Dotaz k látkovým plenám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2417
16.7.10 14:14

No já peru ve slizu,přidávala jsem PKSN máchala jsem v octu, ale totálně se mi rozpadly bambusovo konopný vkládačky :cry: Tak už se bojím a peru jen ve slizu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
17.7.10 10:29
Terem píše:
Tak dej vědět, jak jsi dopadla. Perkarbonát by měl jít i na barevné, dá se z toho taky udělat takové blátíčko a naplácat přímo na skvrnu. Vanish mi teda na nic nezabral. Taky záleží, v čem pereš. Peru v Euroně a většina skvrn vymizí nejpozději po třetím vyprání. A vychytávky z prádelny by mě zajímaly :wink:

určitě dám vědět, jak jsme dopadli. Co se týče těch vychytávek, určitě to bude něco obyčejného, co znáte. To jen já jsem taková neznalka (zatím :-D ). Ale napíšu :-)
Já jsem z toho paf, jak holky píšete, že vám s tím žlučákem jdou vyprat skvrny od mrkve. Co máme jiného, že nám to nejde? já myslím, že skvrna by měla jít dolu, už když to předpírám ručně, ale nejde :-(
A máme nové skvrny, které nejdou vyprat - od rooibosu, ty jsou ještě horší :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
17.7.10 13:22
Já jsem z toho paf, jak holky píšete, že vám s tím žlučákem jdou vyprat skvrny od mrkve. Co máme jiného, že nám to nejde? já myslím, že skvrna by měla jít dolu, už když to předpírám ručně, ale nejde :-(
A máme nové skvrny, které nejdou vyprat - od rooibosu, ty jsou ještě horší :cert:

No teď jsem prala skvrny od třešní, když jsem to namočila a potřela žlučákem, tak to tam pořád bylo a skvrna ztmavla. Pak jsem to znovu potřela a nechala být. Dnes když jsem to dávala dopračky, tak byla skvrna pryč a není po ní ani stopa :-D
Zkus to nechat třeba do druhýho dne potřený tím mýdlem, možná to půjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
17.7.10 16:38
Pastelka píše:
A máme nové skvrny, které nejdou vyprat - od rooibosu, ty jsou ještě horší :cert:
No teď jsem prala skvrny od třešní, když jsem to namočila a potřela žlučákem, tak to tam pořád bylo a skvrna ztmavla. Pak jsem to znovu potřela a nechala být. Dnes když jsem to dávala dopračky, tak byla skvrna pryč a není po ní ani stopa :-D
Zkus to nechat třeba do druhýho dne potřený tím mýdlem, možná to půjde :nevim:

pastelko, zkoušela jsem i tak, jak říkáš, nepomohlo :-( já doufám, že po několikátém vyprání to zmizí, když ne, nedá se nic dělat. Rozhodně teď používáme tmavý bodýčka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
17.7.10 17:51

Tmavý body jsou nejlepší řešení:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
19.7.10 11:44
alchemilka píše:
Terem píše:
Tak dej vědět, jak jsi dopadla. Perkarbonát by měl jít i na barevné, dá se z toho taky udělat takové blátíčko a naplácat přímo na skvrnu. Vanish mi teda na nic nezabral. Taky záleží, v čem pereš. Peru v Euroně a většina skvrn vymizí nejpozději po třetím vyprání. A vychytávky z prádelny by mě zajímaly :wink:
určitě dám vědět, jak jsme dopadli. Co se týče těch vychytávek, určitě to bude něco obyčejného, co znáte. To jen já jsem taková neznalka (zatím :-D ). Ale napíšu :-)

Používáš tuhé žlučové mýdlo (kostku)? Ta je lepší než to tekuté. Když je skvrna velká, potřu ji kostkou a ještě kartáčkem trochu vydrhnu a hodím do kýble - zatím vždycky vše zmizelo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
22.7.10 21:17
Luciusek píše:
Používáš tuhé žlučové mýdlo (kostku)? Ta je lepší než to tekuté. Když je skvrna velká, potřu ji kostkou a ještě kartáčkem trochu vydrhnu a hodím do kýble - zatím vždycky vše zmizelo :nevim:

Ahoj :-) používám tu kostku z dm za 13,– Já to taky vždy potřu a hodím do pračky, když zrovna nemám praní, tak to nechám tak potřený do druhého dne. No, něco zmizne, něco ne. Je to určitě ale lepší, když to pak uschne. Na jednom body mi ten žlučák vyžral i obrázek :lol: Zůstal jen takový bílý podklad z toho obrázku :-D Jinak mrkev mi jde vyprat po několikátém praní a ten rooibos zatím ne :nevim:
Používáme teď ty tmavé body, takže už na to kašlu. Na plínach mi to až tak nevadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
22.7.10 21:32
Katy2 píše:
alchemilka píše:
Tak já se budu zase ptát :-) :
Holky,máte některá zkušenost s plínou Babyidea growhour, Momys touch Easy Clean a Pop in? příp. ještě Kisaluvs…
Tak já mám zkušenost s Pop in, ze začátku se ji zdála fajn, jen teda určitě není jednovelikostní, Elišku dost brzy asi v cca 8kg začaly dost otláčet ty gumičky, tak že jsem jí prodala. Taky mám ksaluvs, ale nevím jaku myslíš, mám tvarovanou na snapku, tu mám ráda, jen teda není na tekuté kakance, no a mám i kalhotkovou a ta taky není špatná, jen teda hooodně dlouho schnou.

Tak mi přišla ta pop in :think: Je to moje první plína AIO, takže z toho jsem nadšená, ale je pravda, že velikosti moc nepobrala. Zatím teda zapnout jde, i když na kraje zipů, ale uvidíme jak dlouho ješte. No nevím, jak to je, jestli pak ty děti od půlroku nejdou spíš do délky a nebude pak sedět třeba líp :nevim:
Objednala jsem i tu growhour a ta je taky fajn. Akorát malý se z ní pros.ajdil až ven. Museli jsme se dát oba do pračky (malý komplet, já tričko) i s přebalovací podložkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
22.7.10 23:35

Ahoj holky, dítě ještě nemám, ale se skvrnama na čemkoli se potýkám docela často - mám spoustu zvířat. Hodně se mi odvědčilo CODY. Bohužel sse to dá sehnat jen v kadeřnictví - používají to na vyprání barvy z ručníků. Stojí sice 200, ale mě to vydrží skoro na půl roku. Tedy pokud se zvířata nezjančí, jako třeba teď v těch vedrech. Jinak mi ještě slouží dobře gel na skvrny od Arielu, ale to používám jen na skvrny po mě (mám velice agresivní a skoro nevypratelnou menstruaci) a na hárací kalhotky pro fenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
23.7.10 08:12
lemaz píše:
Ahoj holky, dítě ještě nemám, ale se skvrnama na čemkoli se potýkám docela často - mám spoustu zvířat. Hodně se mi odvědčilo CODY. Bohužel sse to dá sehnat jen v kadeřnictví - používají to na vyprání barvy z ručníků. Stojí sice 200, ale mě to vydrží skoro na půl roku. Tedy pokud se zvířata nezjančí, jako třeba teď v těch vedrech. Jinak mi ještě slouží dobře gel na skvrny od Arielu, ale to používám jen na skvrny po mě (mám velice agresivní a skoro nevypratelnou menstruaci) a na hárací kalhotky pro fenku.

JO Cody je fajn, ale to už je hodně chemické, já bych si to na plíny či na dětské oblečení netroufla dát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
23.7.10 08:13
alchemilka píše:
Katy2 píše:
alchemilka píše:
Tak já se budu zase ptát :-) :
Holky,máte některá zkušenost s plínou Babyidea growhour, Momys touch Easy Clean a Pop in? příp. ještě Kisaluvs…
Tak já mám zkušenost s Pop in, ze začátku se ji zdála fajn, jen teda určitě není jednovelikostní, Elišku dost brzy asi v cca 8kg začaly dost otláčet ty gumičky, tak že jsem jí prodala. Taky mám ksaluvs, ale nevím jaku myslíš, mám tvarovanou na snapku, tu mám ráda, jen teda není na tekuté kakance, no a mám i kalhotkovou a ta taky není špatná, jen teda hooodně dlouho schnou.
Tak mi přišla ta pop in :think: Je to moje první plína AIO, takže z toho jsem nadšená, ale je pravda, že velikosti moc nepobrala. Zatím teda zapnout jde, i když na kraje zipů, ale uvidíme jak dlouho ješte. No nevím, jak to je, jestli pak ty děti od půlroku nejdou spíš do délky a nebude pak sedět třeba líp :nevim:
Objednala jsem i tu growhour a ta je taky fajn. Akorát malý se z ní pros.ajdil až ven. Museli jsme se dát oba do pračky (malý komplet, já tričko) i s přebalovací podložkou :lol:

NO tak mě u Pop in hlavně vadilo to, že ty gumičky Elišce dost otláčely nožičky v pase by jí měla dobrou určitě ještě dloooouho, ona je totiž hubená a dlouhá, ale kolem nožek se m fakt nelíbila oproti jiným plenkám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
11.8.10 11:19

Abych ukončila povídání o odstraňování mrkve z bílých bodýček a plen:
byla tady máma, donesla z prádelny nějakou vodičku, která prý čistí skvrny od zeleniny a ovoce. Smrdělo to jak čert, nicméně jsem to zkusila a nic. Skvrna zůstala. Po vyprání a vysušení je nepatrná. Máma ale nevěděla jak se to jmenuje, možná mi to pošle sms, ale myslím, že to není nic pro děti (soudím podle toho smradu) Zbytek budu používat jen na ,,nedětské" věci. Takže zázrak se nekonal. Bohužel malý jídlo, kde není aspoň trochu mrkve nesní, takže mrkve mám plnou lednici a vaříme jí každý den, ale taky se naučil hezky papat, takže zašpiní jenom bryndáček. A občas se poblinká, takže to má na bodýčku, ale dávám mu staré, tak mi to neva.
Závěrem: naše mrkev se v naší vodě vyprat nedá. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PS: prý banán je na skvrny taky potvora, ještě ho nepapá, tak jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí