Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kallkapa píše:
popř. připravím nějakou namazánku.
To je ale lepší jak pomazánka, protože mazánka se maže na něco, takže namazánka…
![]()
Davdan píše:Kallkapa píše:
popř. připravím nějakou namazánku.![]()
To je ale lepší jak pomazánka, protože mazánka se maže na něco, takže namazánka…
![]()
![]()
No jistě
. Já zásadně chleba zběsila nepomazávám ale souměrně namazávám ![]()
A jinak teda ještě k tématu, to hlavní jsem zapomněla dodat. Jsem přesně ten typ co nic nechce ale jakmile jsou plné stoly všechno sežeru
![]()
Kallkapa píše:
A jinak teda ještě k tématu, to hlavní jsem zapomněla dodat. Jsem přesně ten typ co nic nechce ale jakmile jsou plné stoly všechno sežeru![]()
![]()
No jo, ale to já vlastně taky. Jako fakt bych to nepotřebovala, ani by mi to nevadilo, nepomluvila bych, ale běda tomu, kdo přede mě něco postaví ![]()
Angua píše:Kallkapa píše:No jo, ale to já vlastně taky. Jako fakt bych to nepotřebovala, ani by mi to nevadilo, nepomluvila bych, ale běda tomu, kdo přede mě něco postaví
A jinak teda ještě k tématu, to hlavní jsem zapomněla dodat. Jsem přesně ten typ co nic nechce ale jakmile jsou plné stoly všechno sežeru![]()
![]()
Asi tak nějak, obejít se obejdu, pomlouvala bych pouze v případě, že bych požádala o vodu a byla mi odepřena, ale jakmile jsou plné stoly dlabu jak nedovřená ![]()
Kallkapa píše:Angua píše:Asi tak nějak, obejít se obejdu, pomlouvala bych pouze v případě, že bych požádala o vodu a byla mi odepřena, ale jakmile jsou plné stoly dlabu jak nedovřenáKallkapa píše:No jo, ale to já vlastně taky. Jako fakt bych to nepotřebovala, ani by mi to nevadilo, nepomluvila bych, ale běda tomu, kdo přede mě něco postaví
![]()
Taky tak. A přesto třeba mužova babi stále pobízí
Jak přestanu hýbat pusou, tak už se asi podle ní stydím si vzít
![]()
Tak ono je to individuální. Já osobně bych se určitě neptala, jestli mají hlad, pokud bych neměla navařeno „opravdový“ teplý jídlo a nechtěla ho nabídnout. Jinak klobásku, sýr, okurek, bych na stůl dala a pobídla.
Dál třeba oříšky. Prostě bych obložila stůl, pobídla a hotovo.
Já osobně nesnáším co dělá moje tchýně, ta je tou pohostinností až otravná
Ať chceme nebo ne, vždycky nás nacpe, neustále nosí další a další jídlo a pití a když nechceme, tak nás neustále nutí a nakonec se urazí. Pak nám to nabalí sebou domů. A běda jak přijdeme na návštěvu najezení! Za hodinovou návštěvu se mě 20× zeptá, jestli chci kafe, já 20× odmítám s tím, že kafe nepiju. Jak polámanej gramofon. Neustále mi nutí alkohol, byť jsem 2 roky zpátky od ní absolvovala přednášku, jak by chtěla vnouče a že bych neměla pít. Nedávno jsem seděla u skleničky cinzana, ona do mě z jedné strany hustila výčitky, jak nepiju a z druhé strany do mě hučel manžel, ať se krotím, že mám pátou skleničku, jak budu vypadat
(měla jsem první, jen jsem ji pořád maličko dolívala, asi si všiml vždycky, když jsem měla láhev v ruce
) Prostě nejsem pijan, po alkoholu vždycky usnu
. A že jsem snědla talíř koláčků, to taky tchýně neocenila, pořád málo. Pravda, netkla jsem se talíře s masem. Já jsem prostě na sladký, no. Stejně mě pak, jako tajně, v kuchyni před manželem pomluvila. Tak tajně, abych to slyšela ![]()
Takže za mě určitě nenutit, nabídnout toho víc, pobídnout a hotovo.
Vida, to je taky zajímavé s tím navařeným jídlem… To já bych nabídla klidně rohlík se šunkou, bo když má člověk hlad, tak sní všecko, že jo
A více porcí fakt běžně navařeno nemívám… A když jo, počítám s tím na večeři nebo další oběd pro nás a udělalo by mi to čáru přes rozpočet
Vůbec může být dotyčný rád, že mám navíc rohlík, snažím se nakupovat akorát, abysme toho moc nevyhazovali. Samozřejmě jiné to je, když někdo má přijít přes oběd nebo jde vyloženě na večeři… Takže jak vidím, člověk se stejně nezavděčí všem, protože mu přijde divné i něco, co by mě vůbec nenapadlo ![]()
Adélo, s tchyní to nemáš teda jednoduché ![]()
No jinak já to pohoštění musím mít naplánované, nakoupené ten den, jinak to vždycky sežeru
![]()
Takže se tímto zakladatelce omlouvám, ne vždy se mi podaří toho nabídnout víc než ona ![]()
Příspěvek upraven 23.01.12 v 10:45
To já mám trochu problém, nemám obchod přímo blízko, že bych si třeba každé ráno skočila na čerstvé rohlíky, navíc s dvěma dětma… Takže když zapomenu, pak už se mi tam nechce, tak to holt není
Jdu do obchodu třeba 1× za 3 dny (takže i pak je blbé někomu nabízet gumový rohlík nebo předvčerejší chleba
). Pak to vyřeším třeba tím, že něco upeču, ale brambůrky a spol., co běžně nekupujem, prostě k nabídnutí pro neohlášené, či ohlášené málo dopředu, nejsou.
Můj muž si také asi myslí že jsem špatná hostitelka ![]()
na dvouhodinovou návštěvu mi přijde normální dát nealko,kafe a třeba tu bábovku a nebo klidně něco kupovaného když nestíhám.
Většinou mi kamarádky chodí v době když ještě není manžel doma a pak přichází z práce v průběhu návštěvy.To pak přijde a diví se že jsem nedělala chlebíčky,nekoupila zákusky a dětem kamarádek nenakoupila hromadu sladkostí.Samozřejmně né před návštěvou aby to neslyšeli.Jo a nebo také nemůže přenést když kamarádce udělám vodu se š´távou i když jí sama chce.
Kupuje domů minerálky,balené vody a džusy aby bylo něco pro návštěvu,jinak mi to nekupujeme a pijeme vodu z kohoutku.
proto mi i zajímá co vy na to je vám blbý dát běžné návštěvě vodu se š´távou když to doma tam pijete?Neříkám když je to nějaká oslava to jako také koupím.
To samé ty mlsnoty pro děti návštěv,já třeba koupím brumíka a lentilky a přijde mi to akorát.manžek myslí že musím nakoupit hromadu věcí ![]()
Zas hromadu peněz nemáme abych mohla tak rozdávat.
Možná to viděl u jedné kamarádky která naší dcerce vždy přinese tašku sladkostí,mě je to docela i trapný si to brát ale když to dá její dcera té naší tak se přece nedohaduji.proto jim kupuju také víc ale jinak né.
No mně teda právě taky není blbé udělat vodu se šťávou, když ji chtějí - přece jim nebudu nutit džus, když chcou tohle. I vodu z kohoutku natočím - máme výbornou vodu, vlastní studna - lepší, jak balená (a šťávy taky kupujem kvalitní a dobré, kvůli malému)
MM tohle taky možná moc nechápe, protože sám si pro sebe kupuje minerálky, limonády - já piju vodu čistou nebo s tou šťávou. On je líný si dojít ke dřezu, tak má flašku u PC ![]()
No ty peníze to je druhá věc - když je oslava, tak taky nakoupím, ale zas nějak vyhazovat z kopýtka nemůžu, abych každého hostila bůhví čím a snášela každému půl baráku, když o to třeba ani nestojí ![]()
Ahoj,
záleží na typu návštěvy, pokud je to oslava narozenin tak chystám pohoštění. Pokud je to návštěva (kamarádi na celý půl den plus večer - pijeme, jíme hrajeme hry dejme tomu) tak i teplou večeři nabídnu. Pokud někoho zvu na kafe dostane kafe a třeba jen sušenky či tedy když se hecnu tak i buchtu. Pokud někdo zve na kafe mě očekávám kafe a nic víc.
K šestinedělce bych došla na kafe a ještě přinesla bábovku či něco na zub, neočekávala bych NIC. ![]()
Chlapovi sděl že když chce věci jinak může to udělat. Že se zlobit nebudeš když nachystá pohoštění návštěvě.
![]()
Já to vezmu z pohledu návštěvníka (moc si sem lidi nezvu, spíš se k někomu nacpu
) Tak já rozhodně neočekávám, že dojdu a bude plný stůl jídla. Pro mě je základ, když hned dostanu nabídku na pití a požaduju velký hrnek (nesnáším maličké, kde dvakrát lokneš a je to pryč) Pokud je k tomu na stole buchta, nebo nějaké sušenky, jsem spokojená a nic víc nepotřebuju. (Většinou když jdu na návštěvu, tak je to dopoledne a počítá se se společným obědem.)
Jinak doma většinou nemívám žádné zásoby zobání na stůl, takže nečekaná návštěva se musí spokojit s čajem. Pokud je čekaná (a na delší dobu), tak většinou něco upeču.
Od šestinedělky bych teda taky nic zvláštního nečekala, stačilo by mi, kdyby mi řekla, kde má skleničky a napustila bych si vodu z kohoutku ![]()
IvaV píše:
Ahoj,záleží na typu návštěvy, pokud je to oslava narozenin tak chystám pohoštění. Pokud je to návštěva (kamarádi na celý půl den plus večer - pijeme, jíme hrajeme hry dejme tomu) tak i teplou večeři nabídnu. Pokud někoho zvu na kafe dostane kafe a třeba jen sušenky či tedy když se hecnu tak i buchtu. Pokud někdo zve na kafe mě očekávám kafe a nic víc.
K šestinedělce bych došla na kafe a ještě přinesla bábovku či něco na zub, neočekávala bych NIC.
Chlapovi sděl že když chce věci jinak může to udělat. Že se zlobit nebudeš když nachystá pohoštění návštěvě.![]()
Jo, to já jsem mu říkala, že neměl zalézat a mohl něco nachystat ![]()