Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monchichik píše:
@Ninuska 123 tak jsem našla ještě tohle, tak to asi bude záležet na tom, jak se úřednice vyspí, je to na jejich posouzení tvé situace a pak je to možné i v podnájmu
http://www.penize.cz/…tevniho-bytu
hele ne, vždyť tam jasně píší, že na podnájemní smlouvu, tedy na družstvevní byt přes majitele družstevních podílů není možný příspěvek na bydlení. Za žádných okolností. Je možný příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení, dvě dávky hmotné nouze, ale nikoliv příspěvek, ten prostě na družstevní byt nikdy nešel a nejde.
@terinka4444 no vždyť jí to píšu, že u hmotné nouze a doplatku to možné je, ale u příspěvku ne ![]()
@terinka4444 píše:
a ten družstevní byt je tvůj? Ty ho máš přímo od družstva? Nebo od někoho, kdo má ten družstevní podíl?
Neni muj pouze jsem v podnajmu
A proč teda mas sex když víš ,ze dítě by byl pruser. U me by byl taky,proto už 3 roky s nikým nespim! A v cizině jsem trávila měsíce, cely rok jako aupair a ne s nikým sem nespala, protoze by to byl zničeny život. Je mi 27 a uvědomuji si tyto situace,tak proč ostatní ženský třeba i starší ne?
@Ninuska 123 píše:
Jako 3 osoba pouze v podnajmu, smlouvu mam jako trvale bydliste tez. Je to strasne tezke nikdy jsem od statu nic nepobirala vzdy jsem pracovala proto mi to prijde strasne ze takto nepomahaj svobodnym maminkam, preci se neda vyzit jen se 7500 , zaplatit najem a vsechny vydaje je to hrozne.
@Anonymní píše:
proč by měl stát pomáhat svobodným matkám, co si upletly dítě s kýmsi divným? Pomáhat má úplným zodpovědným párům.To je jen a jen Tvůj problém a zodpovědnost, jak sis to zařídila.Co to mám dotovat ze svých daní.
@Anonymní píše:
Jestli jsi vzdycky pracovala, mela jsi jiste narok na PPM, takze si muzes rodicak dat vyssi a jit di prace hned, jak pujde dat dite do jesli
.
Jinak to vidim na spolubydleni, odstehovani se do levnejsiho (asi i v ramci republiky, kdyz jsi doma s ditetem, je celkem jedno, kde konkretne to preckate
)… Za dejme tomu 5 mesicu tehotenstvi jsi nic nesetrila, na nic se nepripravila?
@Ninuska 123 píše:
Zdravim vsechny maminy a prosila bych o radu. Mam 2mesicniho chlapecka a dostala jsem zpetne za dva mesice rodicak. Jelikoz ziji sama bez pritele dostavala sem doplatek na bydleni, ktery mi schvalili teprve mesic pred rodicakem, Kdyz jsem urednici prisla ukazat najem a energie sdelila mi ze my davky vezme ze na ne nemam narok jelikoz jsem dostala zpetne rodicak? Chci se tudiz zrptatja totiz za ty penize uhradila 2 najmy ktere my chybeli. Mohou mi to opravdu odebrat ikdyz jim dolozim zaplaceni opravdu tech najmu kdyz mi z toho nic nezbylo a jsem na to. stejne jako sem byla?…navic na dotaz u urednici kdy si tedy mohu znovu zadat mi rekla ze uz narok nemam nebo mam rodicak 7500 +pridavky 500 ale jak z toho mam platit najem enrgie ktere cini 10 500 kc, co plenky atd…predem dekuji za rady N
Když si předtím pracovala, tak jsi neměla nic našetřeno, když jsi doplácela nájem za dva měsíce??
![]()
@EvulinkaH píše:
Když si předtím pracovala, tak jsi neměla nic našetřeno, když jsi doplácela nájem za dva měsíce??
Mela jsem nasetreno vzala si byt kde jsem platila kauce a hlavne jsem nakoupila vse potrebne malymu aby mu nic nechybelo .. vsem dekuji za rady vazim si toho..neuspela sem byla jsem na socialce,magistrate dokonce kontaktovala rodice a budu si muset poradit sama a budu to muset nejak zvladnout. Tak jeste jednou dekuji
@Ninuska 123 No nic nechybelo. Mozna bych ozelela vetsinu vybavy a mela radsi kde s malym bydlet hele…