Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@misi11 můžu být upřímná..já si to myslela, že je máte v rodině, ale to chápu, že to zase vidíte jinak..
Třeba okolo sebe mám hodně lidi co nadávaj na Romy.. Měla jsem kamarádku Romku, a taky prostě mě to neuvěřitelně nějak vytáčelo to navážení a nebo házení do jednoho pytle, ale asi se to musí tak brát, že se něco stalo, něco ne moc pozitivního, a asi to potřebuje čas, až se to uklidní.. Lidi se prostě bojí..
někdo víc někdo míň…
@Gosi píše:
vadí mi kdokoli, komu není vidět do obličeje a je jedno jestli je to nějáká guma s kapucou a šátkem na demonstranci, nebo něco pod burkou…ale osobně bych se rozváděla i kdybych si pak měla svobody užívat jen den
Prave. Strach je jen to, co mu dovolime. Neni rozdil mezi strachem z nacku, nebo muslimu. Je strach. Z musinu je ted vetsi, protoze se rika, ze jsou to teroristi. Nackove nas jen brani. Je jedno, ze jejich vzor je Hirler.. musime si preci davat pozor na muslimy.. tohle nechapu
@kvaček ted uz tam mam „jenom“ svagra a jeho rodinu. Svagrova s dcerami se vratila sem. Videla jsem svagrovi jizvy po strelach, jednu tesne vedle patere. Znam pribehy z taboru, kdy deti pijou vodu z kaluzi, nektery umiraj.. videla jsem stokrat svagrovou brecet, ze uz to nezvlada, bez vody, elektriny, ve dne v noci nad hlavama stihacky, valka od nich 2 hodiny autem.. my tu v teple a v klidu si to ani nechcem nebo nedokazem predstavit. Presto a prave proto, nesednu si pred tim na zadek. Neni duvod. Tak, jak mne muze zabit terorista, rakovina nebo blbe vyspanej beloch. Vysledek bude uplne stejny. Zit uz nebudu. Ale dokud to nekdo neudela, budu zit tak jak chcu a jsem zvykla.
@misi11 píše:
Prave. Strach je jen to, co mu dovolime. Neni rozdil mezi strachem z nacku, nebo muslimu. Je strach. Z musinu je ted vetsi, protoze se rika, ze jsou to teroristi. Nackove nas jen brani. Je jedno, ze jejich vzor je Hirler.. musime si preci davat pozor na muslimy.. tohle nechapu
neříkám, že se bojím, jen mi to příjde pitomé…
Tohle je asi nekonečné téma na vršku debat posledních měsíců. Upřímně se snažím přijít na to, čeho se tak bojíte? Rozumím nedůvěře v muslimy a islamisty vůbec. Stejně tak vidím, co se ve světě pod jejich jménem děje a podobně jako ostatní nesouhlasím s povolením tohohle extrémnímu přistěhovatelství KAŽDOPÁDNĚ, dostávají možnost začít novej život. Korán je muslimama přijímanej různě. Ne všichni mají v hlavě ty mocenské tendence tudíž jim dáváme možnost žít „náš“ život. Je nefér, že se nás čechů neptají nahoře na názor a povolujou si přistěhovalce jak chtějí
taky se bojím, aby se jejich přítomnost nezvrhla jako s našimi slavnými romy, kteří sou stále společensky ne uplně přijímáni a (překvapivě) se nám to vrací jejich arogancí a netoleraní, nátlakem skrze diskriminaci.. bla bla. Nechceme muslimy, máme jiný styl života, nechceme nové ale věřím, že přinesou třeba i zajímavou osvětu tomu našemu skaženému státu. Neutíkat ale věřit, že je to takhle dobře ![]()
A ano. Muj svagr je muslim. Hrdy Kurd, sectely, vzdelany, mluvici nekolika jazyky, ma vysoke skoly. Neuznava koran, zahalovani se, respektuje zakony a zvyky zeme, ve ktere momentalne je, je jedno jestli je to Anglie, Francie nebo jina. Ma bratry po celem svete a divte se, nevypada vubec jako muslim jak ho uvadeji media.
@Gosi píše:
neříkám, že se bojím, jen mi to příjde pitomé…
Strach svym zpusobem mame vsichni. Ale ne kazdy muslim je dzihadista, stejne jako blondyna neni blbka..
@misi11 píše:
Strach svym zpusobem mame vsichni. Ale ne kazdy muslim je dzihadista, stejne jako blondyna neni blbka..
vo to nejde… jo, dříve se ruce podávali, aby bylo vidět, že v nich není zbraň, dneska je to prostě zdvořilý… když vidím holku(nebo v to aspoň doufám
) v burce, nebojím se, že tam má výbušniny, ale jestli chce nosit pouštní hadry, tak ať je nosí v poušti, je to svým způsobem nevychovanost… i když jsem trochu světloplachá a nosím sluneční brýle, tak když někoho zdravím, sundám je, abysme si viděli do očí, a tak něják podobné způsoby čekám i od okolí…
Já si myslím, že je přirozené se bát. A vůbec nechápu, jak je tu může někdo odsuzovat, bojí se politici, bojí se všichni, akorát tady jsou některé hrozně in že?
@Anonymní píše:
To nechaj politici muslimy aby znicili Evropu? Nebo se bude valcit? Skoncime pod burkama nebo mrtvi?
Mam depreeeezi jako…chci se rozvadet a stehovat..ma to vubec cenu??? Snazit se neco menit? Fakt bych rada vedela co bude…
Jenže to ti nikdo neřekne, opakuji NIKDO. Samozřejmě, že každý má nějakou domněnku, jak se situace v Evropě bude dále vyvíjet, samozřejmě, že názory lidí zasvěcených do tématu jsou více pravděpodobné než názory třeba 10tiletého dítěte, ale není to pravidlo. Takže pokud chceš přesně vědět co bude za př 1 měsíc, nevíme, nikdy nemáš jistotu, co bude…Nedočítám diskuzi, takže nevím jestli píšeš ještě něco o tvé situaci, ale podle úvodního příspěvku, rozvádět se jen kvůli situaci v Evropě…tak to je blbost.
@Kotatko03 píše:
Jenže to ti nikdo neřekne, opakuji NIKDO. Samozřejmě, že každý má nějakou domněnku, jak se situace v Evropě bude dále vyvíjet, samozřejmě, že názory lidí zasvěcených do tématu jsou více pravděpodobné než názory třeba 10tiletého dítěte, ale není to pravidlo. Takže pokud chceš přesně vědět co bude za př 1 měsíc, nevíme, nikdy nemáš jistotu, co bude…Nedočítám diskuzi, takže nevím jestli píšeš ještě něco o tvé situaci, ale podle úvodního příspěvku, rozvádět se jen kvůli situaci v Evropě…tak to je blbost.
Já to pochopila, že jde o to, zda má cenu se rozvést, když bzde válka. Podle zakladatelky teda. Já osobně bych kvůli politické situaci v neštastném manželství nesetrvávala.
Kdo by o nás stál? Na mušce jsou hlavně západní státy, my jsme v bezpečí..
@misi11 víš, já si ani nemyslíim, že se vyloženě lidí bojí nějakých utoků, ale co jsem slyšela okolo názory- tak rodina, přátele, tak lidi se spíš obávají toho.. Napíšu to jak to slýchám.. že se sem naženou muslimové- i stěma uprchlíkama a prostě zavedou tady ty svoje… Nikdo neříká, že jsou blbý, ale taky mají ty své Korány a různé.. Třeba si psala o švagrovi, tak ano, ne každý je stejný, ale co když se sem nahrne ten opak.. Proto lidi tu nechtějí ani uprchlíky, neví, co jim sem jde.
Slyšela jsem i názor, že prostě nechtějí sem zavést to co je tam u nich- rozbroje a ta situace u nich, je to jiná mentalita- myšleno kultura, takže asi tak..
Lidi prostě nevěří, že budou respektovat naši kulturu, ale pojedou posle sebe.. když budou ve většině..
Zajímala by mě situace opačná.. Kdyby křestaň- Evropan, přijel do jejich země a prostě chtěl pomoc, chtěl nějaká práva- třeba žena, myslím, že by ji tma ani nepustili a nebo ji brali jako.. nevím nic..? ![]()
Takže asi tak no.. lidi tu nechtějí jejich kulturu, zvyky..pokud jich tu bude hromada..
Pokud člověk respektuje kulturu daného státu, je to něco jiného. ale co když nebudou?
takže tak co nejvíc slyším, co lidi řeší..
Žijeme v divné době? V podstatě jsme se nikdy neměli lépe. V každé době hrozily a byly války. Lidé zažívali období smrtelných nemocí atd. Před sto lety nemělo 50procent lidí boty. Dnešní informovanost je obrovská a víme o každém prdu. Tento skrytý boj s teroristy je hrozně těžký a vážný, ale žít a užívat života musíme dál.