Dítě v MŠ - už mě nepotřebuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5090
2.7.26 17:58
@Anonymní píše: Více

Tak školka mu pomáhá především v tom, že se socializuje, učí se komunikaci s vrstevníky, v kolektivu, s autoritou - učitelem. Jak se chovat v jiném prostředí bez rodiče. Atd… Je to naprosto přirozená a důležitá součást života a vývoje.
U tebe potom dítě hledá přijetí, pochopení, rozvoj a pomoc zase z jiného ohledu, kterou mu školka nedokáží předat.
Však s dítětem trávíš odpoledne, večery, víkendy a volný čas. Úplně nechápu, co řešíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.26 18:12

@Yasmina21 Jde mi o to, že se mi nezdá, že ho tam něco učí. Mají být druhé maminky a místo toho jen slyším, že je potřeba rozvíjet tohle a tamto a jak to dělám špatně.

• Citovat
  • Upravit
5090
2.7.26 18:18

Samozřejmě, že učí. Nahradit rodiče nedokáží, ale pochopitelně, že se tam dítě naučí spoustu nového každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.26 18:21

@Yasmina21 To je ono, mě se zdá, že neučí nic. Se synem pravidelně pracuji, proto čekám, že oni to zvládnou lépe a nic. Když je vidím venku, tak si jen povídají spolu a děti jsou na hřišti. Asi to beru za špatný konec, ale nějak mi to nejde jinak pochopit.

• Citovat
  • Upravit
501
2.7.26 18:29

Jako kdyby mi ucitelka ve školce řekla, že jsou druhé maminky, tak ji to důkladně vysvětlím. Nejsou. Hele, řízená pedagogická či nost ve školce je asi dvě hodiny za den. Většinu věcí dítě naučí rodiče, pokud jsou normální. Od školky ocekavam, že si dítě pohraje s jinými dětmi, ani je tam nedávám na všechny dny. Moc to prožíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
2.7.26 18:42

Tak jedině změnit školku, pokud máš pocit, že se tam dětem věnují nedostatečně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11073
2.7.26 18:51

Tak ony maji srovnani se stejne starymi detmi a maji i vzdelani, aby poznaly, kde tve dite zaostava a co by melo procvicovat. Ja taky obcas zaslechla ve skolce, ze nektere dite ma doma napr cvicit samostane oblékání, ale nase v tom bylo ok a zase melo cvicit neco jineho.
Zadne drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78363
2.7.26 18:51

a co konkrétně očekáváš, že školka syna bude učit a neučí?
komunikuješ to s učitelkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78363
2.7.26 18:52
@Tarena píše: Více

mně nikdy učitelky ze školky neříkaly nic o tom, že bych dceru měla něco učit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11073
2.7.26 18:55
@stinga píše: Více

Tak asi vse umela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78363
2.7.26 18:56

tak nepotřebuje tě už dítě nebo se ti zdá, že ho učitelky nic neučí? to si docela odporuješ, mě třeba kdysi překvapilo, když dítě ve třech letech doma mluvilo o třech králích, Kašpar, Melichar a Baltazar - doma jsem ji to neučila, ani by mě nenapadlo, že to už bude chápat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78363
2.7.26 18:56

no, neuměla dobře mluvit, ale nikdy mi učitelky neříkaly, že ji to mám učit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11073
2.7.26 18:57

To spise davaji doporučení na logopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78363
2.7.26 18:59

no na logo jsme samozřejmě chodily, ale ne na popud učitelek (a beztak to bylo marné, dcera nechtěla doma nic procvičovat, tak jako já kdysi :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11073
2.7.26 19:03

Tak jsou rodice co nechodi, protoze jim prijde, ze dite mluvi dobre, ze se to casem nauci a tak. Pak jde dite do prvni tridy a hruza
Tys.vse vedela, delala, tak proc resis, ze tobe ucitelky nikdy nic nerekly?
Mas pocit, ze vase skolka byla spatna?
Jak rikam, ja zazila komenty ohledne samoobsluhy s oblekanim, používáním priboru a pak tu logopedii. Proste takove ty zaklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová