Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Alchemilka : ježiš ty se máš to bych hneeeed brala,bych spala celou noc jako dudek. U nás se v ložnici netopí vůbec ani v zimě (tuhle zimu budeme muset) a to je taková pohada jak se dobře dejchá a hajá
,ale léto fuj fuj fuj..
Babička má taky starej kamenej barák venku je 30 u ní v kuchyni 25 a to celej den beží kamna na vaření,sušení hub,ohřívání vody atd. Takže je tam taky krásně ![]()
mabit- no, jo, asi to máme fajn, když je vedro. Loni jak byl studený červenec, tak jsme ale po večerech trochu topili. V zimě jsme se taky cosi naběhali pro dřevíčko do kůlny. Ale co, je tady krásně
všude se něco najde, co se ti nelíbí… Letos chceme dělat topení s radiátory do všech místností, já se tak těším
![]()
tak až budou všude radiatory tak to bude taky lepší
,ale na horké léto to máte ideální…já bydlím v paneláku
a i když je teď zaizolovanej a bydlíme pod střechou tak je tady někdy na umření,občas to jde v ložnici tam zacelej den nezasvítí sluníčko,ale v noci na prd
.....
taky přemýšlíme o baráčku,ale spíš o novostavbě takovou tu montovanou dřevostavbu,ale teď hold nejsou penízky ![]()
jj, ta dřevostavba by se líbila i nám
kdyby jsme měli pozemek, určitě by jsme do toho šli. Ale takhle nám zůstalo koupit holt starý barák, ale není to tak nejhorší, podívej: http://domecek-a-my.blog.cz/rubrika/domecek
naposledy tam mám sice prosinec, nějak nestíhám doplňovat
taky máme internet jenom přes mobil,jednu stránku mi natahuje 3 minuty
takže se mi do toho doplňování fotek ani moc nechce…
Vrátím se k látkovým plenám ![]()
Máte holky nějakou vychytávku na obnovení měkosti zhrublých plen? Zkoušela jsem proprat v octové vodě (to jsem se dočetla někde na netu, že to pomáhá), ale spíš se to zhoršilo. Nejvíc hrubou mám swadlbees s konopním jádrem a babyideu bamboo, tu snad budu muset vyhodit ![]()
NO mám jeden zlepšovák, sušičku, ale tu asi kupovat nebudeš co? Jinak teda hooodně promnout v rukách, ono to změkne.
Sušičku zatím kupovat nebudu
ale třeba se nám jednou pokazí pračka a budeme muset koupit novou, tak se k tomu třeba nějak přichomejtne i ta suška ![]()
Promnout jsem zkoušela, resp. zkouším, pomáhá to na ty ostatní plíny, co jsou jako froté, na tyto dvě ne ![]()
máte pěknej baráček
a hezkou skalku ta se mi moc líbí
… to nevadí,že je starší,ale má zase takový vzláštní kouzlo
je moc moc pěknej…
tak holky já dneska byla u mudry malej roste jako z vody
Katy2 píše:neczuz píše:Tak u nás se z deky nezdrhá.alchemilka píše:Taky jsem to tak dělala. Ale do pár týdnů ti z ručníku zdrhne.
Teď, když je hezky, jsme skoro celý den venku a to ho nechávám s holou prdelkou, jenom vyměňuju spod něj ručníky![]()
![]()
![]()
Katy - jak to děláš????
Já dám APolenku na deku a v mžiku je z ní pryč. Nejlépe na druhém konci zahrady a baští travičku ![]()
J8 si taky nemůžu vynachválit bydlení ve starém domě. My tu máme stále cca 20 stupňů - v létě i v zimě. topení je zapnuté jen obýváku, občas zatopíme v krbu. Fakt paráda.
Změkčovací kůra - já jsem zkoušela na čč kyselinu citronovou ,ale nic moc výsledek.Jednodušší je to promnout.
Achdárku no ELi je cíťa, ta na trávu nevleze ani náááhodou, se jí štítí. ![]()
Achdarek píše:Katy2 píše:Katy - jak to děláš????neczuz píše:Tak u nás se z deky nezdrhá.alchemilka píše:Taky jsem to tak dělala. Ale do pár týdnů ti z ručníku zdrhne.
Teď, když je hezky, jsme skoro celý den venku a to ho nechávám s holou prdelkou, jenom vyměňuju spod něj ručníky![]()
![]()
![]()
Já dám APolenku na deku a v mžiku je z ní pryč. Nejlépe na druhém konci zahrady a baští travičku
My máme s Katy děti bojící se trávy.
Teda Tom se jí bojí jan když je nahej. Asi ho šimrá do pinďoura.
Když něco nutně potřebuje mimo deku, jde po čtyřech ale ne nakolenou, aby se dotýkal co nejmenší plochou a má znechucený výraz v obličeji
neczuz píše:Achdarek píše:My máme s Katy děti bojící se trávy.Katy2 píše:Katy - jak to děláš????neczuz píše:Tak u nás se z deky nezdrhá.alchemilka píše:Taky jsem to tak dělala. Ale do pár týdnů ti z ručníku zdrhne.
![]()
![]()
Já dám APolenku na deku a v mžiku je z ní pryč. Nejlépe na druhém konci zahrady a baští travičkuTeda Tom se jí bojí jan když je nahej. Asi ho šimrá do pinďoura.
Když něco nutně potřebuje mimo deku, jde po čtyřech ale ne nakolenou, aby se dotýkal co nejmenší plochou a má znechucený výraz v obličeji
JO tak to ELi otestuje rukou trávu a hned jí dá pryč, tak že u ní je jedno zda je nahá či oblečené, prostě tráva je bléééééééééééééé. ![]()
mabit píše:
máte pěknej baráčeka hezkou skalku ta se mi moc líbí
… to nevadí,že je starší,ale má zase takový vzláštní kouzlo
je moc moc pěknej…
tak holky já dneska byla u mudry malej roste jako z vody
Děkuji moc, snažíme se, aby jsme to měli tady hezký, ale co se týče kytek - to je pro přítele zbytečnost. Když ho poprosím, aby mi zalil zahradu, tak zalije, jenom to, co je k jídlu
Kytky mu nestojí za práci.
A kdy máš termín? Snad se Ti malý nenarodí do tohoto vedra
I když těm úplně malinkým dětem to asi nevadí. Bude to mít jako v bříšku
Psala si, že asi budeš rodit dřív, proč myslíš?