Dohoda o provedení práce - mám to vzít?

Anonymní
27.12.18 07:26

Dohoda o provedení práce mám to vzít?

Ahoj holky, zvazuji ted jednu moznost a nevim, co delat? Hlddsm si od zari praci, dcera nastoupila do školky. jsem vedena na UP, pobírám tu nízkou podporu 4400kc. zazadala jsem si o rekvalifikační kurz, byl mi schválen, ještě nevím, které dny a čas se uskuteční, ti mi daji vědět. Teď by mě vzali do práce, tedy na dohod o provedení práce, (je to úklid, vzala bych to jen kvůli detem a pracovní době, jinak jsem pracovala v kanceláři),ale nevím, co dělat, když tu práci vezmu, přijdu o ten rekvalifikační kurz, nevíte když bych byla na dohodu o pracovní činnosti, tak bych si tu rekvalifikaci mohla udělat? Te kurz normálně stojí 20 000kc. nevim, proč mi nabídli jen tuto dohodu o provedení práce a ne činnosti? dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11192
27.12.18 07:47

Ahojky, a proč by sis nemohla udělat kurz během té práce? Podle mě ti nedali DPČ, protože tam jsou jiné odvody. Z DPP se neplatí zdravotní a sociální. Tak i pozor na to, pokud si vydělás víc, než smis, když jsi na UP, budeš si muset z toho platit zdravotní pojištění. Kolik bys na tu dohodu měla? Víc než podporu? A na dohodu nemůžeš mít vic než 300 hodin na rok.

Celkové mi dohoda přijde jako nejméně výhodná, pokud si tím neprivydelavas jen k HPP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
27.12.18 07:49

Ne, do dohody bych nešla. Úklid seženete vždycky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
27.12.18 07:49

Záleží kolik je to hodin, dohoda možná stačí. DPP je výhodnější pro obě strany.
Jak je to s ÚP a DPP netuším. Ale může se stát, že kurz bude denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.18 08:00

@Fazulina protože když půjdu na dohodu,tak mě vyřádí z UP a rekvalifikaci mi nezaplatí. Měla bych 100 kč na hodinu,takže 8000 kč měsíčně,ale právě i to,že 300 hodin za rok mě taky zarazilo,nepotřebují tam nastoupit jen na 3 měsíce,na dohodu o činnosti můžu být vedena na UP?

• Citovat
  • Upravit
4071
27.12.18 08:00
@bublinek píše:
Jak je to s ÚP a DPP netuším. Ale může se stát, že kurz bude denně.

A v čem Vám DPP přijde výhodná? V tom, že nemáte placenou dovolenou, výpovední lhůta často pár dní, vyděláte si méně, než 10 tisíc, musíte si platit sociální a zdravotní, když jste nemocná, žádná placená neschopnost atd.? Jako pokud paní hledá normální práci, byla by bláhová jít do tohoto..

Příspěvek upraven 27.12.18 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.12.18 08:01

Myslím, že podpora ti bude zastavena, nesmíš si vydělat víc, jak dvojnásobek životního minima a každý měsíc musíš odevzdat od zaměstnavatele potvrzení, kolik sis vydělala. Tak nějak jsem to měla já. Určitě ti nepůjde podpora i peníze z DPP. Tak zvaz, jestli to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
27.12.18 08:03
@bublinek píše:
Jak je to s ÚP a DPP netuším. Ale může se stát, že kurz bude denně.

No podle mě může být na UP, pokud si tou dohodou nevyděla víc než nějakou částku, tu přesně nevím. Pak by za ní UP hradil zdravotní. Podporu by samozřejmě neměla. Pokud si ale na DPP vydělá víc, tak nejen že přijde o kurz, taky nebude moct být registrovaná na UP a bude si muset sama hradit zdravotní. To je pro ni velmi nevýhodné.

Já bych osobně zůstala na UP, udělala si kurz a našla si lepší práci. Ta dohoda je pro ni velmi nevýhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
27.12.18 08:04
@Anonymní píše:
@Fazulina protože když půjdu na dohodu,tak mě vyřádí z UP a rekvalifikaci mi nezaplatí. Měla bych 100 kč na hodinu,takže 8000 kč měsíčně,ale právě i to,že 300 hodin za rok mě taky zarazilo,nepotřebují tam nastoupit jen na 3 měsíce,na dohodu o činnosti můžu být vedena na UP?

Ne, pokud si vydělás víc, než píše @Halamka, tak nebudeš na UP vedená, ať máš jakoukoliv smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
27.12.18 08:06
@sediza píše:
A v čem Vám DPP přijde výhodná? V tom, že nemáte placenou dovolenou, výpovední lhůta často pár dní, vyděláte si méně, než 10 tisíc, musíte si platit sociální a zdravotní, když jste nemocná, žádná placená neschopnost atd.? Jako pokud paní hledá normální práci, byla by bláhová jít do tohoto..Příspěvek upraven 27.12.18 v 08:04

Přesně tak. DPP je vhodná pouze jako přivýdělek k platu nebo při studiu, když zdravotní platí stát. Samostatně z toho neplynou žádné výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
27.12.18 08:10

Při evidenci na ÚP nesmí být DPP. Pokud sepíše DPP, pak je z evidence ÚP vyřazena. A je jedno, kolik je podpora. Pokud chce zůstat evidovaná na ÚP, pak lze mít DPČ, ale podpora bude pozastavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
27.12.18 08:19
@Hanula1212 píše:
Při evidenci na ÚP nesmí být DPP. Pokud sepíše DPP, pak je z evidence ÚP vyřazena. A je jedno, kolik je podpora. Pokud chce zůstat evidovaná na ÚP, pak lze mít DPČ, ale podpora bude pozastavena.

Aha, tak to jsem netušila. A i ta dpc musí být ale méně než určitá částka, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
27.12.18 08:26
@Fazulina píše:
Aha, tak to jsem netušila. A i ta dpc musí být ale méně než určitá částka, ne?

Ano, max. polovina minimální mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
27.12.18 09:24
@Anonymní píše:
@Fazulina protože když půjdu na dohodu,tak mě vyřádí z UP a rekvalifikaci mi nezaplatí. Měla bych 100 kč na hodinu,takže 8000 kč měsíčně,ale právě i to,že 300 hodin za rok mě taky zarazilo,nepotřebují tam nastoupit jen na 3 měsíce,na dohodu o činnosti můžu být vedena na UP?

Můžu se zeptat, z jakého jsi kraje? 100 kc na hodinu za úklid mi přijde hodně málo a to mám ceny staré několik let. Takovou práci asi seženeš vždy

• Citovat
  • Upravit
4367
27.12.18 09:36

@Hanula1212 správně, z minimální mzdy se to počítá a polovina. Už je to nějaká doba, co jsem to řešila. Ale měla jsem DPP. Možná je nějaká změna. Nebo to paní neřešila, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová