Poradna duly
Jana Čurdová
čau kočky, jak jste se vyspaly? dobrý?
s tou stravou je to jen dobře, že holkám dáváte uzeniny a sladkosti co nejpozději.. rozhodně aspoň do toho roku to striktně dodržovat, si myslím.. moc se v tom nevyznám, ale říkám si, že ufonovi bych to chtěla taky tak dávat.. úplně šílím, když mi Viktor vykládal, jak Honzovi dával v sedmi měsících párek, brrr… řekla jsem mu jasně, že to u ufona zkoušet nebude..
ale Honza je zdravý, no, takže ho to neotrávilo..akorát je to takové tintítko..
jednou jsem viděla jak jedna moje vzdálená příbuzná krmila svou malou holku v deseti měsících zabijačkou, to mě omývali..hrůza
Mišu, budu odpočívat, odpočívat a odpočívat
Vařit nemusím, navařil včera manžel. My se Z jsme byly včera celý den u rodičů, tak dospával noční a pak se nudil, tak navařil. Je to zlatíčko ( jako Žán
).
Manžel měl tento týden taky noční, tak jsme byly s malou co nejvíc venku, aby se mohl dospat. Přes ty panelákový zdi jde slyšet každý slovo, natož Zuzčino brebentění.
Zabzu - ahoj, no to je brutus. když mě moje mamka vyprávěla, jak mi v sedmi měsících chutnala koprovka s knedlíkem, tak jsem šla do vývrtky, jenže dřív to bylo normální. Terka třeba do tří let pila kojenecký mlíko, nikdy nejedla kupovaný jídlo ve skleničkách, ochucenej jogurt ochutnala taky kdoví kdy.
jani - já měla odpočinkový den včera, přítel denní a Terezka u babičky. Dopoledne jsem ukllidila, uvařila a odpoledne jsem se kousala nudou, tak jsem si naplácala pleťovou masku, naložila se do vany, luštila sudoku a těšila se, až se vrátěj.
Žabžu- ahoj. Taky jsem se setkala s jednou maminou, které se nechtělo vařit, tak svýmu 8 měsíčnímu klučíkovi dávala na oběd párek v rohlíku a ty čínský sajrajty s rychlýho občerstvení.
zabzu - ono je to pak s těma dětma těžký, Terezka stála u stolu a koukala na nás jako pes, bylo mi jí pak líto ![]()
Když jsem dělala praxi na sociálce, tak jsme jezdili do rodin kontrolovat, jak se staraj o děti a nebylo výjimkou, že děti dostaly k obědu jen polívku z pytlíku. Jednou jsme odebírali z rodiny novorozeně a jednou tříletou holčičku, její maminka se zbláznila a tu holčinku zavírala do sklepa a koupala v mrazech při otevřeným okně. měli na chodbě tmavě šedý lino a ona tam klečela s kartáčem a snažila se to vydrhnout, prej je to špinavý. odpoledne jsme pro tu holčičku jeli s ostrahou od soudu a ta musela odstřelit jejich psa, abysme se tam vůbec dostaly.
no, to je celkem humus..mišu ta koprovka, to bylo fakt normálka..já jsem taky někde vyfocená, jak jsem v chodítku, ani mi nebyl rok a tlačím nějakou klobásu.. no, co se dá dělat..
s těmi sladkostmi..pamatuju se, jako dítě jsme s bráchou vyluxovali neuvěřitelné množství bonbonu, čokolád, oplatků..každý den, dneska bych z toho měla cukrovku
ale byli jsme hubení, všechno jsme to vylítali, teď je to jiné, vyloženě musíš děcko hlídat, aby nemělo nadváhu..
Mišu, z takových příběhů mě běhá mráz po zádech, je to strašný. Když jsem ještě neměla Zuzku, tak jsem se do toho neuměla tak vcítit, ale když si představím, že by měla Z nějak trpět, tak je mi z toho špatně. ![]()
Mišu, taky se vždycky přes týden těšíš až budeš mít o víkendu chvíli klidu a pak když jsou všichni pryč, tak je ti po hodině smutno?
Já jsem úplně to samé ![]()
Zabzu - Teri je po sladkým jak divá, radši nic nekupovat a nakrájím jí jablíčka, ty ráda. dneska jsem jí chtěla ráno nakrájet takovou velikánskou broskev, vypadala krásně a uvnitř byla úplně zkažená. To mě docela naštvalo.
Chjo. budu muset jít vařit tu polívku
Žabžu, co pohyby? Já jsem zase včera cítila neoddiskutovatelně pohyb. Vždycky si říkám, že si to jen namlouvám, ale občas je to fakt hoooooodně přesvědčivý, asi tam fakt prcek bude ![]()
Jani - no přesně tak, já si říkám, že nemusím vařit, jen si tu uklidím, abych měla pohodlíčko a pak zjistím, že jsem jak bez rukou a nic mě nebaví
Hopík včera blbnul naposled u počítače, pak vůbec nic, ani ráno a před chvílí jsem sprdla Dana, že smrdí kouřem když přišel z venku a Hopík asi třikrát kopnul
Asi bude po mamince ![]()
Mišu, taky se vždycky těším až večer přijdou a Zuzka celá rozzářená mi „povídá“ co dělali u babičky. Teď je v tak krásným období, že bych nejraději, aby už dál nerostla
. Žadný období vzdoru, žádná puberta, to by byl ráj ![]()