Druhé dítě, práce, jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
31.8.15 08:25

A my se pak divíme, že když zaměstnavatel uvidí ženskou, tak ho chytne panika. Když nějaká „maminka“ potřebuje jenom, aby za ni někdo platil a o práci vůbec nejde… A ty myšlenky typu "půjde marodit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
31.8.15 15:23
@matkabagristy píše:
proč ne :nevim:

nemůže nastoupit těhotná a mít nárok na mateřskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
31.8.15 15:25

@Gosi jj, už mi to došlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
31.8.15 15:27
@kolmenka píše:
Ale já neřekla že nastoupí těhotná. Myslela jsem to tak že nastoupí a když otěhotní neřekne to a bude dál pracovat popřípadě půjde marodit. :nevim:

v říjnu chce začít pracovat na dítěti, v prosinci jí končí rodičák… pokud hledá práci už teď, tak možná… pokud bude hledat práci až od prosince, už se klidně zadařit může… teda pokud je myšlen říjen i prosinec letošního roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.15 22:31

Tak praci uz si hledam. Na par nabidek uz jsem posilala od cervna zivotipisy, ale bohužel, nemam dostatečnou praxi. Tak musim hledat mimo obor. Na mimco bychom chtěli pracovat od konce rijna, po kontrole u doktora. A do prace bych chtela jit hnedka, jen co si neco najdu. Pracuji na tom…

• Citovat
  • Upravit
2
2.9.15 08:38

Myslím si, že to tu anonymka moc hrotí… Peníze nejsou všechno a člověk si musí vybrat co vlastně chce (peníze vs. dítě). A pokud jde o druhé dítě, spoustu věcí jako kočárek, postýlka atd. už je nakoupených a dá se použít a v nejhorším vždy někdo pomůže - rodina, známí atd. Mrzí mě, že lidi víc řeší, jak podělat nového zaměstnavatele, ochcat stát, dostat hodně peněz za nic… a pak si udělají dítě a šoupnou ho před tablet a děcko hraj si, my musíme odpočívat - vydělávat -… Já také přemýšlím o druhém dítěti a říkám si, že bych to svému zaměstnavateli neudělala - jít na rok do práce a pak zase zdrhnout na mateřskou! Ale to budeme řešit, až to bude trochu víc aktuální. Nyní jsou mé dceři 4 měsíce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 18:53

@truelly no přésně…my jsem si dovolili mít první dítko po 13letech vztahu!! Jsem ze soc. sféry a tak jsem měla dlouhé roky smlouvu na dobu určitou…malá bude mít 9 měsíců a už přemýšlím, kdy mít druhé mimčo, protože druhé rozhodně chci, ale vůbec se nemůžu rozhodnout, zda se vrátit do práce a pak nebo to protáhnout…?? Ono se to ale asi protáhnout na dvě dítky nedá ne?? Mám za to, že zaměstnavatel „pouší“ na rodičák max na 3 roky, ne?? Jaks to mělas??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 18:59
@Evča87 píše:
Myslím si, že to tu anonymka moc hrotí… Peníze nejsou všechno a člověk si musí vybrat co vlastně chce (peníze vs. dítě). A pokud jde o druhé dítě, spoustu věcí jako kočárek, postýlka atd. už je nakoupených a dá se použít a v nejhorším vždy někdo pomůže - rodina, známí atd. Mrzí mě, že lidi víc řeší, jak podělat nového zaměstnavatele, ochcat stát, dostat hodně peněz za nic… a pak si udělají dítě a šoupnou ho před tablet a děcko hraj si, my musíme odpočívat - vydělávat -… Já také přemýšlím o druhém dítěti a říkám si, že bych to svému zaměstnavateli neudělala - jít na rok do práce a pak zase zdrhnout na mateřskou! Ale to budeme řešit, až to bude trochu víc aktuální. Nyní jsou mé dceři 4 měsíce :jazyk:

tak to přece nemůžeš brát: „to bych svému zaměstnavateli neudělala“!!! Blbost!! Já nebudu plánovat své rodičovství s ohledem na „chudáka“ zaměstnavatele!! Navíc je to přece volné pracovní místo pro někoho dalšího, ikdyž jen na dobu určitou, ale pro praxi dobrý!!! To já bych se klidně na rok do práce vrátila a šla klidně znovu na rodičák, ale v tom případě mi přijde už velký věkový rozdíl mezi sourozenci…a proto se nemůžu rozhodnout :nevim:…ale na zaměstnavatele ohledy rozhodně neberu a to nejsem žádná potvora, ale napracujeme se ještě dost, je snad v pořádku, že jde žena porodit dítě a dovolí si s ním zůstat nějakou dobu doma a je zcela na jejím uvážení, kolik dětí a jak často je bude mít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8869
7.9.15 21:20

@korenovazelenina rozdíl mezi dětmi mám dva roky a deset měsíců, takže jsem navazovala mateřskou a pak se po necelých šesti letech vracela dp práce a postupně na svoji pozici. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.15 19:09

@truelly A musela sis to nějak domluvit se zaměstnavatelem?? On není povinen držet ti místo déle než 3 roky, ne?? Budu si to muset najít v zákoníku. Takový věkový rozdíl by se mi taky líbil…, ale začínám přemýšlet, že se na chvíli vrátím… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.9.15 19:44

@korenovazelenina Nic takové, že by držel místo 3 roky v zákoníku práce není… v zákoníku práce je, že nemůže dát výpověď (krom specifických případu, kdy třeba zaniká) těhotné, žene na MD a osobě na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8869
8.9.15 20:25

@korenovazelenina měla jsem a mám smlouvu na neurčito a po mateřske jsem se normálně vrátila na své místo. Nic jsem extra nedomlouvala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
8.9.15 20:25

@korenovazelenina Pokud Ti bude navazovat jedna RD na druhou, tak Tě po návratu do práce musí zaměstnavatel zařadit dle pracovní smlouvy, stejně jako bys nastupovala jen po jedné RD.
V zákoníku práce to opravdu takto jednoduše napsané není, musíš číst mezi řádky ;).
Paragrafy 38, 47, 196 a 198.

• Citovat
  • Upravit
9.9.15 10:48

@j.a.n.i1 @truelly @Meha moc děkuji za info, asi se o tom příležitostně pobavím s šefkou:-), snad mi to pomůže se rozhodnout :nevim:…ráda nechávám věcem volný průběh, ale přijít o práci bych nechtěla, ikdyž jsem před rokem s velkou radostí utekla :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.1.16 12:40

Jo, máš pravdu, asi na tom něco bude.. nemůžu být taková poctivka. Stejnak na to spíš víc doplácím, než abych z toho měla užitek. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová