Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ennny to je asi stejné, jako když máte otázku “Kolik Vám je let?” a dáte možnost např. za A 18-23, přitom Vám je za pár měsícu 24, ale stále dáte možnost A, protože Vám je 23. Takže zvolíte 2 roky, protože mu ještě nejsou 3
To jsem myslela, že každý pochopí automaticky..
@Kllára12 no tak ono je dítě jiné ve dvou letech, jiné ve dvou a čtvrt, ve dvou a půl a tak dále… že… no a ty společenský hry, to bych chtěla vidět. Jako moje dcera taky miluje pexeso, moc ráda ho vaří v hrnci v kuchyňce ![]()
@Kllára12 jenže dospělý člověk se nevyvyji ,to dítě se chová jinak ve 2 letech a jinak ve 2,5 atd. dítě se zdokonaluje každým dnem , takže to co neumí v 2letech a 2 měsících už třeba za měsíc nebo dva zvládne…a společenské hry to je podle mě hodně přitažene za vlasy třeba můj malej má 2r7m a umí hrát dětské pexeso o 10 kartičkách nebo krtku pojď si hrát ,ale znám děti co jsou třeba o rok starší a vůbec to nechápou , takže si osobně myslím že dítě ve 2 letech vážně běžně nehraje společenské hry
@Lily Evans přesně
malej si z toho pexesa pro starší děti staví hady po obýváku
![]()
@Ennny si vždycky říkám, že je krásný jak jsou ty děti úžasně kreativní a proč bych jí to kazila tím, že ji budu drezúrovat aby to hrála „správně“
ale tak asi existujou dvouleťáci, který to baví hrát klasicky. Moje dcera zas ve dvou letech nadšeně cvičí jógu a taky to nepovažuju za běžnou dětskou aktivitu.
@Lily Evans to je jasný, ale já to prostě dala celkově na rok, né po měsících, prostě všeobecně - pokrok za rok.
No tak ono to je individuální, proto tam jsou i jiné možnosti ![]()
@Kllára12 u dítěte je rok strašně velký časový úsek - což jestli studuješ školu zaměřenou na pedagogiku nebo obecně něco s dětským vývojem, bys asi měla vědět. To dítě je za rok úplně, úplně jiné, to není pokrok, to je skok. Po tom třetím roce už se to asi trochu zpomaluje, ale rozdíl mezi dvouletým a tříletým dítětem je prostě hrozně velký.
@Kllára12 jenže to je právě nesmysl, na víc každé dítě v určitém věku umí něco jiného, takže pro nějaký celkový souhrn je ti to celkem k ničemu můj syn mluví od 2 let ve větách, umí se obléct najíst je bez plen a nevím co ještě a jsou děti co tohle nezvladnout ani ve 4 letech. Jen se ti snažíme říct že je ten dotazník blbě udělaný a máš ještě čas s tím něco udělat ![]()
@Lily Evans Dobře tak mi stačí skok.
Já to nepotřebovala mít úplně podrobně, protože sama jsem v dětské skupině a tam ten vývoj sama pozoruji. Tady šlo spíš o to, co je více baví a v poslední otázce jen, jaký jste zaznamenali zatím pokrok ve hře po určitém čase. Z toho jsem schopná udělat nějaké shrnutí současně i s mým pozorováním.
@Kllára12 no tak na střední to snad i stačí, ale prostě to není kvalitní výzkum, to je všechno
mám za sebou tolik let vysokoškolského studia a tolik výzkumů a dotazníkových šetření, že už jsem tím kompletně zdeformovaná ![]()
Ahoj maminky, prosím Vás pokud máte chvilku o vyplňení krátkého dotazníku (jen 7 otázek)
týkající se právě výchovy a nevýchovy našich dětiček, je to anonymní a moc mi to pomůže při absolventské práci do školy. Předem moc děkuji!!!
zde je odkaz : https://my.survio.com/…1N5/designer
Zdravím, pozdravujte ty kluky! Tohle je podle mě parádní věc a vždy mi na toaletách chybí. Snad jim to klapne
![]()