Dítě snědlo list fíkusu - co s tím?

Anonymní
14.10.10 08:39

Dítě snědlo list fíkusu - co s tím?

Než jsem se otočila, tak dítě zaútočilo na fikus benjaminek a stihlo ukousnout tak půlku listu a z pusinky jsem to už nedostala ven! Teď se mi jen směje, hraje si dál normálně. Ani nevím, jak je jedovatý nebo co se v takových situacích má dělat.
P.S.: Jak doma chráníte kytky (větší, co stojí na podlaze) před dětma?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
14.10.10 08:48

si myslím že jedovatý není, koukám na netu ale zatím jsem nenašla nic o tom.
Půllístku si myslím není trága. A hlídat dítě před kytkou?? No .. ne a ne a ne a ne a plác plác celej den, dokud ho nepřestane zajímat :lol:

• Citovat
  • Upravit
andela
14.10.10 08:52

tak jsem jen našla odpově´d že se o jedovatosti nikde nepíše, ale saláz by z něj paní nedělala. tak to bude dobrý.
mmch fakt to spolkl?? fuj .. dyť je ten lístek takový tvrdý .. není někde nalepený?

• Citovat
  • Upravit
9262
14.10.10 08:55

No čistě neodborná zkušenost - nám Fíkus okusovala andulka a vesele žila roky - tož snad když to zvládl takový malinký živočich tak ten půl lístek dítko zvládne.

Btw. Fíkus je dost velký alergen tak spíš dát pozor na to. :-?

A kytky máme jen ty co stojí dostatečně vysoko před dítkem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.10.10 08:58

Taky sjem hledala a nenašla nic.Překvapila mě teda že je jedovatá Vánoční hvězda 8-o

kytky na zemi nemám,al asi bych vysvětlovala a případně plácala přes ručku,že se to nesmí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
14.10.10 09:01

Vím, že se to nedá srovnat, ale naše kočka ho pravidelně okusuje a nic to s ní nedělá. Ale můžeš zavolat na dětskou pohotovost nebo OL a tam ti poradí- mívají atlas rostlin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.10.10 09:01

Jestli ti pomůže tohle

http://www.tis-cz.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
14.10.10 09:45

Dcera, když jí bylo 8 měsíců, si narvala do pusy asi 5 lístků benjamína fikusu. Volala jsem na toxikologii do Prahy a tam mi řekli, že máme štěstí, že je jaro, protože na jaře prý fíkus ztrácí jedovatost, jinak jedovatý je a museli bychom jet na výplach žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.10.10 09:49

ahoj, tak i když jsem se snažila kytky před nechavcem ochránit, tak jsem je stejně každou chvíli měla okousané, naštěstí teda jedovatý nejsou, ale už nevim do jaký výšky bych je měla strčit (mam totiž jednu co má šlahouny dolu a ty mi tahá a kouše, tak musí být chudinka omotaná a zamotaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
14.10.10 11:03
Terrad píše:
Vím, že se to nedá srovnat, ale naše kočka ho pravidelně okusuje a nic to s ní nedělá. Ale můžeš zavolat na dětskou pohotovost nebo OL a tam ti poradí- mívají atlas rostlin.

taky jedna zkusenost pro uklidneni. dite teda jeste nemam (musim si jeste par tydnu pockat) ale za to mam doma zoo a fikuse vsude a zatim ani jedno zvire to nepolozilo. co jsem se i ptala kdyz kupuju kytky do terarka tak fikus neni jedovaty :palec: ale asi bych ho nezarazovala do jidelnicku ditete casto :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
14.10.10 11:05

Naší kočce je to jedno, má ráda dracénu, bambus i umělý kytky. Hlavně, že něco žvejká. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
31.7.19 15:17

Treba nekomu pomuze… Syn 7 mesicu, vsimla jsem si, ze ma neco v pusince, kdyz jsem ho zvedla, pozvracel se. Z pusinky jsem mu vytahla listek fikusu benjamin. Volala jsem na toxikologicke centrum a pry v pohode. Maximalne pry bude alergicka reakce na kuzi. Pry i kdyby jich snedl vic, tak ok. Doporucili mi koupit zivocisne uhli a kdyby snedl neco jedovateho jako bobule a tak, rozdrtit par tablet a dat mu vypit. Navaze na sebe toxiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák