Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jinak já ten mycí olejíček mám už 10 měsíců a stále ještě jsem ho nevypatlala. Ono to ředění je tam napsáno, ale já to dělám od oka, prostě trochu toho olejíčku a doliji převařenou vodou.
Neczuz máš nějakou zkušenost s tou doma vyrobenou mycí směsi? Nekazí se to? ![]()
alchemilka píše:
Díky za typ, když budu ve městě, určitě se v zdravotnických potřebách stavím. 500,– je najednou docela hodně, ale za ty vlhčený jsem utratila určitě mnohem víc, akorát po částech.
A můžu se ještě zeptat, co je mycí olej Medvídek? To je jenom značka Medvídek? Nebo určitý výrobek?
Děkuji
Třeba se dá koupit i menší balení, mně nabízela paní tehdá v lékárně jen tuhle možnost. Byla toho fakt hromada!
Boriska píše:
ahoj já mám koupelnu přes chodbu od přebalováku a myju děti v umyvadle - na háčku mám pro ně nachystanou plínu na utření dupy, děti nepokládám - já myju jen pod vodou a když je sucháč, přidám froté žínku
Taky to tak dělám. Přebalovák už nepoužívám, kdekoli rozbalím a pokud najdu v plíně poklad, tak popadnu a běžím do koupelny pod sprchu.
Holky moc děkuji za info, to jsem ráda, že jsem se naučila něco nového ( že jste mě naučily něco nového
)
neczuz píše:Boriska píše:Taky to tak dělám. Přebalovák už nepoužívám, kdekoli rozbalím a pokud najdu v plíně poklad, tak popadnu a běžím do koupelny pod sprchu.
ahoj já mám koupelnu přes chodbu od přebalováku a myju děti v umyvadle - na háčku mám pro ně nachystanou plínu na utření dupy, děti nepokládám - já myju jen pod vodou a když je sucháč, přidám froté žínku
a taky je chudáky otužuju, 3 dny nám neteče teplá voda, takže jedině ledová -malá ani nehne brvou, malý to prořve
už se těším, až zítra konečně poteče teplá ![]()
Katy2 píše:
Jinak já ten mycí olejíček mám už 10 měsíců a stále ještě jsem ho nevypatlala. Ono to ředění je tam napsáno, ale já to dělám od oka, prostě trochu toho olejíčku a doliji převařenou vodou.Neczuz máš nějakou zkušenost s tou doma vyrobenou mycí směsi? Nekazí se to?
dělala jsem jen černý čaj, trochu olivového oleje a kapku levandule. měla jsem misku u přebalováku, do toho namáčela perlan. po té co mi to T. 3× skopnul jsem pak přešla na sprchu.
Boriska píše:neczuz píše:a taky je chudáky otužuju, 3 dny nám neteče teplá voda, takže jedině ledová -malá ani nehne brvou, malý to prořveBoriska píše:Taky to tak dělám. Přebalovák už nepoužívám, kdekoli rozbalím a pokud najdu v plíně poklad, tak popadnu a běžím do koupelny pod sprchu.
ahoj já mám koupelnu přes chodbu od přebalováku a myju děti v umyvadle - na háčku mám pro ně nachystanou plínu na utření dupy, děti nepokládám - já myju jen pod vodou a když je sucháč, přidám froté žínkuuž se těším, až zítra konečně poteče teplá
Tom taky nehne brvou. ted mu na zahradě meju zadek hadicí ze studny, ledovka, že by člověk umrzl a on se řechtá. ![]()
neczuz píše:Boriska píše:Taky to tak dělám. Přebalovák už nepoužívám, kdekoli rozbalím a pokud najdu v plíně poklad, tak popadnu a běžím do koupelny pod sprchu.
Tak to je pro mě opravdu nemožné, umyvadlo máme udělané tak blbě, že se tam nedají pořádně umýt ani ruce (nízko kohoutek a ani se nedá otočit) a než bych ve sprše nastavila správnou vodu, musela bych si malého někam odložit, v jedné ruce ho dýl neudržím (má skoro 9kg) možná, kyž bude sedět, tak to bude lepší. Navíc v zimě jsmě měli v koupelně 13 stupňů. brrr ![]()
Jejda, že bych zkusila ledovku taky??
to bude vřískot ![]()
neczuz píše:Boriska píše:Tom taky nehne brvou. ted mu na zahradě meju zadek hadicí ze studny, ledovka, že by člověk umrzl a on se řechtá.neczuz píše:a taky je chudáky otužuju, 3 dny nám neteče teplá voda, takže jedině ledová -malá ani nehne brvou, malý to prořveBoriska píše:Taky to tak dělám. Přebalovák už nepoužívám, kdekoli rozbalím a pokud najdu v plíně poklad, tak popadnu a běžím do koupelny pod sprchu.
ahoj já mám koupelnu přes chodbu od přebalováku a myju děti v umyvadle - na háčku mám pro ně nachystanou plínu na utření dupy, děti nepokládám - já myju jen pod vodou a když je sucháč, přidám froté žínkuuž se těším, až zítra konečně poteče teplá
to jsem ráda, že nejsem jediná ![]()
a teď dotaz ještě jednou na ty vlňáčky - tady koukne více holek než do diskuse bavlěných plínek, neb je moc rozjetá ![]()
kdo používáte vlňáčky - co pod ně dáváte - jak moc vám to provlhne, jak často přebalujete malé děti - přebalovali jste je i mezi jídlem, přece jste je nebudili, nebo jo?
Nemám argumenty proti chlapovic, který mi říká, že když dám děcku na dupu separačku, čč, disanu a ještě pulky,že je to lepší pro dítko než jednorázovky - až budou vlňáčky, tak to bude ještě horší, protože ty možná budou podle něj prodyšené,ale už zase budou pročůrané
![]()
díky
alchemilka píše:neczuz píše:Tak to je pro mě opravdu nemožné, umyvadlo máme udělané tak blbě, že se tam nedají pořádně umýt ani ruce (nízko kohoutek a ani se nedá otočit) a než bych ve sprše nastavila správnou vodu, musela bych si malého někam odložit, v jedné ruce ho dýl neudržím (má skoro 9kg) možná, kyž bude sedět, tak to bude lepší. Navíc v zimě jsmě měli v koupelně 13 stupňů. brrrBoriska píše:Taky to tak dělám. Přebalovák už nepoužívám, kdekoli rozbalím a pokud najdu v plíně poklad, tak popadnu a běžím do koupelny pod sprchu.
Tomíno má 10 kilo, neposazuji (má na zadku to ho.no), na teplou vodu nečekám, na studenou už je fakt zvyklý. Ale záleží opravdu jen na tobě.
alchemilka píše:neczuz píše:Tak to je pro mě opravdu nemožné, umyvadlo máme udělané tak blbě, že se tam nedají pořádně umýt ani ruce (nízko kohoutek a ani se nedá otočit) a než bych ve sprše nastavila správnou vodu, musela bych si malého někam odložit, v jedné ruce ho dýl neudržím (má skoro 9kg) možná, kyž bude sedět, tak to bude lepší. Navíc v zimě jsmě měli v koupelně 13 stupňů. brrrBoriska píše:Taky to tak dělám. Přebalovák už nepoužívám, kdekoli rozbalím a pokud najdu v plíně poklad, tak popadnu a běžím do koupelny pod sprchu.
my to umyvadlo taky nemáme nic moc,taky bych ho pod baterii nedostala, v podstatě ten proud vody nejde přímo na něj, zajistí to ruce -a naše dítka se už teď opírají nohama o to umyvadlo,takže se trochu dá ulevit rukám
Borisko nevím co poradit, můj chlap argumenty nepotřebuje, ten to bere jako fakt a neřeší to, přebaluje v pohodě a je mu vlastně vcelku jedno co dává malé na predl. ![]()
Momentálně dávám nejvíce disany do toho čtvrecovou kikko bambusku a na to vlňáčky, přebaluji jak kdy, podle toho jak pije a čůrá, ale obvykle tak co hodinu a půl. Nikdy jsem kvůli přebalování nebudila, jak už bylo psáno, děti ve tvrdém spánku nečůraji, čáraji až po probuzení. Tak že před spaním přebalím a po spaní opět přebalím, momentálně už dávám po spinkání i na nočník a to má většinou plenku suchou po spinkání.
Provlhávání bych se fakt nebála, opravdu my s tím žádnáý problém nemáme, vlňáčky jsou prostě super po všech stránkách. Tak že bych řekla, že ti nezbyde nic jiného než to vyzkoušet a chlap pak snad uvidí a pochopí. ![]()
katy - no nevím
díky za další info, můj chlap kecá do všeho a všechno nejlíp ví a až hodněkrát opakovaná zkušenost ho přesvědčí (možná
) a k tomu ještě stejná tchýně jako bonus
ta je zase hodně pro látkovky - minule mi malou -když byla opruzená (ještě z nemocnice, byla déle v inkubátoru)zabalila do bavlněné a na to dala jednorázovku
tak byla chuděra opruzená ještě více…)
jo a mě se jedná o to, že malý se oprudil po 3hodinách v bavlně (a normálně se v huggies premium neoprudí)-a kde pak brát argumenty?
Borisko, my jsme s chlapem kvuli látkování neustále na nože. Te´d už to přešlo do stavu tiché tolerance s občasným rýpnutím. J8 už to vzdala.
Já jedu na 90% ve čtvercích. Tak cca před 3mi týdny jsem je začala dávat narovno do kalhotkových vňáků od SWB, protože kadí převážně už na nočník. Jinak do těch 9m měl tekuté kadění, tak měl vždycky čč na novosklad a do toho bu´d další čč na dvanáctiny, nebo jinou vkládačku. čČ na rovno ti natahovací vlńáky neudrží, novosklad u nelezoucích dětí ano, ale jak se začal T. plazit, tak se mi o vždycky nějak posunulo a natahovací jsem používala jen na noc. Poté, co začal lézt na kolenou už je to zase OK. Ale jak jsem přešla na čč narovno, musí už mí zas jen ty svrchňáky na sucháč.
POkud je to dobře nalano…, tak opravdu neprotečou. Na začátek je nalož opravdu do silní lázně z lanolinu z lékárny na celou noc, nejlépe pak usuší a naložit znova (já to ale nikdy nevydržela čekat
). Jen bacha na tlak - v místě tlaku mohou vlňáky fakt provlhnout, pokud je málo vycpáno před pinďourem, např. se to stává při držení mezi nohamana tygra, v šátku nebo u dětí na bříšku.