá denně celosvětově?

A proč se řídit jako jen českými sebevrahy? Stejně vůbec nevíš, kolik se stane sebevražd v rámci okruhu třeba 50 km od místa, kde bydlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1406
16.1.24 20:15
@Luboš P píše:
@kyslík Takže máš ještě jedno eso v rukávu, které za chvíli použiješ: „Boha nikdo neviděl“

Ne, neměla jsem v plánu použít už vůbec nic, natož „esa“. Jen prostě nikdo neví, co po smrti je, nikdo nemá jistotu, jen věří, myslí si nebo třeba doufá.
A mám ještě nějaké jiné eso? Nebo s tím Bohem to už bylo všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4108
16.1.24 20:17
@Bytsamsebou píše:
A proč se řídit jako jen českými sebevrahy? Stejně vůbec nevíš, kolik se stane sebevražd v rámci okruhu třeba 50 km od místa, kde bydlíš.

Takže, v roce 2021 čítá statistika celosvětově 700.000 sebevražd. Mezi 2000 a 2008 1779 sebevražedných útoků, také celosvětově, což je přibližně 200 za rok, což jsou asi 3 promile z celkového počtu sebevražd, což je o dost méně než 1 procento.

Zdroj zde
https://ctc.westpoint.edu/…ide-attacks/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí