Drogy - jaká prevence?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
7.6.11 18:54
Aty píše:
viděla jsem nedávno Katku a jako puberťák jsem byla se školou na filmu kde hrála vejmělková feťačku, ale já nikdy s ničím neexperimentovala, neměla jsem tu potřebu, nepotřebovala jsem nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. doufám, že je to dědičný ((-: to, že si nemusím ani druhým nic dokazovat ((-:

Myslim, ze to neni dedicny… :-( moje mamka nikdy v ruce nedrzela snad ani cigaretu a ja experimentovala jak diva :-?
Takze zase jen ta vychova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
7.6.11 18:59

no co se dá dělat, asi se mi dál budou zdát hrůzostrašný sny a děsit se budu šílenejma představama ((-: Ale naštěstí je to vždycky jenom chvilková představa a nijak to neřeším, až na to upozorňování, uděláš toto, stane se toto, budeš nést takové následky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.6.11 21:48

Jesli k tomu ještě můžu - základem je to, nenechat děti, aby se nudily. I když nudit se je mezi mladýma docela moderní póza - která často vede do pekla. Myslíte, že takový Jágr měl šanci potkat se s drogama? Jistěže měl, ale měl taky něco, co bylo silnější než ty drogy. A měl to už od dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.6.11 21:50
Jura007 píše:
Jesli k tomu ještě můžu - základem je to, nenechat děti, aby se nudily. I když nudit se je mezi mladýma docela moderní póza - která často vede do pekla. Myslíte, že takový Jágr měl šanci potkat se s drogama? Jistěže měl, ale měl taky něco, co bylo silnější než ty drogy. A měl to už od dětství.

Ano to je pravda… ale nakonec to stejne neovlivnime primo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.6.11 22:51

Báro, jako rodič mu přímo můžeš tvořit nabídku aktivit - což škola a všechny instituce můžou jen velice zprostředkovaně. TY jako rodič ovlivníš, jaká aktivita se může dostat do zorného úhlu jeho pozornosti; jestli vysedávání v hospodě, zevlování s kamarádama nebo sebevzdělávání - a jestli někdy vymyslí něco tak převratného, jako jsou kontaktní čočky… nebo internetová síť :pankac: Nebo jestli se bude postupně uchlastávat a házet peníze do automatů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
8.6.11 08:09

Ano, to je pravda, člověk by měl hlavně dítě vést k něčemu co ho bude bavit a bude to dělat rádo, né jen sedět s kamarádama na zastávce a vymejšlet bejkárny :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.6.11 09:36

Jiste, ale uz mu nemuzu porucit aby na krouzky ci aktivity dochazel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.6.11 19:52

Docházku na kroužky mu poručit nemůžeš. Ale můžeš o náplň jeho volného času projevit zájem a protože máš po okolním světě větší rozhled, můžeš mu „naservírovat“ zajímavé aktivity. Jestli si z tvé nabídky vybere, je už na něm…
I toto je totiž jedna z předpokládaných funkcí rodiny. Je pravda, že je to funkce velmi málo vídaná a dnešní rodiče vystupují hlavně z pozice „majitele dětí“. Často jim ovšem za těchto okolností jejich „majetek“ přeroste přes hlavu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
9.6.11 22:57
hezky řečeno
Jura007 píše:
Docházku na kroužky mu poručit nemůžeš. Ale můžeš o náplň jeho volného času projevit zájem a protože máš po okolním světě větší rozhled, můžeš mu „naservírovat“ zajímavé aktivity. Jestli si z tvé nabídky vybere, je už na něm…
I toto je totiž jedna z předpokládaných funkcí rodiny. Je pravda, že je to funkce velmi málo vídaná a dnešní rodiče vystupují hlavně z pozice „majitele dětí“. Často jim ovšem za těchto okolností jejich „majetek“ přeroste přes hlavu… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.6.11 08:31

verona02: je v tom 14 let zkušeností z volnočasových aktivit prři základní škole. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
8.7.11 12:56

já to mám kolem sebe, jak ve své rodině tak v rodině přítele a bojím se možná dvakrát tolik než rodiče kteří to kolem sebe nebaj, nebo ne v takové míře… ale musím říct že v obou případech, jak u mojí ségry tak u švagrové, byl prvotní problém právě v rodičích… u švagrové to bylo o tom že byla s maminkou až příliš velká kamarádka a naprosto tam nefungovala autorita matky.. ona to ani neumí… a u ségry je zase problém v tom že máma furt jen pracuje a pracuje a pracuje a pracuje a nemá čas ani sílu vidět co se děje a kde je problém… já si myslím že pokud mají rodiče s dětmi hezký vztah, funguje tam jak kamarádství, tedy důvěra, tak i autorita, tedy respekt, a jsou nastaveny jasně daná pravidla a hranice tak je tam veeeeelmi malá pravděpodobnost že se něco může stát a když už tak se to dá rychle řešit, v opačném případě stačí blbá parta a už se to veze a rodiče si toho nestihnou ani včas všimnout a nebo kolikrát ani nic vidět nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
8.7.11 13:01
Jura007 píše:

ano to můžu potvrdit, můj brácha (dvojče ségry o které se zmiňuji výše) má dva koníčky, tanec (brade dance) a air soft (choděj si s klukama hrát na vojáčky :mrgreen: ) a i když se k drogám dostal nikdy to nezkusil (no teď už chlastá a kouří a občas si dá trávu zmetek jeden, ale už je mu 18 za měsíc a snad nikam nezklouzne, už je rozumnější než ségra tehdy asi v 15ti letech) no a ségra ta se o nic nezajímala, chodila ven se staršíma dětma, vyváděla hovadiny a začala se chytat blbejch lidí.. no a máma si toho všimla až moc pozdě… dneska touhle dobou je někde na odvykačce, bude tam až do svých 18ti a pak bůh ví co s ní bude :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.12 11:39

Ahoj mám taky strach aby mi jednou holka nespadla do drog, žiju 200km od rodiny a jsem ráda. Moji sourozenci do toho spadli všichni :,( nevím jak jim pomoci. Nejmladší je dokonce na ulici, nemohu si ho vzít domu protože by si zvykl a vůbec se nesnažil takhle ještě doufám že si uvědomí že takhle to dál nejde. Když si na to vzpomenu je mi z toho zle na duši. Jenže jsem kontaktovala centrum kde mi řekli že musí chtít skončit sám, a to nechce. Můj druhý bratr bere taktéž pervitin má rodinu do práce nechodí, přítelkyni má v azyláku a jedno dítě v ústavu, narodilo se zdravý a údajně spadlo, nepřála bych nikomu ten pohled co se z chudáčka miminka stalo. Mám s toho deprese, jsem daleko víc citlivá na svojí holčičku a nevím co s tím.

• Citovat
  • Upravit
232
22.9.14 05:37

Bohuzel presne prevence a zarucena neexistuje. Jsou lidi kteri maji sklony k poznavani neceho jineho a podle toho tak to je. Prevenci snad jen muze byt dobra znalost leku, medikamentu, otevrenost, mluveni a upozorneni na problemy. Ne strikni vychova zakazu, prohibice nikam nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
22.9.14 06:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat