Dluhy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dobrý Den nevím zda to jsem patří pokud ne tak smažu… Chtěla jsem se jen zeptat jestli jste nebo byla nějaká s maminek v téhle situaci… Muj bývalý přítel mě dluží peníze nějakých 27-28 tisíc korun nemám nic nasané na papíře máme jen ustní dohodu říkal to i před mojima známíma že me dluží a vrátí mě to… pak s neho ae vylezlo před nima me říkal že pokud budu s mojim ted co mám přítelem tak me neda ani korunu. ale už je to tak 3 roky a porád se nemá k vracení.. Kdyby jsem ho dala k soudu myslíte že by jsem to vyhrála děkuji moc za odpovedi
Příspěvek upraven 07.01.16 v 19:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý Den nevím zda to jsem patří pokud ne tak smažu… Chtěla jsem se jen zeptat jestli jste nebo byla nějaká s maminek v téhle situaci… Muj bývalý přítel mě dluží peníze nějakých 27-28 tisíc korun nemám nic nasané na papíře máme jen ustní dohodu říkal to i před mojima známíma že me dluží a vrátí mě to… pak s neho ae vylezlo před nima me říkal že pokud budu s mojim ted co mám přítelem tak me neda ani korunu. ale už je to tak 3 roky a porád se nemá k vracení.. Kdyby jsem ho dala k soudu myslíte že by jsem to vyhrála děkuji moc za odpovedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, stalo se mi to stejné, akorát se 120-ti tisícema, A už je to 7 let a neviděla jsem ani korunu. Pokud nemáš podepsané uznání dluhu, což pochybuju že z něj dostaneš, soud tohle absolutně zajímat nebude. Bohužel. Vlastní zkušenost. Dost poučná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj manžel pujčil kamarádovi 5 tisíc a dodneška jsme neviděli peníze ani „kamaráda“.Přitom dřív se setkávali každý týden na fotbale. Nebere telefony, zapírá se
Nemáme žádný papír. Je to celoživotní zkušenost, bohužel negativní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práve jsem brouzdala na netu a hledala neco kolem tohodle a našla jsem tohole…
Umístění stránky: Občan Dluhy, závazky, pohledávky, směnky
11. únor 2010
Vypůjčil jsem známé peníze (50 tisíc Kč), nepodepsali jsme žádnou dohodu, smlouvu. Ona mi ale peníze nevrací. Jak se mám domoci vrácení půjčené částky? Michal.
ODPOVĚĎ:
Platná právní úprava ke vzniku smlouvy o půjčce nevyžaduje nutně písemnou formu, tzn., že smlouva o půjčce může být uzavřena také ústně.
Pokud si věřitel (Vy) s dlužníkem nedohodl dobu, ve které má dlužník předmět půjčky vrátit, platí, že dlužník je povinen tak učinit v den, který následuje po dni, ve kterém ho věřitel k vrácení půjčky vyzval.
Samozřejmě pokud smlouva o půjčce byla uzavřena pouze ústně, ocitá se věřitel (Vy) v poněkud zhoršeném procesním postavení pokud se rozhodne, že bude svůj dluh vymáhat soudní cestou, protože ponese důkazní břemeno.
Pokuste se od svého dlužníka získat dlužní úpis, kterým dlužník potvrdí, že Vám dluží určitou částku.
Pokud Vám dlužník dlužní úpis nevydá, nezbude Vám, než se pokusit prokázat vznik smlouvy o půjčce jinými důkazními prostředky, například výpověďmi důvěryhodných svědků nebo písemným potvrzením o převodu finančních prostředků v bance atd.
Po prokázání skutečnosti, že byly peníze skutečně zapůjčeny probíhá vymáhání klasickou cestou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@irinek píše:že máš úplnou pravdu.
Ahoj Holky, tak už jsem vážně naštvaná, připadá mi jako bych kolem sebe měla s prominutím socky. My předěláváme barák a to je jako bych snad vyhlásila přijďte si k nám půjčit peníze? Nechápu to, copak jsou v dnešní době lidi tak nezodpovědný? Dost maminek kolem mě má najednou finanční problémy, jsou v dluhách, neumí šetřit a pořád si k někomu chodí půjčovat. Když se k nám někdo staví z nich tak jen slyším, já nemám na botičky mé holčičce, já nemám co dát malé najíst…Sakra naučte se šetřit a chodit do práce!!!!!!!!!! Když jsem neměla já peníze, chodila jsem na brigády na noční do fabriky nebo jsem si našla jinou práci, ale nikdy bych k nikomu nelezla domů a žebrala prachy. Stydět bych se musela. Příjde vám to normální? A když jim řeknu a´t si práci najdou, tak mají jen spoustu keců, jak pracovat nemůžou. Nikomu nic nepůjčím, sama nemám peníze a šetřím kde můžu,na dovolenou nejezdíme, oblečení kupuji z druhé ruky, zeleninu a některé ovoce si pěstuji na zahrádce, vařím ty nejlevnější jídla.....Pořád se otáčím za každou korunou. Copak to některé maminky neumí? Naflákaj si dluhy a pak koukaj a nejvíc mě dostala včera věta od jedné: Já nemám co dát malé do huby a nikoho to nezajímá. Co to je? A proč by mělo, proč bych měla běžet a strkat jí moje našetřené peníze. Je už máma, tak ať si tyhle lidi uvědomí tu zodpovědnost.
Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale už jsem fakt naštvaná. Co si o tom myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
jen připomínám, že na eMiminu existuje také Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty. Ptejte se tu odborníka na vše, co byste o tomto tématu potřebovali vědět.
Přeji hodně štěstí ![]()
adminka Eliška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
splácení
Je můžné splácet kolik můžu s oduvodněním, že se snažím splácet dluh pravidelně každý měsíc, třeba po 200-300kč nebo musím povinně přistoupit na splátkový kalendář, kterým se upisuji, že musím tu konkrétné častku poslat každý měsíc ikdybych na chleba neměla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoufalkyně1812 píše:
Je můžné splácet kolik můžu s oduvodněním, že se snažím splácet dluh pravidelně každý měsíc, třeba po 200-300kč nebo musím povinně přistoupit na splátkový kalendář, kterým se upisuji, že musím tu konkrétné častku poslat každý měsíc ikdybych na chleba neměla?
proto se splátkový kalendář dělá, aby se podle něj splácelo. Když ho nebudeš dodržovat, třeba budou chtít, abys splatila všechno hned. Měla jsi si dohodnout takový splátkový kalendář, abys ho mohla dodržet. Za splátkový kalendář je většinou dlužník vděčný, protože to znamená, že s ním má věřitel ještě trpělivost a nemusel by.
- Citovat
- Upravit
No oni mi nižší nenabídlo a trpělivost mám já s nimi, protože mě obelhali a vědí na to, abych se s nimi soudila nemám. Nejsem vděčná, opravdu ne
Ale díky za radu, každá rada rada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoufalkyně1812 píše:
No oni mi nižší nenabídlo a trpělivost mám já s nimi, protože mě obelhali a vědí na to, abych se s nimi soudila nemám. Nejsem vděčná, opravdu neAle díky za radu, každá rada rada
Chováš se stejně jako každý finanční analfabet. To znamená, že tomu vůbec nerozumíš a půjčuješ si. Oni se tím živí a tak vsaď boty, že oni to mají v pořádku. Jestli své myšlení nepřehodnotíš, jedeš do pekla vlastní vinou. A ani není možné tě politovat, protože si za to můžeš sama.
- Citovat
- Upravit
A kdo je oni? Banka, nebankovka, sousedi,…? A kdy k půjčce došlo? Pokud je to spotřeb. úvěr, lze to řešit přes finančního arbitra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoufalkyně1812 píše:
Je můžné splácet kolik můžu…ikdybych na chleba neměla?
Před podepsáním jakékoli smlouvy je potřeba se seznámit s jejím obsahem.
Smlouvu neznáme, obecně ale platí, že dlužník musí splácet to, na čem se s věřitelem dohodl ve plátkovém kalendáři. Snaha ani hodnota konzumovaných potravin nemá na výši splátek žádný vliv. Co bude následovat v případě nedodržení splátkového kalendáře je rovněž obsahem smlouvy. Zpravidla je to urgence, zesplatnění půjčky, žaloba, platební rozkaz a exekuce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit