Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chlap bude mít 40 a tak uvažuji, že mu koupím pěkný foťák. Náš současný už má zenit za sebou a ani ty fotky nejsou nic moc. Na téma zda koupit kompakt nebo zrcadlovku už jsem toho přečetla dost a asi investuji do lepšího kompaktu. Ale na trhu se moc neorientuju, jen bych asi vybírala ze značek nikon nebo canon. Poraďte, zda doma nějaký máte a jste spokojení. Na co si mám dát při výběru pozor a tak. Budu vděčná za cokoliv. Díky moooooc.
@šamotka kompakt není foťák. Jestli mu chceš fakt udělat radost, radši obětuj peníze a kup mu zrcadlovku
Co se značek týče - Canon, Nicon, ono je celkem fuk, co vybereš - oboje je kvalita. Otázka, toho, kolik do toho chceš vrazit ![]()
@martina.se píše:
@šamotka kompakt není foťák. Jestli mu chceš fakt udělat radost, radši obětuj peníze a kup mu zrcadlovkuCo se značek týče - Canon, Nicon, ono je celkem fuk, co vybereš - oboje je kvalita. Otázka, toho, kolik do toho chceš vrazit
To záleží na chlapovi. Můj hrozně rád fotil, od doby, co máme zrcadlovku fotí jen fakt vyjimečně a fotím hlavě já…
Nejdřív o ni měl strach, teď mu zas vadí, že je hrozně veliká, mnohem radši by měl foťák, kterej si může strčit jen tak do kapsy a hotovo… ![]()
@kate02 píše:
To záleží na chlapovi. Můj hrozně rád fotil, od doby, co máme zrcadlovku fotí jen fakt vyjimečně a fotím hlavě já…Nejdřív o ni měl strach, teď mu zas vadí, že je hrozně veliká, mnohem radši by měl foťák, kterej si může strčit jen tak do kapsy a hotovo…
Ahoj, my máme Olympus SZ-31MR a na takové běžné rodinné focení na výlety se nám naprosto osvědčil, máme pěkné fotky, není těžký a ovládání zvládne úplně každý. Myslím, že na úplný začátek s focením ideální. ![]()
@martina.se Kdyby jsi viděla, co máme doma teď. Tak koupit zrcadlovku, tak to je jak přesedlat z trabantu do nového mercedesu. Ale k foťáku. Kolik investovat nevím. Měla jsem představu tak do 6 tisíc. Tam se se zrcadlovkou nevejdu. Já už si tady o tom tady něco přečetla a absolutně u zrcadlovek nerozumím těm objektivům. Ráda bych koupila foťák a už nemusela víc investovat za nějaké objektivy. Je to pro mě opravdu hodně peněz za tu zrcadlovku. Ach jo.
Zaúkolovala jsem kamaráda, aby od manži nenápadně něco vyzjistil. Manža si kdysi v americe koupil velice kvalitní foťák, dělal pěkné fotky a fotil s ním rád. Jenže éra filmků už je překonaná. Já si hlavně nejsem jistá, zda se s tím větším foťákem bude někdo tahat. My totiž teď většinou fotíme manži mobilem, protože náš foťák je už skoro out.
@šamotka mám tenhle http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/nikon-1-j2/?… Dělá fakt pěkný fotky i video. Je teda o něco větší, ale ne až tak velký jako zrcadlovka.
@martina.se píše:tak tohle slyším prvně.. můj chlap pokaždé škemrá, ať mu půjčím zrcadlo, že z kompatku (a to mám fakt kompakt za 12 tis), jsou blbé fotky
Já jsem asi uhozená, beru to už prostě jinak (se omlouvam zakladatelkce, fotografové jsou v tomto ujetý)…
Ale jo, já bych zrcadlovku taky neměnila… (Ale teda ta naše už je stará babka a přijde mi, že dosluhuje, bude jí 6 let…) Jenže manžela štve, že než to zapne, nastaví, tak prostě pořádně žádnou momentku neudělá, nebaví ho to všechno chystat…
Navíc je velká, těžká…
Prostě mu to vadí… On teda obecně nesnáší, když musí třeba nést batoh a tak, prostě jde nejradši „jen tak“, což s třičtvrtěkilovým foťákem nejde… ![]()
@šamotka ok, beru tedy cenovou hladinu 6 tis
Takže Nikon Coolpix
typ si vyber co nejdražší -ale pozor, omrkni ceny přes srovnávač. Jestli bude mít další označní na S nebo L je celkem fuk. Je to dobrý foťák. Nebo potom Canon powershot - opět si vyber dle svých možností. Já mám jejich A640 (už se fakt dlouho nedělá), ale ten foťák jede přes 10 let a pořád super - fotí mi s tim teď syn.
@kate02 píše:
Ale jo, já bych zrcadlovku taky neměnila… (Ale teda ta naše už je stará babka a přijde mi, že dosluhuje, bude jí 6 let…) Jenže manžela štve, že než to zapne, nastaví, tak prostě pořádně žádnou momentku neudělá, nebaví ho to všechno chystat…![]()
Navíc je velká, těžká…
Prostě mu to vadí… On teda obecně nesnáší, když musí třeba nést batoh a tak, prostě jde nejradši „jen tak“, což s třičtvrtěkilovým foťákem nejde…
líný chlap
Netuší, jaká kouzla se dají se zrcadlem udělat
![]()
@CokeLady píše:
@martina.sevčera jsem narazila na starší diskusi, kam jsi dřív přispívala (ohledně focení dětí fotografem doma) a nějaká holčina tam po tobě chce „miniškolení“
jéje.. kde, kdo? Vůbec o ničom nevim - asi mi neodcitovala nebo tak něco ![]()
@martina.se píše:
líný chlap![]()
Netuší, jaká kouzla se dají se zrcadlem udělat
![]()
ale ví… Jenže je fakt, že ten náš foťák je rád, že je rád už ![]()
@kate02 píše:
ale ví… Jenže je fakt, že ten náš foťák je rád, že je rád už
jasný
znám, chápu - mi teď na jedné zrcadlovce odchází automat. No a někdy mi to pěkně štve - např koncerty jsou na manuál celkem záhul
taky budu muset investovat - můj miláček Nikon D60
už ho mám taky cca 6 let).. sice mi zachraňují další foťáky, ale toto byla moje láska ![]()