Doporučtě kvalitní foťák - kompakt

7277
7.3.14 09:10

doporučte kvalitní foťák-kompakt

Chlap bude mít 40 a tak uvažuji, že mu koupím pěkný foťák. Náš současný už má zenit za sebou a ani ty fotky nejsou nic moc. Na téma zda koupit kompakt nebo zrcadlovku už jsem toho přečetla dost a asi investuji do lepšího kompaktu. Ale na trhu se moc neorientuju, jen bych asi vybírala ze značek nikon nebo canon. Poraďte, zda doma nějaký máte a jste spokojení. Na co si mám dát při výběru pozor a tak. Budu vděčná za cokoliv. Díky moooooc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.3.14 09:13

@šamotka kompakt není foťák. Jestli mu chceš fakt udělat radost, radši obětuj peníze a kup mu zrcadlovku :think: Co se značek týče - Canon, Nicon, ono je celkem fuk, co vybereš - oboje je kvalita. Otázka, toho, kolik do toho chceš vrazit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.3.14 09:19
@martina.se píše:
@šamotka kompakt není foťák. Jestli mu chceš fakt udělat radost, radši obětuj peníze a kup mu zrcadlovku :think: Co se značek týče - Canon, Nicon, ono je celkem fuk, co vybereš - oboje je kvalita. Otázka, toho, kolik do toho chceš vrazit :think:

To záleží na chlapovi. Můj hrozně rád fotil, od doby, co máme zrcadlovku fotí jen fakt vyjimečně a fotím hlavě já… :nevim: Nejdřív o ni měl strach, teď mu zas vadí, že je hrozně veliká, mnohem radši by měl foťák, kterej si může strčit jen tak do kapsy a hotovo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 09:21
@kate02 píše:
To záleží na chlapovi. Můj hrozně rád fotil, od doby, co máme zrcadlovku fotí jen fakt vyjimečně a fotím hlavě já… :nevim: Nejdřív o ni měl strach, teď mu zas vadí, že je hrozně veliká, mnohem radši by měl foťák, kterej si může strčit jen tak do kapsy a hotovo… :nevim:
:mrgreen: tak tohle slyším prvně.. můj chlap pokaždé škemrá, ať mu půjčím zrcadlo, že z kompatku (a to mám fakt kompakt za 12 tis), jsou blbé fotky :lol: Já jsem asi uhozená, beru to už prostě jinak (se omlouvam zakladatelkce, fotografové jsou v tomto ujetý)… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
7.3.14 09:21

Ahoj, my máme Olympus SZ-31MR a na takové běžné rodinné focení na výlety se nám naprosto osvědčil, máme pěkné fotky, není těžký a ovládání zvládne úplně každý. Myslím, že na úplný začátek s focením ideální. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
7.3.14 09:28

@martina.se Kdyby jsi viděla, co máme doma teď. Tak koupit zrcadlovku, tak to je jak přesedlat z trabantu do nového mercedesu. Ale k foťáku. Kolik investovat nevím. Měla jsem představu tak do 6 tisíc. Tam se se zrcadlovkou nevejdu. Já už si tady o tom tady něco přečetla a absolutně u zrcadlovek nerozumím těm objektivům. Ráda bych koupila foťák a už nemusela víc investovat za nějaké objektivy. Je to pro mě opravdu hodně peněz za tu zrcadlovku. Ach jo.
Zaúkolovala jsem kamaráda, aby od manži nenápadně něco vyzjistil. Manža si kdysi v americe koupil velice kvalitní foťák, dělal pěkné fotky a fotil s ním rád. Jenže éra filmků už je překonaná. Já si hlavně nejsem jistá, zda se s tím větším foťákem bude někdo tahat. My totiž teď většinou fotíme manži mobilem, protože náš foťák je už skoro out.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.3.14 09:30

@šamotka mám tenhle http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/nikon-1-j2/?… Dělá fakt pěkný fotky i video. Je teda o něco větší, ale ne až tak velký jako zrcadlovka.

• Citovat
  • Upravit
26093
7.3.14 09:31
@martina.se píše: :mrgreen: tak tohle slyším prvně.. můj chlap pokaždé škemrá, ať mu půjčím zrcadlo, že z kompatku (a to mám fakt kompakt za 12 tis), jsou blbé fotky :lol: Já jsem asi uhozená, beru to už prostě jinak (se omlouvam zakladatelkce, fotografové jsou v tomto ujetý)… :mrgreen:

Ale jo, já bych zrcadlovku taky neměnila… (Ale teda ta naše už je stará babka a přijde mi, že dosluhuje, bude jí 6 let…) Jenže manžela štve, že než to zapne, nastaví, tak prostě pořádně žádnou momentku neudělá, nebaví ho to všechno chystat… :P :mrgreen: Navíc je velká, těžká… :nevim: Prostě mu to vadí… On teda obecně nesnáší, když musí třeba nést batoh a tak, prostě jde nejradši „jen tak“, což s třičtvrtěkilovým foťákem nejde… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 09:32

@šamotka ok, beru tedy cenovou hladinu 6 tis :think: Takže Nikon Coolpix :think: typ si vyber co nejdražší -ale pozor, omrkni ceny přes srovnávač. Jestli bude mít další označní na S nebo L je celkem fuk. Je to dobrý foťák. Nebo potom Canon powershot - opět si vyber dle svých možností. Já mám jejich A640 (už se fakt dlouho nedělá), ale ten foťák jede přes 10 let a pořád super - fotí mi s tim teď syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 09:33
@kate02 píše:
Ale jo, já bych zrcadlovku taky neměnila… (Ale teda ta naše už je stará babka a přijde mi, že dosluhuje, bude jí 6 let…) Jenže manžela štve, že než to zapne, nastaví, tak prostě pořádně žádnou momentku neudělá, nebaví ho to všechno chystat… :P :mrgreen: Navíc je velká, těžká… :nevim: Prostě mu to vadí… On teda obecně nesnáší, když musí třeba nést batoh a tak, prostě jde nejradši „jen tak“, což s třičtvrtěkilovým foťákem nejde… :mrgreen:

líný chlap :mrgreen: :lol: Netuší, jaká kouzla se dají se zrcadlem udělat :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 09:35

@šamotka ještě odkaz na jeden z těch Canonů: odkaz-powershot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 09:35
@CokeLady píše:
@martina.sevčera jsem narazila na starší diskusi, kam jsi dřív přispívala (ohledně focení dětí fotografem doma) a nějaká holčina tam po tobě chce „miniškolení“ :mrgreen:

jéje.. kde, kdo? Vůbec o ničom nevim - asi mi neodcitovala nebo tak něco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.3.14 09:36
@martina.se píše:
líný chlap :mrgreen: :lol: Netuší, jaká kouzla se dají se zrcadlem udělat :think: :mrgreen:

ale ví… Jenže je fakt, že ten náš foťák je rád, že je rád už :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 09:37

@šamotka a ještě odkaz na coolpix Nikon - odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 09:38
@kate02 píše:
ale ví… Jenže je fakt, že ten náš foťák je rád, že je rád už :mrgreen:

jasný :lol: znám, chápu - mi teď na jedné zrcadlovce odchází automat. No a někdy mi to pěkně štve - např koncerty jsou na manuál celkem záhul :zed: taky budu muset investovat - můj miláček Nikon D60 :,( už ho mám taky cca 6 let).. sice mi zachraňují další foťáky, ale toto byla moje láska :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák