Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama píše:
Jaké boty?
KOncentrované co? Kromě majetku a příjmu mi nepřijde nic zajímavého. Jestli znám uklízečku a čučím na HBO? Nebo co ti přijde citlivé?
navíc ten majetek i příjem byl myšlen na celou rodinu, ne? se přiznám, že jsem to tam naházela od oka, protože hodnotu našich aut, fakt neznám, ani přesně kolik kde máme naspořeno (stavebka atd.) Takže jaképak cenné údaje. Co by kdo dělal s tím, kdyby věděl kolik plus mínus vyděláváme, netuším, vždyť to o ničem nevypovídá ![]()
@MrsNorris píše:
To fakt všichni naklikáte všechno tohle info - předpokládám bez změny IP - o majetku apod. do náhodného online formuláře?
Ano, a s přehledem jsem obnovovala stránku několikrát a zkusila si tam naklikat asi 10 různých osob v různém postavení, abych zjistila algoritmus dotazníku.
Jak si se všemi těmito informacemi poradí Velký bratr mě celkem netankuje…
@Keyllah píše:
Holky, ale tady je přece hodně lékařek, policajtek, prodavaček atd. a všechny si tykáme, ne? takže si na této otázce pěkně naženu body. Tak ne, že mě nějaká z vás práskne!!
ty jo, tebe jsem si taky mohla zasktnout, kde ja mohla bejt ![]()
Zajištěná střední třída
Ale myslim, že jediný podle čeho to vyhodnotili je ten čistý příjem a majetek. ty ostatní otázky jsou jenom omáčka. Já nikam nechodim, žádný jazyk neumim, počítač neumim, seriály mě nazajímají, sport nic, kosmetika nic, divadlo už vůbec, akorát si tykam s doktorama i uklízečkama ![]()
Mi na tim prijde vtipny, ze jsem si to delala jak to byla novinka a to mi to vyslo na tu nastupujici kosmopolitni tridu. Bum, koronavirus, spolecensky zivit za ten rok o 3 mesice ochuzenej (zadna kultura, hospody, sport ty 3 mesice) a muz na prumerne osmine sveho bezneho platu a je ze me ohrozena trida…
@renap píše:
Zajištěná střední třídaAle myslim, že jediný podle čeho to vyhodnotili je ten čistý příjem a majetek. ty ostatní otázky jsou jenom omáčka. Já nikam nechodim, žádný jazyk neumim, počítač neumim, seriály mě nazajímají, sport nic, kosmetika nic, divadlo už vůbec, akorát si tykam s doktorama i uklízečkama
Hele není. Já se o tom bavila se spoluautorem. A do zajištěné třídy samo nespadneš, pokud nemáš majetek a příjem
Ale pokud majetek nemáš, tak na tom zbytku záleží.
Mě třeba nejvíc zaujala ta pro čechy specifická třída, která je typická tím, že má minimální majetek, minimální příjmy, ale má právě ty vztahy - typická pro vesnice. A ty mají mnohem větí potenciál, než ty bez vztahů - takové to typické Lojza mi napíše smlouvu, Mařena mi vyléčí, Franta udělá střechu, Drahuška upeče koláče na svatbu…
@matkabagristy píše:
Mi vyslo, ze jsem socialne ohrozena. Mozna proto, ze vsechny moje kamosky jsou uci (ty nejsou v nabidce) a nechodim na rockove koncerty a na fotbal. No, mela bych na sobe pracovat.
Hm, umím. používat klávesové zkratky, ale neznám programátora. Jsem prý ohrožená hypotékou. To bude asi tím, že źádnou nemám - jako u nemoci: neprodělalas, nejsi imunní. Asi bych se měla dát očkovat proti hypotéce, rychle dojít zakalit, seznámit se v hospodě s uklizečkou, automechanikem a lékařem a dát s nimi kuličky. Jinak se společensky neposunu.
@sakota píše:
Mi na tim prijde vtipny, ze jsem si to delala jak to byla novinka a to mi to vyslo na tu nastupujici kosmopolitni tridu. Bum, koronavirus, spolecensky zivit za ten rok o 3 mesice ochuzenej (zadna kultura, hospody, sport ty 3 mesice) a muz na prumerne osmine sveho bezneho platu a je ze me ohrozena trida…
No, tak možná jste fak během korony ohrožení a kdyby to trvalo, jste v perdéli. ![]()
Já jsem při koroně ve vatě, protože jsem neměla za co utrácet. Sportovala jsem jako das a na hrady jjsem se koukala z dálky a lovila kešky v okolí, tak jako jindy.
@Lama Lama a já proč jsem dopadla tak špatně, to je kvůli tomu, že jsem já i manžel asociál ![]()
Tak jsem to proklikala znovu, prijem 20 000, majetek do pul mega, znama pouze uklizecka. Pak uz jsem klikala nahodne. Vyslo mi, ze jsem kosmopolitni a zjistila jsem, ze jsem predtim vynechala asi polovinu otazek. Blahopreju vsem, kterym to vyslo lichotive hned napoprve.
Dorazily mě otázky typu sledujete HBO či Netflix, umíte vyhledat fotografie na internetu, již dříve zobrazené stránky…
Zadala jsem různé varianty a jsem buď kosmopolitní třída nebo strádající třída. ![]()
@Lama Lama píše:
No, tak možná jste fak během korony ohrožení a kdyby to trvalo, jste v perdéli.
Já jsem při koroně ve vatě, protože jsem neměla za co utrácet. Sportovala jsem jako das a na hrady jjsem se koukala z dálky a lovila kešky v okolí, tak jako jindy.
Vis co, ja treba mela zrusena dve divadla a jeden koncert behem karanteny. Takze mi to fakt zhorsilo prumer na poslednicb 12 mesicu
s tema penezma ano. Behem mesice dvou jsme z vyssi stredni tridy na samem spodku nizsi stredni (teda ted odhaduju), ale proste z prijmu kolem 90k mesicne jsme sotva na dvaceti. Drsny.
Jako fajn - sice pracuji v informačních technologiích a mluvím 5 jazyky - ale „mám nižší znalost jazyků a IT technologií“… WTF? Za takový dotazník by měli páni sociologové vrátit diplomy.
To mě dost popudilo.
![]()
@listento píše:
Jako fajn - sice pracuji v informačních technologiích a mluvím 5 jazyky - ale „mám nižší znalost jazyků a IT technologií“… WTF? Za takový dotazník by měli páni sociologové vrátit diplomy.To mě dost popudilo.
![]()
![]()
A nevytrhla jsi to krapet z kontextu? ![]()
@Lama Lama Nemyslím, v čem přesně?
Prostě ten výzkum nepovažuji za validní, natož reliabilní. Jako vyšlo mi, že jsme zajištěná třída - přitom majetek máme na jedničce (takže de facto nic)… A to s těmi znalostmi je úplně mimo. ![]()