Dobrý život díky špatným rodičům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41531
29.5.24 15:20
@Newlife píše: Více

jojo, a jsi úplně v pohodě…jojo, psala jsi to tu, tak to tak určitě bude 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.5.24 15:43

@Newlife už jsem to jednou psala, naprosto obvykle ti, kteří křičí do světa, že nemají následky a problémy, je mají v hojném množství. Jenže je nejsou schopni sami u sebe detekovat. Nechápou, že některé vzorce jejich chování nejsou standardní, že se v určitých situacích chovají nezvykle.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
29.5.24 15:50
@SaxaL píše: Více

Já mám třeba chlapy ráda, fakt mám ráda sex, ale zase jsem nikdy nebyla promiskuitní. Každého sexuálního partnera jsem nějakou dobu znala.
Nemám ráda ženské, jednoduše proto, že moje matka ono zneužívání roky kryla, naučila mě akorát to, že se nedá nikomu věřit. Potkat devianta v životě můžeš, může ti ublížit, ale jestli existuje člověk, který by se měl za své dítě bít a chránit je, je to matka. Matka je ta, která dítěti programuje, zda je na světě vítané, milované a v bezpečí.

• Citovat
  • Upravit
12885
29.5.24 20:00
@Velryba černá píše: Více

To jsou ti kteří s tou nápravou ještě ani nezačali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 20:53

Ach jo, holky. Já jsem zrovna v černé díře :,(. A to jsem taky byla dlouho tou silnou, co vše zvládne, všem pomůže, dokonce plnou optimizmu. Teď mi je už dost po čtyřicítce, nemám sílu na nic a nemůžu se rozhoupat k rozvodu. Láme mi to srdce, ale manžel je ke mě pořád hnusnější - slovně. A vůbec nevím, jestli jsem těch 15+ let byla slepá, nebo mu přeskočilo zhruba posledních pár let :(. Nemůžu se rozhoupat i kvůli dětem - otec je super, děti miluje a je na ně hodný. Jenom mě už asi ne :(.

Prošla jsem si fyzickým týráním rodiči a sexuálním zneužíváním sousedem. Taky o tom vlastně s nik_m nemluvím. Už se mi to zdá nedůležitý - ale nejspíš je. Nejspíš by „normální“ ženská odešla dávno. Ale možná taky ne. Když je člověk na špatném místě, tak se nejspíš bez těch zdravých základů hroutí. Když je plný síly a nových věcí, tak se to zdá nemyslitelné. Ale v slabé chvíli pevné základy prostě chybí. Taky jsem už došla k pochopení, že v něčem už budu navždy porouchaná a nezvládnu dát vše 100% do pořádku. A že to je nejspíš v pořádku.

Co se týče sexu - ty flashbacky moc dobře znám. Manžel byl z toho úplně na prášky. Absolutně nechápal, že všechno fajn, orgasmus a bum. Vzlyky k neutišení, celé tělo se stáhne. Jakobych to dělala naschvál, že jo. Co je ale divný, mě prostě z tohohle vyléčil porod prvorozeného, i když skončil sekcí. Vrátilo mi to hodný kus ženství a dalo chuť na sex. Akorát zase přestal chtít manžel, takže taková výhra to úplně nebyla. Flashbacky zmizeli, ale se zase otevřela pandořina skříňka se vzpomínkami na „láskyplné“ dětství.

Taky myslím, že nikdy nedojdu k pochopení mých rodičů, nebo k tomu, že by mohli mít v něčem pravdu. Když si tohle nèkdo myslí, vždy mě to pobaví.

• Citovat
  • Upravit
188
30.5.24 07:15
@Velryba černá píše: Více
:lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.6.24 09:43
@SaxaL píše: Více

Myslím si, že já. Můj život nebyl procházka růžovým sadem. Matka byla a je alkoholička. Celé dětství jsme prožila ve strachu, že nepřijde z práce domů, že dojde opilá, agresivní nebo s nějakým chlapem z hospody. Opilá a špínává se vracela v odpoledních hodinách.
Vím, že mě to v životě poznamenalo, i když mám teď hezký život a úžasného manžela a děti.
Díky tomu se snažím být lepší člověk a snažím se v životě něco dokázat. U prvního syna jsem si dodělala maturitu a u druhého Ing.
Bohužel se to u mě odrazilo tím, že si nevěřím a mám pocit, že nic neumím a lidi zklamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25010
1.6.24 23:02
@Anonymní píše: Více
:hug: :kytka:

mně se zdá, že to máš v sobě docela srovnaný a víš, o co jde… ukončit letitý vztah je prostě strašně těžké pro většinu lidí - nejen pro ty s horším dětstvím… terapie je už to, žes to sem napsala, ale u tebe by asi bylo lepší si zajít promluvit s psychologem :srdce: třeba by ti položil/a ty správné otázky proto, aby ses rozhodla pro správný směr..
přeju ti hodně štěstí, já ho našla až celkem pozdě, částečně díky vytouženým dětem a čátečně po té nejniternější stránce až v 48…
věřím na určitý zákon energie a konečně se mi ta dobrá vrátila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová