Do kolika musí být doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
6.9.22 10:23

@Hobitka naprosto souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
7566
6.9.22 10:34

@kocourGarfield hele nevím.. prostě my to tak měli nastavené, před školou se chodilo spát ve 21 myslím. možná dříve… u dcery je to zatím po půl osmé i když jasné že časem spánku ubude… ale spát ve 23hodin tak to si prostě nemyslím že dojdeme tak daleko ve 12ti letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.9.22 10:42

@KKK85 jasně, třeba to tak bude. Třeba taky ne. :nevim:
Já se jen ptala co budeš dělat když neusne. Jestli ho necháš koukat do stropu?
Jen jsem psala o 22.00 hod.

Příspěvek upraven 06.09.22 v 10:44

• Citovat
  • Upravit
31438
6.9.22 10:43
@KKK85 píše:
@kocourGarfield hele nevím.. prostě myto tak mělinastavené, před školou se chodilo spát ve 21 myslím. možná dříve… u dcery je to zatím po půl osmé i když jasné že časem spánku ubude… ale spát ve 23hodin tak to si prostě nemyslím že dojdeme tak daleko ve 12ti letech

my meli - to je prave to, o cem jsem psala o neco drive…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.9.22 10:46
@KKK85 píše:
@kocourGarfield hele nevím.. prostě my to tak měli nastavené, před školou se chodilo spát ve 21 myslím. možná dříve… u dcery je to zatím po půl osmé i když jasné že časem spánku ubude… ale spát ve 23hodin tak to si prostě nemyslím že dojdeme tak daleko ve 12ti letech

Ale takto napsané už ti to nikdo asi vymlouvat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
6.9.22 11:15
@kocourGarfield píše:
@KKK85 jasně, třeba to tak bude. Třeba taky ne. :nevim:
Já se jen ptala co budeš dělat když neusne. Jestli ho necháš koukat do stropu?
Jen jsem psala o 22.00 hod.Příspěvek upraven 06.09.22 v 10:44

Ne to asi nenechám koukat do stropu…ale myslím že do půl desáte to dáme… věřím tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.9.22 11:22
@KKK85 píše:
Ne to asi nenechám koukat do stropu…ale myslím že do půl desáte to dáme… věřím tomu.

A když to nedáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
6.9.22 11:25
@KKK85 píše:
Ale já koukám i kolik prvňáku chodí spát před školou o půl desáte i pozdějí… prostě nejsem s tímto ztotožněná, za mě je spánek důležitý.

Moje nejmladší dcera ve třetí třídě chodí spát ve školní dny max o půl 9..dýl by ani nevydržela…vždycky hnedka vytuhne. pátek a sobota v devět..o prázdninách mohla do půl 10.. pod námi bydlí rodinka…druhák a skolkova a ještě o půl 10 tam dělají bordel… :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
6.9.22 11:32

Ve 14 tak do 8 si myslím, pátek a sobota běžně do 10 a pak dle domluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
6.9.22 11:37
@KKK85 píše: čím ho připravím o dětství, že bude vyspané? A nebude soboty neděle spát do 10-11. Tak to má kolegyně dcera.. prospala léto.. volala ji vždy cca v 10:30-11 at už vstává…

Ona ho neprospala, ona jrn začínala a končila den v jiný čas. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.9.22 11:40
@Tamtama píše:
A když to nedáte?

Hele, já taky nejsem zastánce toho, aby mi čtvrták strašil po domě v půlnoci. rozhodně bych ho nenutila spát, posunula bych večerku na později, než je má iduální představa ( a ta je ještě o velký kus dál, než KKK85), ale nastavila bych to tak, že v určitý čas by byl v posteli. Mohl by si číst ( knihu), poslouchat audioknihu nebo nějaká jiná klidnější zábava. Rozhodně ne mobil nebo běhání po bytě.
Puboše mi přijde už nevhodné už ho takto řídit. Takže tam bych to posunula více, netrvala bych na posteli, ale svém pokoji. A omezila bych hlavně elektroniku - mobil, komp ( ono by stačilo vypnout wifinu), to jsou lákadla velká, kvuli kterým jsou ochotní strašit fakt dlouho i přes značnou únavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.9.22 11:43
@KKK85 píše:
tak třeba tablet večer už nedovolují.. tak hodinu před usnutím bez tabletu… to třeba narušuje spánek :D. A dcera tedy když jsme u toho už je cca v 19hodin v pyžamu, umyté zuby, po večeři.. a kresli si, nebo albi tužka apod… nebo hrajeme hru… tablet už nemá dovolený. Ale to je zatím 6ti leté dítě. To nevím jak to bude u pubertáka.

Tak tohle bude dost o životním stylu rodiny. U nás jsme se ještě třeba kolem té 7. v tomhle věku učili. Takže spát chodil kolem 8:30. Od nějaké 3. třídy se to posunulo zhruba o hodinu. Teď v 6. děláme někdy věci do školy kolem 8, 9 večer + 20 minut čtení před spaním.

• Citovat
  • Upravit
31292
6.9.22 11:48
@iila píše:
No a v kolik by šla spát, kdyby se domů vrátila v devět? Vždyť se nestihne pořádně vyspat.
A opravdu jsou ostatní venku do devíti? To mi přijde docela pozdě během školního týdne.

taky si myslím, že do devíti venku v týdnu trajdají jen děcka z pochybných rodin.
Když si vezmu, že se přihasí domů, večeře, sprcha, hygiena, mytí vlasů, bůhvícovšechno, tak to by šla spát v jedenáct…

Myslím si, že mládě na základní škole by mělo být doma kolem osmé nejpozději (s výjimkami, přes víkend, přes léto, když se jde do kina). Pokud chtějí krafat dýl, tak ať si po večeři zaleze s telefonem do postele :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.9.22 11:49
@Tamtama píše:
A když to nedáte?

Já to dělám tak, ze v určitou hodinu musí byt v posteli. Jestli si pak čtou nebo klidně i malují je uz jejich věc. Ale uz jsou proste v klidu v pelechu. Ono je to pak prirozene uspí. A ano jsou ještě malí, ale budu to tak dělat i do budoucna, jen malinko posunu čas, kdy musí byt v posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.9.22 11:54
@alli_li píše:
Tak u nás je tedy přísný režim :mrgreen: Dceři je 12 let.
O prázdninách je mi to jedno, ale jakmile je škola, tak max do 17 hod doma, vzhledem k učení a úkolům.
A to do postele musí v 20hod. Ale prostě ten spánek je potřeba :nevim:

fíha, tak to mi už přijde extrémní.
Synovi je jedenáct, venku může být v týdnu do sedmi, zhasíná se v devět.
Aktuální plán je takovej, že dokud bude na základce, nebude nikde courat déle než v osm max, když se ráno vstává do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí