Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Cappy píše:
No jo nó, kosmetika![]()
Další způsob, jak z lidí vatáhnout zybtečné peníze.
Všechno jsou to dráždivé převoňané sra*ky![]()
Ani ty čistící ubrousky bych nebrala - ze stejného důvodu jako jsem uvedla u kosmetiky.
Nejlepší je obyčejná voda!
Já si kupuji celulozové separační pleny, nastřihám si je na polovinu, dám do pytlíčku a to jsou moje ubrousky.
Voda je skoro všude, ta není třeba, ale pro případ nouze mám u sebe malý rozprašovač s trochou vody.Já bych na dítě koupila z kosmetiky max čisté bambucké máslo na občasné promazání.
Zbytečně vyhozených 1000 Kč
Krém na zadeček si klidně můžeš vyrobit doma sama z přírodních surovin. Šampon a spol opravdu vůbec není potřeba.![]()
a to jsi věděla i před tím než se ti narodilo první mimi
![]()
né vtip,já vím myslíš to dobře
pošli mi recept na domácí krém na zadeček na mazaní malýho,děkuji ![]()
Mabit, jé, promiň, já to nemyslela vůbec proti tobě, ale spíš jsem se rozzlobila na ty „chytré“ časopisy, příručky a knížečky ![]()
Přečetla jsem si to po sobě znova a jo, máš pravdu, dalo se to pochopit i tak, že koulím očima nad tebou, moc se omlouvám
![]()
Samozřejmě, že jsem taky dala na rady, co jsou napsány v knihách
![]()
Od té doby už beru všechny věci v časopisech, o kterých se dočtu, hodně s rezervou ![]()
A ktomu krému na zadeček, dobírám ještě pořád krém na opruzeniny od EFB (Earth Friendly Baby), ale už ho dále kupovat nebudu.
Taky občas máznu lanolinem, ale na něm se mi zase nelíbí, že to nemusí být zas až tak úplně přírodní.
A ten domácí recept - bambucké máslo, lanolin(PureLan), olejíček (já zvolila konopný) - ale je to zatím ve fázi testování, patenováno to ještě nemám ![]()
Ale určitě by sis vystačila jen s tím lanolinem (v lepším případě s PureLanem) ![]()
Mabit, holky mají fakt pravdu s tou kosmetikou a ubrouskama. Jednak ušetříš kůžičku miminka a druhak penízky. ![]()
Ubrousky si nech třeba někam na ven a doma raději čistou vodu.
Jo a kdybys měla nakonec toho mrňouska, tak mám na prodej jedny ručně pletené mrňavé vlněné kalhotky.
Akorát by chtěly impregnaci…
Ahoj já ještě k původnímu dotaz…
Původně jsem ani pleny 2v1 nechtěla, protože mám radši jako svrchňáky vlňáčky, ale…
Ale nakonec jich mám patero a musím říct, že jsem ráda že je mám. Máme právě ty Itti Bitti a jsou super, schnutí je též rychlé. Originální vnitřky používám právě do terénu, protože přebalení je rychlý. Jak je to nacvakaný vevnitř patentkama, tak to dobře drží a přebaluješ fakt jak s jednorázovkou. Schnou pak rozolžené a např. kalhotkový Popolinky mi schnou dýl než vnitřky Itti.
Navíc na doma je můžu používat i jen pouze ty kalhotky a používám je vlastně místo klasických PUL svrchňáčků. Dovnitř dám čtvercovku narovno a je to. Takto ale fakt až po příkrmech a tužších hovňousech. I když je ale nějakej zrovna ne úplně tuhoš, tak to nikde nevyteče, jen se třeba znečistí ty kalhotky. Vypereš ale a uschnuté jsou za chviličku.
Vázačky… Vázačky u nás super, ale fakt jen na maloška. Jsem ráda, že teď zdrhající Matyldu vůbec přebalím, takže čtvercovky ve skladu a vázačky mmt vůbec nehrozí.
Cappy píše:
Mabit, jé, promiň, já to nemyslela vůbec proti tobě, ale spíš jsem se rozzlobila na ty „chytré“ časopisy, příručky a knížečky![]()
Přečetla jsem si to po sobě znova a jo, máš pravdu, dalo se to pochopit i tak, že koulím očima nad tebou, moc se omlouvám
Samozřejmě, že jsem taky dala na rady, co jsou napsány v knihách![]()
![]()
Od té doby už beru všechny věci v časopisech, o kterých se dočtu, hodně s rezervou
v poho já to tak pochopila.....
suvik píše:
Ahoj já ještě k původnímu dotaz…Původně jsem ani pleny 2v1 nechtěla, protože mám radši jako svrchňáky vlňáčky, ale…
Ale nakonec jich mám patero a musím říct, že jsem ráda že je mám. Máme právě ty Itti Bitti a jsou super, schnutí je též rychlé. Originální vnitřky používám právě do terénu, protože přebalení je rychlý. Jak je to nacvakaný vevnitř patentkama, tak to dobře drží a přebaluješ fakt jak s jednorázovkou. Schnou pak rozolžené a např. kalhotkový Popolinky mi schnou dýl než vnitřky Itti.
Navíc na doma je můžu používat i jen pouze ty kalhotky a používám je vlastně místo klasických PUL svrchňáčků. Dovnitř dám čtvercovku narovno a je to. Takto ale fakt až po příkrmech a tužších hovňousech. I když je ale nějakej zrovna ne úplně tuhoš, tak to nikde nevyteče, jen se třeba znečistí ty kalhotky. Vypereš ale a uschnuté jsou za chviličku.
Vázačky… Vázačky u nás super, ale fakt jen na maloška. Jsem ráda, že teď zdrhající Matyldu vůbec přebalím, takže čtvercovky ve skladu a vázačky mmt vůbec nehrozí.
aha jj děkuji
Tak jestli to chápu dobře, tak třeba na klasické čtvercovky (ty budu taky používat, máme jich dost zděděných
) se dají použít ty zavazovací plenky (které se v případě většího množství bobku taky dají vyprat) a na které dám ještě ty svrchní PUL kalhotky, aby mi ty bobky neprotekly na oblečení
, je tak?
Je to tak, jen na ty zavazovací asi vyprat vždycky, protože moč na ně proteče vlastně vždycky, tedy pokud je nechceš vycpávat 3ma a více čč.
no teda řeknu vám v těch látkovkách se vyznat je umění
já teď už trošku tuším co a jak,ale bude to ještě fuška se v tom zorientovat až se malej narodí ![]()
Já mám taky poděděný čtverce a obdélníky-některý jsou ještě po mě
tak už ozkoušený ![]()
Ahoj, taky bych se chtěla podělit o svou zkušenost s látkovkama. Není to tak dávno, co jsem byla taky tak bezradná a nevěděla jsem co si z toho obrovského množství vybrat. Úplně Ti neporadí nikdo, protože každému vyhovuje něco jiného a taky Ty s postupem času uvidíš, která plína je ta nej.
Já jsem byla už v těhotenství přesvědčena, že látkovat prostě budu, takže jsem měla v plánu pořídit si celou výbavu, ne jenom 2-3 plíny na zkoušku, jak mi radila kamarádka. No zatím co jsem sbírala info, (ne)čekaně se nám narodil syn (o 5 týdnů dřív). Takže ze začátku jsem používala papírovky, stejně byl na látkovky moc malý (2,5kg), ale hned po 6nedělí a dosažení 4kil jsme do toho vlítli ![]()
Pořídila jsem si přes inzerát 2značky plín (haipu daipu a popoliny), k tomu svrchní kalhotky, vkládačky a separačky. Časem jsem byla zvědavá, jaké jsou jiné značky, tak jsem si začala kupovat po kusu z různých značek a ty HD a popo postupně prodávat, abych neměla doma skladiště
Teď jsem skončila na číslu 22 plín. Ale pořád mě to láká, dokoupit, to co jsme ještě nevyzkoušeli
Látkování je pro mě jako čokoláda
![]()
Jinak malému bude 6 měsíců, takže látkujeme docela krátce, ale člověk do toho spadne rychle… Mně vyhovujou vícevelikostní plíny, ale ty první velikosti (S) bych osobně nekupovala. Jo, já vím, některé mimča rostou pomaly a stačí jim to na dýl, my jsme ale extrém v rychlosti přibírání - od porodu za 5 měsícu přibral 6kg a to jenom kojím
Takže ty Ska by nám byli snad na měsíc. Teď už máme Lka a ty vydrží na dýl.
Jo ještě jsem chtěla napsat, že mám taky 2 zavazovačky Hemp Hour a někdy je vážu, ale taky je zapínám na snapku a šnůrku jenom zamašličkuju. Taky to jde…
No jsem se nějak rozepsala, tak se omlouvám ![]()
alchemilka píše:
Ale pořád mě to láká, dokoupit, to co jsme ještě nevyzkoušeliLátkování je pro mě jako čokoláda
![]()
Jo jo přesně tak.
![]()
alchemilka píše:
Ale pořád mě to láká, dokoupit, to co jsme ještě nevyzkoušeliLátkování je pro mě jako čokoláda
![]()
To je přesný
Taky miluji čokoládu ![]()
Co se tyka tech ubrousku, zkousela jsem vsechny mozne a me tam zkratka vadi ta parfemace. Takze doma pouzivam plenkov ubrousky, je to jako pidiplinka, snad 15×15cm, je takova jemneji tkana nez klasicke pliny, je to jen obroubene a ty si namacim do teple vody, popripade kapnu trochu myciho gelu, kdyz ma oranzovy zadek od mrkve ![]()
Ted jsem si objednala ubrousky bambino mio, preci jen na ven chci vlhcene, kdyby bylo potreba, meli by byt splachovatelne do achoda a neparfemovane, tak jsem zvedava.
A cim min kosmetiky, tim lip a hlavne cim min parfemace, kdyz si vezmu prumerne mimino, tak ma parfemovanou kosmetiku, parfemovane ubrousky, parfemovane pliny, obleceni se mu pere v parfemovanem prasku a macha v parfemovanem machadle
Nejak me neprkvapuje velky vyskyt ruznych vyrazek a atopaku.
Samo to neni jediny duvod, ale svuj podil to nekde urcite ma.
Místo ubrousků máme perlan. Je to stoprocentní viskoza, dá se dokola prát a není mi líto pokaděnou vyhodit.
Máti to sháněla v lékárně v rakových Prdelkovicích a objednali ji roli 100 metrů dlouhou a asi metr širokou ![]()
To mám na školku ![]()