Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
což mě z tý kosmetiky teď nejmíň mrzí ty ubrouský,protože ty využiju já,takže to je o pohodě ![]()
Baba píše:
Místo ubrousků máme perlan. Je to stoprocentní viskoza, dá se dokola prát a není mi líto pokaděnou vyhodit.
Máti to sháněla v lékárně v rakových Prdelkovicích a objednali ji roli 100 metrů dlouhou a asi metr širokou
To mám na školku
Já měla zas 100× čtverce 60×60. ![]()
neczuz píše:Baba píše:Já měla zas 100× čtverce 60×60.
Místo ubrousků máme perlan. Je to stoprocentní viskoza, dá se dokola prát a není mi líto pokaděnou vyhodit.
Máti to sháněla v lékárně v rakových Prdelkovicích a objednali ji roli 100 metrů dlouhou a asi metr širokou
To mám na školku
Pche. Jsme o 64 metrů čtverečních lepší ![]()
holky jste teda magalomani ![]()
tak dneska mi přišli ty zavazovačky a teda připadají mi velikáááánský ( já vím ohýbají se v místě šňůrek) ,tak uvidím jak s nima budu bojovat
,ale snad se to brzy naučím ![]()
Mabit, ta kosmetika Tě nemusí mrzet, když bude větší, tak ji použiješ. Já třeba ty vlhčený ubrousky používám, protože malý kadí 5× denne a papírem se to pořádně utřít nedá. Kupuju ty bílé, bez parfemace. Mám i vodu v rozprašovači, když je náhodou pokaděný dýl, tak mu to nastříkám na prdelku a utřu papírovým ubrouskem a pak ještě dočistím vlhčeným. Mně osobně by se nejvíc líbilo, kdybych ho mohla pokaždé vysprchovat, nebo alespoň utřít mokrou žínkou, ale koupelnu máme daleko od přebalovacího místa a taky tam nemám místo na položení malého.
Jinak taky jsem tak nakoupila kosmetiky jako Ty (info jsem brala z netu od jedné maminky, tak jsem myslela, že to bude ok
). Šampon a těl. mléko jsem nikdy nepoužila, olejíček jenom na začátku, když se malý narodil, měl tak suchou kůži na nožkách, až mu to praskalo a tím olejíčkem se to urovnalo. Brzy měl pletičku super a žádné mazání už nepožívám. Do koupele mu ale kapičku olejového koupele dávám (mám od Alverde z DM). A po každém přebalování mu mažu prdelku Rybilkou.
Jestli Ti můžu poradit
- kup si ještě jednorázové kalhotky (cca 3kusy, ty jsou super po porodu) a poporodní vložky (já měla s lékárny, jsou bez těch lepících pásků, aby luftovaly. Použila jsem asi 6 balíků) ![]()
Holky, můžu se ještě zeptat, kde se dá sehnat ten perlan? Normálně v každé lékárně, nebo jenom ve specializovaných?
Já o tom tady teď slyším (teda spíš čtu) poprvé…
![]()
Ahoj!
Normálně by ti ho měli prodat v každé lékárně. Možná ho nebudou mít přímo na prodejně, ale jsou schopni ho objednat a max. druhý den si ho můžeš vyzvednout. Já si ho takhle objednávala. Byl to ale pořádný balík a stál, myslím, kolem 500,–. Část jsem ho pak prodávala přes MMB. Ještě tu zbytky mám. Nepoužívala jsem je tak hojně. Spíše jsem myla normálně pod vodou, ale je fajn i na cesty. Namočíš ho kdekoliv i jen z flašky a utíráš… ![]()
Perlan mívají spíš ve zdravotnických potřebách. V lékárně se mi kolikrát stalo, že nevěděli, co to je, ale objednali mi ho.
Za mě super, vlhčené ubrousky sem spotřebovala asi 3z nějakého reklamního balení. Jinak jen perlan a mycí olej Medvídek z ředící lahvičky.
Příspěvek upraven 30.06.10 v 09:47
jé to jsem ráda,že nejsem jediná kdo nakupoval tolik drogérky
…
Jo jo perlan je fakt super, používám ho taky a k tomu ten mycí olejíček medvídek, naředím do rozprašovače, pocachtám perlan a utírám, tak že vlastně to má stejnou funkci jako vlhčený ubrousek, jen si ho navlhčím až před použitím. ![]()
Mbit, myslím, že nakupovali všichni.
Perlan je super, používala jsemho i místo žíňky a po pár použitích ho vyhodila. Se zbytkem meju okna. ![]()
Díky za typ, když budu ve městě, určitě se v zdravotnických potřebách stavím. 500,– je najednou docela hodně, ale za ty vlhčený jsem utratila určitě mnohem víc, akorát po částech
.
A můžu se ještě zeptat, co je mycí olej Medvídek? To je jenom značka Medvídek? Nebo určitý výrobek?
Děkuji ![]()
Za 500 dostaneš roli na pět dětí.
Dá se to koupit v menších částech za pár korun.
medvídek http://www.bio-eko-logicky.cz/…y-EO052.html
Ten rozotok do rozprašovače si může i vyrobit sama. Stačí ale i ta voda. Mrkni sem
ahoj já mám koupelnu přes chodbu od přebalováku a myju děti v umyvadle - na háčku mám pro ně nachystanou plínu na utření dupy, děti nepokládám - já myju jen pod vodou a když je sucháč, přidám froté žínku ![]()