Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
21.11.13 19:38

@Evulina v Jihlavě taky zákaz spaní v posteli.. hlásájí, jak podporují přirozené porody a prd.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
21.11.13 20:28

@Evulina Vrchlabí se fakt zavírá jo? :-( To je hrůza… Už jsem málem obrečela zavření Litomyšle kde jsem rodila před rokem prvního a byla moc spokojená… To je otřes jak zavírají malý porodky aby teklo víc prachů do těch továren na děti ve velkých městech :-((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
21.11.13 20:38

Ahoj, nevíte, jak je to s porodnicí v Novém Městě na Moravě? Jak moc jsou naklonění bondingu, jaké jsou porodní asistentky? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3385
21.11.13 21:34

Evi, společné spaní v posteli ti nikdo zakázat nemůže (mimochodem, i ve Vrchlabí mají někde vylepené, že společné spaní je zakázáno :lol: Asi aby se vlk nažral.)
Spíš bych se bála toho, že ty nemocniční postele jsou hodně vysoké a relativně úzké. Takže bych vybírala nějaký nadstandard s normální postelí. ;)
A nebo porodit a šup rovnou domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
22.11.13 07:17
@Evulina píše:
Medvídku prosím tě a jaký mají důvod v Havl. Brodě k tomu výslovnému ZÁKAZU spaní s mimi v posteli? To nemají u postele postranice?

To netuším. Jen takové ty „běžné řeči“,že mimi zalehneš a zadusíš, že očistky…Kdyby tam nebyla Weberka jako pediatr a „hlavní prosazovačka kojení“(někdy na sílu)bylo by to fajn. Přiznávám mám sní osobní problém…
Jinak tam jsou profíci. Je třeba se ptát, klidně i opakovaně, odpoví, poradí. Dítě je tvé od první chvíle, žádné odnášení na prohřátí do inkubátoru a hodiny je nevidět a nevědět kde je a co s ním je.To vše teda za předpokladu, že je dítě v pořádku.
Jo a postele jsou podle mě dost široké, polohovací, ale teda vysoké…pro rodičku CS je to tedy nářez to vstávání a slézání dolů :think:.

• Citovat
  • Upravit
20557
23.11.13 20:13

V porodnici kde jsem rodila já mi zákaz dítěte v posteli vysvětlili následovně: Vložky jsou infikovaný materiál a není vyloučeno, že se dítě neotře o místo na kterém jsem seděla..a průser je na světě.. :mrgreen:
Tak jsem ho strkala na polštář a néé pod deku.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.12.13 21:44

To mi říkali při prvním porodu taky. Druhý byl letos v létě doma. Byla to nádhera, samozřejmě asistovaný. Každýmu vřele doporučuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.12.13 09:30

@Kartika doporučuju? To snad né proboha, :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
7.12.13 16:08

@Kartika mohla by jsi, prosím tě, napsat více? Moc mě to zajímá. Můžeš i SZ aby jsi se vyhnula moralizování, odsuzovaní a hloupým řečem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
7.12.13 19:13

@Monika H. @velbloudice Však jsme snad ve skupině domácí porod ne? Tak proč by se tu měl někdo bát rozepsat se o domácím porodu… Chápu že jsou lidé kteří jsou zásadně proti porodu v porodnici i lidé kteří jsou naopak naprosto striktně proti porodu doma. Já nejsem ani na jednom břehu a chápu ženy které se rozhodnou pro to i to… Rozhodně ale není na místě v takové to diskuzi moralizovat jak je nezodpovědné rodit doma atp. Domácí rodičky taky nebudou kamenovat v jiných diskuzích ženy co chtějí okamžitě epi a nejlépe císaře… Je to jejich věc… Takže prosím! Svoboda projevu :-) A moralizování si nechtě pro někoho kdo o to stojí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
7.12.13 19:31

@Kaculela konkrétně Velbloudice se velice ráda předvádí na diskusích ohledně domácích porodů a vím, že každému není přijenmé to její moralizování a „zachraňování“ našich dětí, proto navrhuji Kartice SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
7.12.13 19:46

@Monika H. Nj ale je to škoda, pže mě by to třeba taky zajímalo… Hold někdo si to prostě neodpustí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
7.12.13 20:19

@Kaculela po zkušenosti na diskusi Jak na porod doma po dubnu 2012 jsme se raději uklidily do uzavřené diskuse. Neustále tam chodil někdo rejt a prezentovat svoje názory i přestože byl několikrát upozorněn, že tam není vítán. Mezi ně patřila, tuším, i Velbloudice. Holt základní slušné chování jim nic neříká. Dokonce tam nějaký manžel či partner, který o sobě psal, že je snad lékař začal moralizovat, ale na kladené otázky nebyl schopen odpovědět. Nakonec jsme raději nechali diskusi vyšumět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.12.13 20:25

Ale klidně si povídejte, jen mě šokovalo to doporučení KAŽDÉMU, to je trochu nebezpečné a moniko H., to že jsou některé alergické na názory lékařů, to je jejich chyba, to není věc lékaře, který tam slušně a věcně diskutoval :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
7.12.13 20:35

@velbloudice diskutoval? Jeden příspěvek plný zmatku je diskuse? Náhodou záchranář a předtím gynekolog? Zajímavé… Ani neodpověděl na otázky, tak jaká pak diskuse? Jen strašení a řeči, které se donekonečna omílají ve sdělovacích prostředcích. Pak to v porodnictví nemá vypadat tak jak to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková