Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@petru píše:
Jasně, ale jak můžeš vědět že jí prošla až do střev?? a nezůstala někde zaklíněná, proto píšu že bych šla aspoň na rengen. Naše holka jí měla taky někde v krku nedusila se vidět nebyla a přesto jí hned hnal po rengenu Dr. pod narkozu aby jí to ústy vyndalTak nevim no, samo že nechci hned panikařit, jen píšu svůj názor
![]()
nevěřim tomu, že má dítě pětikorunu zaseklou v krku a nic mu neni. ![]()
vřim, že byla v žaludku a od tud jí ústy pod narkozou vyndal. ale v žaludku s klidem pár dní počká. nebo dřív vyleze sama.
@monique1741 davej mu veci co obsahuji hodne vlakniny at to tu minci poradne obali a nema problem ji vykadit
@Krkael Jsem si říkala kam zmizel nick co jsem tak často četla a podle profilovky jsme tě konečně objevila a poznala ![]()
@Almira-Alm píše:
@Krkael Jsem si říkala kam zmizel nick co jsem tak často četla a podle profilovky jsme tě konečně objevila a poznala
@Almira-Alm píše:
@Krkael Noo.. stejnou ne ale pána podobného typu
FBI
![]()
@Lama Lama píše:
nevěřim tomu, že má dítě pětikorunu zaseklou v krku a nic mu neni.
vřim, že byla v žaludku a od tud jí ústy pod narkozou vyndal. ale v žaludku s klidem pár dní počká. nebo dřív vyleze sama.
Přísahám že jí nic nebylo (spolkla dvoukorunu
) nekašlala, nedusila se jen mi to oznámila, tak jsem s ní jela do K:H do nemocnice na pohotovost, tam jí udělala Dr. rengen a zjistila že jí má spříčenou a sama se ven nedostane- rychlou nás poslala do Motola, tam okamžitě šla na sál
@monique1741 Dcera byla s mincí v nemocnici, takže vím dost přesně. Problém není ve střevě ani u kadění, ale v jícnu. Pokud se tam zasekne, tak se může zanítit okolí jícnu a bude to zlý. My teda jeli hned, ale bylo to v ČR a neplatily jsme - v UK bych možná chvíli počkala, jestli nevyjde (tak dva dny nám řekli: v sobotu spolkla, do úterý má být venku): pak by se dalo čekat, že je v tom jícnu. Pokud se zasekla, musejí ji vyndat v narkóze horem.
Jinak kdyby byla v dýchacích cestách, tak to fakt víš
To bude dítě modrý, takže tady problém není.
OSVĚTA: Jediný, s čím musíte krom dušnosti k doktorovi okamžitě, jsou baterky. Pokud dítě sežere takovou tu baterku do hodinek nebo digihry, volejte rychlou - za hodinu je s to se proleptat do hrudníku. (To nás taky poučili v tý nemocnici.)
Příspěvek upraven 12.12.13 v 19:02
@Slečna Ferka nemusi vyjit za 2 dny malej ji mel v zaludku a vysla az za 9 dnu
@Lilua Nám řekli, že když nevyjde do úterý, tak máme znova přijet.
Jinak s tím rentgenem to není tak zlý: B. dělali jen v tu sobotu tři, aby se ujistili, že mince z toho jícnu nesjela (a nedávali jí zbytečně narkózu), a i co jsem se ptala lidí mimo nemocnice, fakt to není tak strašná dávka záření.
Ja bych taky nepanikarila, zavolala bych na pohotovost a podle toho se zaridila. Ja myslim, ze ani tady v nemecku by nejednali jinak
Kdyby se vzpricila v jicnu, tak by melo dite problem s polykanim, ne?
jedine co resit okamzite z malych kulatych predmetu je ta baterie, jak pise Slečna Ferka.
Malej uz nespi, normalne ji a hraje si.
Kdyz do 3 dnu nevyleze tak pojedem do nemocnice.
@suik My jsme se tak daleko nedostali, aby se najedla, jeli jsme hned. Problém by mohly dělat větší kusy jídla: pokud by dítě všechno pořádně rozkousalo, tak se to kolem ní může propasovat (dokud se to kolem zánětu nezúží) - ale samozřejmě nemusí.
@monique1741 Myslím, že jsi to vyřešila nejrozumnějc, jak to šlo
Snad to normálně vykadí, držím palec!
Nejde jen o tenhle případ. Prostě nemůžu pochopit, že když se vyskytne NĚCO, cokoli, co může dítě ohrozit na životě nebo zdraví, když se stane něco, co se evidentně stát nemá a nevím, jak dalece to může nebo nemůže dítě ohrozit, tak prostě nepůjdu v klídku sednout k emiminu zakládat diskuzi a dítě nedám spát, ale prostě zavolám doktorce. A přijde mi to jako jediné rozumné řešení.