Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Hezký večer, předem chci poprosit o anonymni prispevek. Zajímalo by mne, zdá se vás situace s Covid dotkla finančně? My pracujeme oba s manželem v gastronomii a drželi jsme se tedy dlouho, ale poslední měsíc nás začíná dohánět finanční situace…3 děti, hypotéka, manžel stále pracuje, já jsem na MD a s brigádou jsem musela kvůli dětem skončit…stále se snažím držet pozitivní přístup, ale manžel začíná upadat do deprese…vánoce před námi, splátky, atd. Bojíme se, co bude příští rok. Jak jste na tom vy? V okolí nemáme nikoho, koho by se ti takto dotklo…
Tohle mě mrzí a fakt nechápu, co koho vedlo k tomu to tady takhle pos.rat mnoha lidem.
Nás se ti naštěstí nedotklo vůbec. Já dělám teď z domova za 100%, oboru se daří, plán máme splněný, takže budou i prémie. Muž také chodí na 100% úvazek. Osobně neznám nikoho, koho by to semlelo.
Snad už to brzo pomine.
Nás se to zatím naštěstí moc nedotklo. Firma osekala sice veškeré bonusy, prémie, takže ano, o něco jsme přišli, ale zas to není tolik, aby to nějak zásadně bolelo. Vás a dalších podobných je mi líto, držte se
.
U nás jdeme finančně spíše nahoru, více služeb a není kde a za co utrácet. Tak aspoň nyní za dárky a příští rok nám hodně z úspor spolkne svatba.
Trochu dotklo, protože jsem musela jak na jaře tak ted být doma s mladším a to samozřejme příjem je nižší, ale na druhou stranu, to bylo tak zásadní…
U nás tak nějak nula od nuly pošla, v mínusu jsme jen mírně. Rozdíl mezi chlapovo běžným příjmem (je barman) a brigádou, co si našel, sme tolik nepocítili, protože zase nebylo za co utrácet. Nicméně, to, co sme potřebovali našetřit na důležité plány na příští rok, padlo, a bude problém to dohnat.
Spíš je cítit dopad psychický. Nejistota ohledně práce chlapa, rozjívený syn, homeoffice s distanční výukou, nemožnost se rozptýlit… ![]()
snad bude příští rok líp.
Příspěvek upraven 02.12.20 v 15:26
Ne, nedotkl, občas dělám z domu, tak jak dřív a manžel dostal vlastně na jaře přidáno a teď od ledna na slibeno další přidání.
Nedotkl, já i muž jsme dostali přidáno, ale máme oba práci v žádaných oborech. Pár lidí, kterých se to dotklo znám. Firma, pro kterou pracuje kamarád, s výmluvou na covid zamrzla platy a povýšení (korporat), přitom mají teď více peněz než předtím.
@Anonymní píše:
Jaktože jen 4 dny? Nám už se to táhne měsíc. A ještě to potrvá.
Než přišly výsledky, chvilku to trvalo. A taky průběh je u každého jiný… ![]()
Nás se nedotkl, oba práci naštěstí máme. Zakladatelko a ostatní, kteří to mají momentálně těžké, přeji, ať je brzo lépe.
20 let jsem pracovala v gastronomii a po rozvodu, pred 2,5 lety, jsem uplne zmenila, nastesti, obor a jsem ve zdravotnictvi. Nejlepší rozhodnutí, jake jsem udelala. Jednak me prace vic bavi, vydelam si vic a behem covidu jsem mela vic prace. Pokud bych zustala v gastronomii, tak bychv bejhorsim pripade zustala bez prace a to, jako pro samozivitelku, neni moc dobre. Vse, co se deje, asi ma svuj důvod a ja vlastne ex za to děkuji ![]()
@mrav píše:
Než přišly výsledky, chvilku to trvalo. A taky průběh je u každého jiný…
Jak je možné, že píšeš, že karanténa 4 dny. Karantena je snad u všech 10 dní od testu a když jdeš na test, tak už jsi v karanténě, ne? Pokud jsi byl v kontaktu. Jinak nechápu důvod testu. A co se týká příznaků, tak deti by podle příznaků taky nemusely být v karanténě, ale musí. ![]()
Ano, nás se to bohužel dotklo. Manžel je kuchař, musel si najít jinou práci. Je to práce na směnný provoz, fyzicky dost náročná. Do gastronomie se momentálně ani vracet nechce, není tam žádná perspektiva. Já nastupuju v lednu na MD, takže jsem zvědavá, jak to budeme zvládat dál… Přiznám se, že mám velké obavy.
Na jaře jsem byla na RD, v květnu jsem se vrátila do práce, práce hodně, taky spousta příplatků, polepšila jsem si
@Anonymní píše:
Jak je možné, že píšeš, že karanténa 4 dny. Karantena je snad u všech 10 dní od testu a když jdeš na test, tak už jsi v karanténě, ne? Pokud jsi byl v kontaktu. Jinak nechápu důvod testu. A co se týká příznaků, tak deti by podle příznaků taky nemusely být v karanténě, ale musí.
Všichni, kteří byli v kontaktu s nakaženou učitelkou byli v karanténě. Výsledky chodí se zpožděním- hodně testovaných, denně i 15 000. Lehký průběh- učitelka byla za 14 dní v práci. Znám i zprostředkovaně člověka, který to měl 6 týdnů, vyléčil se a dostal to znovu. Je to prostě nepředvídatelné… Postupoval jsem podle pokynů hygieny… ![]()