Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
petka.konecna píše:
Holky, pořizovali jste na použité pleny nějaký speciální koš na uskladnění před praním, nebo stačí nějaký obyčejný z Hobby marketu s víkem?
Já mám takovou plastovou popelnici s víkem z OBI ![]()
Čauky holky, promiňte, že vám sem lezu, ale to bylo mýdlo Dr.Beckmann, chlap ho dovalil. Myslím, že je dražší, protože je to jakási „značka“. Hlavně, že s ním ty fleky jdou dolů. ![]()
Cappy píše:petka.konecna píše:Já mám takovou plastovou popelnici s víkem z OBI
Holky, pořizovali jste na použité pleny nějaký speciální koš na uskladnění před praním, nebo stačí nějaký obyčejný z Hobby marketu s víkem?
Jo jasně, takže nic spešl není potřeba. Předpokládám že je lepší to skladovat na sucho než na mokro, že?
Já už mám z těch informací k těm plenám hlavu jako balón
, ale už jsem se zorientovala a včera jsme nakoupili nějaké vzorky (dvě Hemp Hour Strap, svrchňáky Haipa Daipa, svrchňáky Thirsties) a potom jsme si koupili testovací sadu Pop-in, 2v1 Mommy Touch a AOI TotsBots
. Doma máme zhruba 40 čtvercových plen a jedno balení pampersek (do porodnice - ptali jsme se tam jestli můžeme látkovat už v porodnici a prý ne
) - tak doufám, že jsme na začátek vybavení a dokupovat budu až podle toho co malé sedne a v čem bude spokojená ![]()
Tak já se musím s váma podělit o to, co se mi dnes stalo. (jak jsem chtěla koupit to žlučové mýdlo a mám to pořád v hlavě jo…) No, byli jsme dnes v DMce a já nakoupila plnou tašku věcí, ale mýdlo samozřejmě ne
![]()
Já snad u porodu vytlačila i kousek mozku, nebo co. To se mi totiž od té doby stává běžně, takovéto věci. Jo a taky už 2 týdny hledám mobil, vůbec nevím, kam jsem ho mohla dát… ![]()
Hlavně, abych nezapomněla někde dítě…
alchemilka píše:
Tak já se musím s váma podělit o to, co se mi dnes stalo. (jak jsem chtěla koupit to žlučové mýdlo a mám to pořád v hlavě jo…) No, byli jsme dnes v DMce a já nakoupila plnou tašku věcí, ale mýdlo samozřejmě ne![]()
![]()
Já snad u porodu vytlačila i kousek mozku, nebo co. To se mi totiž od té doby stává běžně, takovéto věci. Jo a taky už 2 týdny hledám mobil, vůbec nevím, kam jsem ho mohla dát…
Hlavně, abych nezapomněla někde dítě…
Mám takovej hloupej dotaz (pro ty, které plánují ještě mimčo):
co budete dělat s plínama, když se momentálně plenkující dítko naučí na záchod? Já nad tím přemýšlím, co mám dělat s plínama, ze kterých jsme vyrostli. Schovávat pro druhé? Nebo prodat? Nejdřív jsem myslela, že schovám, ale mám trochu obavy, že když se nebudou používat, tak se s nima něco stane, jako že povolí gumičky, nebo tak…
Co máte v plánu vy? ![]()
Já už sice mimčo neplánuji, ale plínky jsem si schovávala na druhé (třetí). Myslím, že se s nimi nic nestane.
Můžeš třeba prodat to, co ti nevyhovovalo, ale jinak bych si vše nechala.
Aspoň pak zase nemusíš utrácet za další. ![]()
Zizalka píše:
Já už sice mimčo neplánuji, ale plínky jsem si schovávala na druhé (třetí). Myslím, že se s nimi nic nestane.
Aspoň pak zase nemusíš utrácet za další.
jj, asi to tak udělám. Ty nejlepší si nechám, zbytek prodám… No, je to trochu nadčasové přemýšlení pro mě, když má syn půl roku
ale myslím, že z některých plín brzy vyroste… Teď by jsme potřebovali dokoupit spíš svrchňáčky
, už nám jsou některé malé a zapínáme jtt ![]()
Myslíte, že třeba thirsties jsou v pohodě? docela mě zaujaly
…
Holky, jak používáte to žluč. mýdlo? Já ty plíny a bodíčka od mrkve teď namočila, pak potřela tím mýdlem (jako když se pere v rukách) a dala vyprat. Vytáhla z pračky a - je to pořád flekatý ![]()
Co dělám špatně?
Na těch plínach mě to ani tak neštve, ale na bodíčkách docela jo ![]()
Zlucak rozpousti fleky zivocisneho puvodu, mrkvove skvrny jsou svina, me na odolne skvrny zabira mydlo imse vimse, skvrnu hned namydlim, vyplachnu, znova namydlim a necham lezet, hezky to zmizne, nicmene mrkev jsem uz dlouho neresila, tak nevim.
A pliny schovavam na dalsi, mam na to takove ty vakuove pytle, pliny tam soupnu, vysaju vzduch a strcim do ulozneho prostoru v posteli.
Moje maminka schovala ctverce po me a jak jsem za ne ted rada, muzu si s nima klidne „plytvat“ a davat na kazde ucvrnknuti novou.
Pac mam doma 50ks plin po sobe a asi 40ks novych ctvercu. Bych ulatkovala trojcata ![]()
A latkovat od porodnice se podle me da, to je tvoje vec, do ceho budes balit diteti prdku, jen musis mit rychlou spojku, ktera ti pliny odnese domu na vyprani a pak zase ciste prinese. Pokud mas ochotneho manzela, maminku, tchyni, tak si to udelej po svem ![]()
alchemilka píše:Zizalka píše:jj, asi to tak udělám. Ty nejlepší si nechám, zbytek prodám… No, je to trochu nadčasové přemýšlení pro mě, když má syn půl roku
Aspoň pak zase nemusíš utrácet za další.ale myslím, že z některých plín brzy vyroste… Teď by jsme potřebovali dokoupit spíš svrchňáčky
, už nám jsou některé malé a zapínáme jtt
Myslíte, že třeba thirsties jsou v pohodě? docela mě zaujaly…
Thirsties používám a jsem moc spokojená! ![]()
Tak já se budu zase ptát
:
Holky,máte některá zkušenost s plínou Babyidea growhour, Momys touch Easy Clean a Pop in? příp. ještě Kisaluvs…
Achdarek píše:
Stačí obyčejný.Já mám teda pro tento účel krabice z IKEA . Líbí se mi, že jsou hranaté a pěkně pasují do rohu koupelny.
Můžu se zeptat, kolikalitrovou máš tu krabici? 14litrovka stačí?