Dítě a pohádky - jen některé, ne všechny jsou bezpečné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76
12.12.14 15:33
@Krakatice88 píše:
Jo jo, o tomhle jsem četla taky už dost, je to úsměvný :) Ale budiž, každý věří něčemu jinému. Já taky nejsem oběť zpráv na Nově a na spoustu věcí ve světě mám svůj názor, který je odlišný od toho, co je nám předkládání v médiích. Ale nemám potřebu s tím lozit na diskuzní server, napsat náznaky, které nikdo nechápe a pak okázale ignorovat dotazy na konkrétní příklady. O důkazech nemluvě.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
12.12.14 15:36
@Krakatice88 píše:
@Špageta Myslím, že někde něco slyšela, podívala se na pár konspiračních videí iluminátů a potřebovala spasit svět, ale nevyšlo to. Nenacházím jediný důvod, proč nám nemohla hodit odkaz a vysvětlení či upřesnění toho, co přesně viděla v tom nahrávacím studiu. Psala, že nechce, aby to těm zlým lidem procházelo, chce na to upozornit a pak se stáhne a nekomunikuje. tak buď dělám něco pořádně, nebo se na to vyseju hned, když nemám co říct. Takových nicneříkajících výlevů je plný net ;)

Já tě úplně chápu a souhlasím s tebou, spíš tě obdivuju, jak vytrvale se to z ní snažíš dostat a dokážeš stále dokola těm co nechápou vysvětlovat, co od ní celou dobu chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
12.12.14 15:40
@Brave píše:
Já tě úplně chápu a souhlasím s tebou, spíš tě obdivuju, jak vytrvale se to z ní snažíš dostat a dokážeš stále dokola těm co nechápou vysvětlovat, co od ní celou dobu chceš.

To je v rámci PMS :lol: Obvykle se moc nezapojuju a s větrnými mlýny nebojuju..

• Citovat
  • Upravit
76
12.12.14 15:43
@Krakatice88 píše:
To je v rámci PMS :lol: Obvykle se moc nezapojuju a s větrnými mlýny nebojuju..
:lol: aha, ale pokud jsi ve svých přesvědčeních tak vytrvalá, jako taky v téhle diskusi, zasloužíš obdiv :pankac: někdy mám taky pocit jako když člověk mluví do dubu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.12.14 15:51

Tak abych pravdu řekla, tak toto jsem nikdy neřešila a řešit ani nebudu.. U nás většinou- teda tak na 90% procent pouštíme řekla bych pohádky jako pohádky ne ty moderní- Transformery, Simsonovi a třeba bych nepustila ani Heryho Potra pod 5 let- první díl ano ale další ne, což jsme viděla v kině na ty poslední dílech i malé děti 8o
Prostě jedem na Krtečcích, Ránkosníčcích, Kačerech, Chipp a Dalle atd.. Ty moderní moc nepouštíme..Nevím, jeslti tam něco děsívého je něbo neni- aninechápu co konkrétně řešíte :), ale já jako dítě jsem tam nic zvláštního neviděla…
Reklamy u nás jdou uchem sem, tam, řekla jsem klukovi, že to jsou jenom blbosti a výmysli, tka to nějak bere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
12.12.14 18:00
@adinka23 píše:
Zdravím všechny maminky. Rozhodla jsem se zavést téma o pohádkách jelikož né všechny maminky jsou takové, že by se nonstop a nasazeně venovali svému dítěti, a v dosti případech co se setkávám, použijí právě pohádky v době kdy si tzv. potřebují odfrknout, či udělat nějakou činnost. V mém případě to je spíš od pár minutách denně pro sebe, jelikož manžel je totálně nasazený :) a jsem na vše doma sama. V žádném případě své dítě neposazuji před TV nedobrovolně a každý den!! Lepší je tv vypnout zapnout popřípadě příjemnou hudbu a dítě si začne hrát samo. Můj syn si hraje když já pracuji, když si chci chvilku lehnout a vypnout jakoby mi dával najevou " neválej si ty šunky, a pojď něco dělat :)" v absolutní vyčerpanosti v tu chvíli sahám po pohádkách a půl hodinky je mých. Trpím na nízký tlak a nabírám energii kávou, ale někdy ani to nezabere a na sport nemám vůbec energii, i když po pohybu jsem jako vyměněná. Zpět k pohádkám.
Ne všechny jsou bezpečné. Co tím myslím? Existují určité produkční společnosti, které využívají pohádek k prezentaci svých myšlenek a tzv. výchově nových lidí hloupě řečeno, je to až děsivé, jak často se s tím setkáme. A neuvědomíme si to. Využívají ve svých pohádkách rychlých střihů, kde to pouhým vjemem nezaregitrujeme, ale zjistíme to ve chvíli kdy nám to dítě při nějaké třeba hře samo řekne, že to zná, koukáme tzv jak puci.
toto téma je velice rozsáhlé, na dlouho a zachází do takové hloubky až se to zdá neuvěřitelné, konspirační, spoustu lidí si to nechce připustit, ale měli bychom.
Pohádky působí jako reklamy, v lepším případě, v tom horším děti navádí k agresy, kde se vzala ADHD? Vše je tak propleteno, ale se vším souvisí, reklama, média a politika.
Neměli bychom nechat své děti ovlivňovat názory těch vyšších, které mají tzv. páky, na to jak malým broučků vstoupit do hlaviček.
Naše děti jsou jedinečné, každé díte je jedinečné, a žádné dítě není samo od sebe agresivní. Vliv na něj má tv. Ani zprávy nejsou vhodné ke sledování.
Nechci nikoho nabádat, jen poradit. Jsem bývalá učitelka, jsem maminka, jsem bývala zpěvačka. Mám zkušenosti ze zákulisí s natáčením videoklipů, jaká jsou pravidla aby videoklip - který pak vidí vaše dítě, mohl vyjít ven. 1)spousta sestřihů za vteřinu,2) mezi sestřihy se vkládaní děsivé obrázky, které člověk vnímá pouze podvědomě! ne vědomě, obejevuje se ná později ve snech a podobně.

Díky za přečtení, nebudu se dále rozepisovat, jen doufám, že jsem pomohla a budeme více pozorní co naše dítě sleduje. Nenechte ho tzv vejrat na reklamy, zprávy a pohádky od disney!!
které pouštím jsou naučná video leporela, pošták pat, hasič sam, statečná autíčka a bořek stavitel.
vyvarujte se disney kanálům a kidschannel

hezký den všem

Jestliže jsou pohádky, které mi přijdou nevhodné, tak je dětem pouštět nebudu. Jestliže mám dojem, že již sám způsob vytváření televizní zábavy je pro člověka nezdravý, tak dětem nebudu televizi pouštět vůbec.
Nevím, kde je problém, krom delky příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.12.14 07:21

Takže vy si asi všichni myslíte, že vaše děti neporostou a ovladač budete vlastnit výhradně a jedině vy. A ješte v deseti se budou dívat na Krtečka a Rákosníčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
13.12.14 17:08

@Black Cat kamarádka má syna nyní 14 let, od dětství asi od dvou let sedával u PC celé dny, hrál hry a dokonce se naučil psát už ve 4 letech na klávesnici 8o myslela jsem, že je blázen, že to dítě nechá u PC sedět kdykoliv chce, ale on, i když rodiče má dyslektiky kteří se sním nikdy neučili, tak on je premiant třídy od 1. třídy má pouze jedničky, perfektně mluví AJ a sám mi říká, že je to tím, že na netu a PC je vše v AJ :nevim: ve 14 letech dostal sponzora a jezdí profi síťovat a je z něj pěknej ajťák. Druhá moje známá je opačný extrem její 10 letá dcera na PC nesmí vůbec, je absolutně šikanována ve škole, protože je jak děti říkají mimo a out :roll: prostě je taková doba, už nikdy to nebude jako když jsme my byly malé :nevim: takže buď se i lidi budou vyvíjet a budou všemu novému rozumět, nebo se seknou a doba i společnost je vyřadí ze hry. Já sama nesnáším FB a podobné kra.viny, ale čím víc budeme dětem zakazovat TV a PC tím víc to budou chtít, už kvůli trendu. Já jsem pro, jim spíš všechno vysvětlovat do zblbnutí, aby se na netu uměli chovat a nenechali se ovlivnit reklamou… každej extrem je špatnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
13.12.14 17:36

Plzáková se vrátila? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
13.12.14 18:21

Vratim se k tematu pohadky „Na vlasku“ Tak ptak ohnivak je opravdu nos, ted na to s malou koukame :mrgreen: On tam i na nej spadl a zarval „au, muj ohnivak“ ;) Takze zadnej penis, devcata. Nosan je to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.12.14 20:36

@Black Cat no to asi ne, ale asi se bavíme o malých dětech ně :mrgreen: Pak sie může dívat na co chce- ty moderní pohádky, myslím, že se řeší, malé děti, jak to budou vnímat..
takový 10 letý asi jinak vnímá Simsonovi než 4 letý, který tam vidí samé krávoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
14.12.14 01:17
@Haku píše:
Vratim se k tematu pohadky „Na vlasku“ Tak ptak ohnivak je opravdu nos, ted na to s malou koukame :mrgreen: On tam i na nej spadl a zarval „au, muj ohnivak“ ;) Takze zadnej penis, devcata. Nosan je to :lol:

Na vlásku - to je ta šílenost, kde azpíchnou prince a on princezně vykrvácí v náručí, potom, co její matku vyhodí z okna :zed: :zed: :zed:
Kdo vymyslel takovou ko. otinu? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
14.12.14 01:20
@Sluka píše:
Na vlásku - to je ta šílenost, kde azpíchnou prince a on princezně vykrvácí v náručí, potom, co její matku vyhodí z okna :zed: :zed: :zed:
Kdo vymyslel takovou ko. otinu? :zed:

Ano ano, to je ona.Ja miluji toho kone, ten nemam chybu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
14.12.14 02:52

Tak já zakladatelku docela chápu a souhlasím. My si můžeme stokrát říkat proč ale zdaleka si ani nedokážeme představit co se děje za tou oponou, kterou mi vidíme jako konec… Kdo vlastně řídí naše životy. Spoustu lidí ani neví že o tom jaké barvy se nám budou líbit, co se nám bude líbit za modu se rozhodně už několik sezon dopředu :-) A prodejci, reklamy atp nám to pak „vnutí“… s pořady které jsou šikovně vymyšlená tak aby v celkovém měřítku nás psychologicky nenápadně vmanipulovali tam kam je potřeba je to to samé. A proč by to někdo dělal. Například s tím strachem mi to přijde zajímavé, je známé že strach je dobrý nástroj manipulaci… A není to na vědomé úrovni ale na té nevědomé, že spoustě věcem pak pevně věříme, které původně nevzešly z naší hlavy, i když si každý myslí že ano :-D
NJN ale proti tomuhle se nedá bojovat, tak funguje společnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
14.12.14 06:37

A proto do svých dětí leju Krtečka, Křemílka a vochomůrku, Rákosníčka, Malou čarodějnici…u hraných také jen českou produkci do roku 1989,pak to šlo nějak do kopru a když nepočítám Trošku, tak pohádky nové éry stojí za houby :D
k podprahovým záběrům, umísťují se cca od 60-70let, netuším přesně…dětské programy nevyjímaje, zvláště v zahraničí…USA je v tom borec, bo ti je dávají snad i do reklamy na pleny :D pokud se jim člověk chce skutečně vyhnout, nezbývá než se na média vyjma tištěných prostě vyfláknout ;) ovšem i do tištěné podoby se dá něco utkat, tedy čert ví co komu doma v knihovně přebývá :twisted: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí