Dítě vegetarián
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Celou diskusi jsem nečetla, já bych třeba bez masa zahynula za pár dní
ale zase nesnáším sladké a tak se dcera ode mě nedočkala krupice, buchet, buchtiček s krémem… A ze zkušenosti kamarádky vegetariánky, to maso by těm dětem i dala jen ona ho nejí a štítí se vůbec s ním pracovat. No u nás obou to zachraňují babičky. Jinak člověk je všežravec a dítěti bych dala možnost výběru, až bude větší, rozhodne se samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To o poskytnutí svobody je úsměvné. Rozhodnutí za děti přece činíte neustále, jak je krmíte, vychováváte, oblékáte, vštěpujete jim od mala své postoje.
Já vegetarián nejsem, ale jíme hodně zdravě, maso střídmě, dětem nedávám spoooustu průmyslově zpracovaných šmakulád, kupuju tak desetinu věcí v obchodě. Šmarjá, jsem já to ale xenofobní matka. A opět a znovu, vegetariáni mají často x krát lépe zpracovaný a vyvážený jídelníček než konvenčně se stravující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Swift píše:
@admin čtěte a přemýšlejte co s tím udělat, já nechci za „chlupatýma“ natur altermatkama na Modrý Koník.
Co admini s tím? Na tohle fórum prostě chodí ta „průměrná“ většina a každý, kdo trošku zajímá o věci kolem sebe a chce něco dělat jinak, je prostě odchylka od „normálu“ a biomatka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, že zdravotními důvody nepodložená vegetariánská dieta k ničemu nepřispívá a dítě konzumace masa na ničem neohrožuje, předpokládám, že nebude žádná školní či školková jídelna mít zájem na tom, aby tento způsob stravování podporovala. Něco jiného je dieta např. bezlepková, která je poměrně rozšířená a kterou jídelny zavádí, aby vyšly vstříc dětem, které mají zdravotní omezení.
Osobně - máme dítě vegana. Dítě je velké, takže je to jeho osobní rozhodnutí. My jsme mu řekli náš názor, který je takový, že dieta i přesvědčení je nesmyslné a to je vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
Tak ja, jeste drive nez se to tu zase zavre,bych rada uvedla na pravou miru jakozto vystudovany zoolog, ze lide nejsou bylozravci, ale opravdu vsezravci. Nechci Tim hned rikat, ze vegetarinstvi je nezdrave a nemozne, ale toto je fakticka chyba. A taky bych rada upozornila, ze ta spousta studii, co tady nekdo zminoval, srovnava vegetarianstvi s klasickou „zapadni“ dietou, na ktere nic zdraveho neni..
Tak lidé nejsou vegetariáni jen z přesvědčení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No uz hodne skolek co jsem nasla ma uvedeno, ze respektuji a lze si nosit vlastni jidlo, nebo pripravuji bezmasa jidla… nastesti je ted uz ta doba trosku jinde.. ale jak uz jsem psala me dite je vychovane k vegetarianstvi, maso nechce a nevyzaduje…kdyz ho bude chtit nebudu tomu branit, ani to nelze?! tohle uz jsem psala a stale dokola se to resi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já děkuju za zmínku v obnovitelském příspěvku
, ale asi se moc diskuse aktivně účastnit nebudu. Jsem vegetarián přes 30 let a obecné „diskuze“ na toto téma mně přijdou ubíjející. Vlastně nevidím důvod proč vegetariánství vysvětlovat, obhajovat. Navíc na internetových diskuzích je to vedené dost agresivním stylem i když i v reálu to byly občas perly ala počkej až se ti narodí postižené dítě. Konkrétní dotazy ráda zodpovím jako včera zakladatelce. No a co se týče výběru a svobodné volby, tak v nižším věku je to volba rodičů jako se vším, ostatně od toho rodiče dítě má. No a teď ve škole si děti mohou naobjednat řízek přes čip, ale nedělají to, nemají důvod. Je fajn, že chodí do progresivní jídelny, která na výběr opravdu dává, ve školce ta možnost nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg Hele, s těmi rybami je to už bohužel dost diskutabilní…Moře je tak znečištěné, že obsahují hodně těžkých kovů. Navíc většina lidí kupuje ryby z farem, kde je krmí kdo ví čím a antibiotiky k tomu. Ale pardon za OT, trochu mimo vegetariánství ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ema1984 píše:
@Mmsg Hele, s těmi rybami je to už bohužel dost diskutabilní…Moře je tak znečištěné, že obsahují hodně těžkých kovů. Navíc většina lidí kupuje ryby z farem, kde je krmí kdo ví čím a antibiotiky k tomu. Ale pardon za OT, trochu mimo vegetariánství
Taky lze jíst ořechy, semínka a také oleje z nich a také mořskou řasu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annne píše:![]()
Mam rovnaku skusenost, tie diskusie byvaju ubijajuce.
Ja som zacinala s vegetarianstvom v puberte, ale az do 16 ma rodicia nutili jest maso, od 16 maso nejem. A dvadsat rokov som zdrava, nemam problemy, raz za cas som si dala urobit preventivku a odbery, vsetko v poriadku. A tiez si raz za cas davam tabletkove zelezo, ak mam zrovna k dispozicii stravu, ktora ho neobsahuje.
No moc jsem nečekala, že se na mě tak slétnou a skoro nenechají nic říct, opravdu nemá cenu se obhajovat…Chtěla jsem se slušně pobavit, poradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Co se doma jí? Spíš je jim bráněno, aby přijímali vyváženou stravu: např. ve škole.
Je to OT!
Promiň toto není obsahem diskuze, ale koukám, že máš „nastudované“ výživové tabulky a víš o čem mluvíš.
Otázkou by spíš mělo být, proč školní jídelny nejsou ochotny připravit vyváženou laktovegetariánskou stravu.
Proč rodiče nemůžou dosáhnou na dodace, když nakonec z důvodu diskriminace jsou nuceně vařit dětem doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:
Pokud je člověku od nejnižšího věku vymývám mozek, jak je něco škodlivé, tak je logické, že to pak nevyžaduje, aby nebylo trestáno či psychicky týráno atd.
Vymyvan mozek… tim ze rikam pravdu svym detem, co papaji apod.? a taky delas ze me tyranku, ze se me snad me deti boji… opravdu nemam slov.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojara píše:
Celou diskusi jsem nečetla, já bych třeba bez masa zahynula za pár dníale zase nesnáším sladké a tak se dcera ode mě nedočkala krupice, buchet, buchtiček s krémem… A ze zkušenosti kamarádky vegetariánky, to maso by těm dětem i dala jen ona ho nejí a štítí se vůbec s ním pracovat. No u nás obou to zachraňují babičky. Jinak člověk je všežravec a dítěti bych dala možnost výběru, až bude větší, rozhodne se samo.
Promiň, ale Tvůj příspěvek je OT.
Tato diskuze je určena k diskuzi o vegetariánství dětí, ne k obhajobě a diskuzi o vegetariánství jako takovém. Děkuji za pochopení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mmsg píše:Žádám Tě o opuštění diskuze, děkuji
Pokud je člověku od nejnižšího věku vymývám mozek, jak je něco škodlivé, tak je logické, že to pak nevyžaduje, aby nebylo trestáno či psychicky týráno atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit