Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lleennttiillkkaa píše:
Taky jsem si říkala, ale ona byla ta, která se obětovala pro rodinu(děti) a on toho vyloženě využil. Mě jí bylo docela líto, i když on je zase dobrej, že dosáhl toho, čeho chtěl. Nicméně ona typický produkt dnešní doby…
Já se nejvíc těším na Strnadovi. Z Marcely budu mít depku.
Ta Marcela, tam jim umřelo dítě že jo?
@terien @Ketris @lleennttiillkkaa On tam snad říkal, že je rád, že to doma šlape a že dokud může být Iva doma, tak ať dohlíží na holku. Mě už tedy pak přišla moc velká na to, aby musela být máma doma. Bydleli v bytě, kdyby měli barák ještě třeba zvířata, tak neřeknu, ale ten její život se mi zdál pro mě jako má noční můra. Není divu, že pak tam převážně natáčeli jeho a jí ani tak ne. Když její největší dobrodružství bylo, že si pořídí vlčáka a bude s ním chodit na cvičák.
Mě ale už od začátku přišla jako puťka domácí. On mi tedy přišel trošku jako sobeček. Doma malé dítě, byt rozdělaný, ale po práci chodil ještě na své koníčky. Ona nikam, kvůli němu. Ale věřím, že kdyby chtěla, tak by si to prosadila.To samé s tou prací. Prostě se jí nechtělo a v 50 se tedy shání práce blbě. Jen teda, že jim to nevadí, bydlet stále spolu v domácnosti, nebo spíš jejich partnerům. Tak ona to nějak doklepe a půjde do důchodu za chvilku
Já jen nepochopila, proč se nebudou rozvádět
Vy jo? Každopádně je to asi odstrašovák pro všechny dámy, které mají možnost být celý život v domácnosti. Děti už má velké, alimenty těžko dostane. A v 50 začínat od začátku musí být těžké. Bez jakýkoliv pracovních zvyklostí, praxe
@lleennttiillkkaa píše:
Taky jsem si říkala, ale ona byla ta, která se obětovala pro rodinu(děti) a on toho vyloženě využil. Mě jí bylo docela líto, i když on je zase dobrej, že dosáhl toho, čeho chtěl. Nicméně ona typický produkt dnešní doby…
Já se nejvíc těším na Strnadovi. Z Marcely budu mít depku.
Souhlasím, on ji chtěl mít doma - jak řekl mít to zázemí a neřešit rodinu,. Ji těšilo, že mají děti sevis, ale uplně šťastná v tom být nemohla. Někde se realizovat taky ne, když říkal že přes týden se moc nevidí. Mě právě přijde super, že děti mají rodiče na které se mohou vpodstatě kdykoli obrátit. Nějak nerozumím tomu o co jsou lepší dva rodič neustále v práci - z hlediska dětí. To že pak nemohla sehnat práci - to byla právě ta ekonomická krize, to se nedivím, potom už říkala, že pracuje v oboru - prodavačka v elektru.
Jinak na západ, a někdy i na jih od nás je běžnější, že když se starí žena o rodinu aby mohl chlap řešit hlavně práci a relax, tak při případném rozvodu ta žena dostane vcelku slučný majetek/kapitál pokud je. To jen u nás je matka v domácnosti - co se fakt stará, řeší a zajišťuje full servis, společností degradoavná jako nicka.
Jinak Strnadovi jsem viděla v kině - dokument super, ale celkově mi ten vývoj rodiny přišel dost smutný ![]()
@vejilka
Vždyť na konci ta dcera říkala, že se v době jejich svatby rozvedli. Byt je její - má ho poté babičce. Proč je tam exmanžel nevím ![]()
Ale jinak ona měla práci, dělala uklízečku, v době krize se špatně sháněla práce všem, natož jí. Potom už pracovala v obchodu - prodavačka v elektru.
A jinak, to že jejím snem byl pes, to je vlastně super. Tak by byla díky tomu psu spokojená. Dneska spousta lidí chce daleko víc a jsou stále nespokojení, že na to nemají.
Ale docela by mě zajímalo co se stalo mezi tím otcem a synem ![]()
@Sexynohy Aha,tak to jsem přeslechla. Taky by mě zajímalo, proč najednou se s otcem nevídá. Já jsem psala, že mi ten chlap přišel od začátku jako sobec. Když jsem to říkala manželovi, jak on po práci měl ještě plno koníčků, tak hned řekl a kdy měl čas na rodinu. Přišlo mi, že si šel za svým cílem za každou cenu. Ženskou uvázal doma s dětmi a on si budoval kariéru. Bohužel jsem si říkala už u druhého dílu, tuším po těch 20letech, že má stoprocentně bokovky. Žil si až moc okatě svůj život. Jak telefonoval s manželkou, kde je Růženka, tak pak říkal, že je rád a doufá, že Iva bude doma ještě nějaký čas, aby na ní dohlédla. Já nemám nic proti ženám v domácnosti, ale mě už přišla ta holka na péči moc velká, nemusela pracovat, mohla si najít třeba nějakého koníčka, vzdělávat se, aby pro muže byla zajímavá. Bohužel to vidím v okolí, chlapi jsou nevděčný parchanti.Ty neocení, že je ženská kvůli dětem doma, že má doma full servis.Je pro něj nezajímavá, nemusí se podílet na domácnosti a na výchově dětí. Takový chlapi mají prostě milenky a žijí svůj život, ať se to někomu líbí, nebo ne.
@vejilka ale tak snad ta ženská není nesvepravná. Doma ji neuvázal, prostě si pořídili 2 děti jako většina lidí v republice a mohli si dovolit aby ona zůstala doma. A ona toho velmi ochotně využila, navíc když holka odrostla tak úplně klidně mohla jít do práce. Nechápu ze mohla být tak nezodpovědná, a viset finančně jenom na chlapovi, nic oddelano na důchod,… on sobeček je, o tom žádná.
A oni natočili pokračování a nebo to jen opakují. Naposledy jsem na to koukala.
@elot píše:
A oni natočili pokračování a nebo to jen opakují. Naposledy jsem na to koukala.
ta poslední část je nová
@Sexynohy píše:
Souhlasím, on ji chtěl mít doma - jak řekl mít to zázemí a neřešit rodinu,. Ji těšilo, že mají děti sevis, ale uplně šťastná v tom být nemohla. Někde se realizovat taky ne, když říkal že přes týden se moc nevidí. Mě právě přijde super, že děti mají rodiče na které se mohou vpodstatě kdykoli obrátit.Nějak nerozumím tomu o co jsou lepší dva rodič neustále v práci - z hlediska dětí. To že pak nemohla sehnat práci - to byla právě ta ekonomická krize, to se nedivím, potom už říkala, že pracuje v oboru - prodavačka v elektru.
Jinak na západ, a někdy i na jih od nás je běžnější, že když se starí žena o rodinu aby mohl chlap řešit hlavně práci a relax, tak při případném rozvodu ta žena dostane vcelku slučný majetek/kapitál pokud je. To jen u nás je matka v domácnosti - co se fakt stará, řeší a zajišťuje full servis, společností degradoavná jako nicka.
Jinak Strnadovi jsem viděla v kině - dokument super, ale celkově mi ten vývoj rodiny přišel dost smutný
Proč neustále? Prostě většina rodičů normálně pracuje. Dítě vidí, že bez práce nejsou koláče, odkouká pracovní návyky, pochopí, že aby se penízky utrácely, musí se nejdřív vydělat, že je důležité stát na vlastních nohách, musí se taky podílet na chodu domácnosti když jsou rodiče v práci a ne, že mají všechno naservírovaný pod čumáčkem,… mě spíš nejde pod fousy když rodiče nepracují.
@terien píše:
Proč neustále? Prostě většina rodičů normálně pracuje. Dítě vidí, že bez práce nejsou koláče, odkouká pracovní návyky, pochopí, že aby se penízky utrácely, musí se nejdřív vydělat, že je důležité stát na vlastních nohách, musí se taky podílet na chodu domácnosti když jsou rodiče v práci a ne, že mají všechno naservírovaný pod čumáčkem,… mě spíš nejde pod fousy když rodiče nepracují.
No musí to být takový zvláštní život, žít za zadkem puberťákům. Já bych takhle žít nemohla, nemám nic proti ženským které jsou třeba ještě 2,3roky po rodičáku doma a manžel chodí do práce. Ale být celej život v domácnosti, tak to je pro mě noční můra. Jemu to takhle vyhovovalo, ale to jí z toho nehrabalo?
@terien píše:
Jo to co píšeš je pěkné. Ale stačí, když dceru vyzvedávám ze školy a připojí se nějací její spolužáci - jsou ještě malí a tak i otevření. Nevím proč na ně působím jako vrba, ale působím. Ta děcka nejsou smutná že doma musí pomáhat, ale často mluví o tom, že jsou sami, že je jim smutno, že potřebují něco rodičům říct, ale doma nikdo není a večer už jsou unavení a tak nemají náladu. Další, že večer se dělají úkoly a vaří se, uklízí apod. takže si s rodiči nemůže zahrát nebo jen tak přitulit. Takže za mě z hlediska dítěte - není lepší, když oba pracují. Samozřejmě jsou i vyýrazně zkrácené úvazky, nebo práce, která vydělává při malé časové dotaci - to je jiná, ale takových lidí v okolí moc není. Většina se vrací mezi 17:30 - 19:00. O víkendech zase dohánějí co se přes týden nestihlo. Společného času fakt moc nemají - dle těch dětí.
@Sexynohy píše:
Jo to co píšeš je pěkné. Ale stačí, když dceru vyzvedávám ze školy a připojí se nějací její spolužáci - jsou ještě malí a tak i otevření. Nevím proč na ně působím jako vrba, ale působím. Ta děcka nejsou smutná že doma musí pomáhat, ale často mluví o tom, že jsou sami, že je jim smutno, že potřebují něco rodičům říct, ale doma nikdo není a večer už jsou unavení a tak nemají náladu. Další, že večer se dělají úkoly a vaří se, uklízí apod. takže si s rodiči nemůže zahrát nebo jen tak přitulit. Takže za mě z hlediska dítěte - není lepší, když oba pracují. Samozřejmě jsou i vyýrazně zkrácené úvazky, nebo práce, která vydělává při malé časové dotaci - to je jiná, ale takových lidí v okolí moc není. Většina se vrací mezi 17:30 - 19:00. O víkendech zase dohánějí co se přes týden nestihlo. Společného času fakt moc nemají - dle těch dětí.
Tak to žiješ v nějakém zvláštním kraji. Tady mámy konci zpravidla 14:00-15:30. Vyzvednou děti ze školky a z družiny a žijí normální život. Kdo se chce dětem věnovat tak si čas najde, kdo nechce tak se jim věnovat nebude i kdyby do práce nechodil, o tom to není. Navíc pokud se budeme bavit o paní u dokumentu tak ta si úplně v pohodě mohla najít práci na půl úvazku když už dcera chodila do školy, opravdu nemusela sedět 20 let doma na zadnici.
@vejilka píše:
No musí to být takový zvláštní život, žít za zadkem puberťákům. Já bych takhle žít nemohla, nemám nic proti ženským které jsou třeba ještě 2,3roky po rodičáku doma a manžel chodí do práce. Ale být celej život v domácnosti, tak to je pro mě noční můra. Jemu to takhle vyhovovalo, ale to jí z toho nehrabalo?
Souhlas ![]()
Pochopila jsem správně, že Růženka se jmenuje v základním opravdu Růženka?
Jinak mě se tedy Ivana nezdála moc šťastná, stále o tom všechny přesvědčovala, až jsem jí to nevěřila…