Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hanak Tak já se zeptám v pondělí Dr, pokud bude miminko v pořádku, jestli to můžu. To víš, já se hrozně bojím, abych neudělala něco blbě, protože pak bych si to vyčítala, kdyby miminko nebylo v pořádku ![]()
@Janinka1983 píše:
@hanak Tak já se zeptám v pondělí Dr, pokud bude miminko v pořádku, jestli to můžu. To víš, já se hrozně bojím, abych neudělala něco blbě, protože pak bych si to vyčítala, kdyby miminko nebylo v pořádku
Tak to je víc než jasný
Já bych taky nezobkala něco bez požehnání lékaře ! ![]()
@hanak Koukám, že jsi měla 22.DPO, 5+0tt hcg 4184, já měla ve stejný den hcg přes 10 tisíc!!! Hrozně se děsím pondělí, co se dozvím ![]()
Četla jsem, že vyšší hcg je u nějaké moly, když vejíčko oplodní 2 spermie, to je samozřejmě první, co mě napadlo, tak snad se mě to nebude týkat!!! Četla jsem právě, že je to docela průser ![]()
Jani, u tebe to vypadá na dvojčata. Moje hcg bylo vysoké, ale k indikaci na 1 či 2. 10tis. bych řekla už jasné 2
Ale taky nemusí .. znám pár holek, které hcg měly opravdu zcela mimo tabulky a čekaly jedno. Uvidíš.. lepší vyšší než nižší ![]()
No my dvojčata nikde v rodině nemáme, tak nevím, jak by to bylo možné
Bojím se té moly
Kdybych nikde nic takovýho nečetla, tak jsem v klidu, nevím, proč to pořád dělám
Pokud to budou jen dvojčata, budu šťastná jak blecha!!!! ![]()
Holky, teď tu bulím jak želva. Konečně mi přišel Angelsounds - na poslouchání srdíčka miminka. Píšou tam od 12tt .. ale já jsem nedočkavá, tak jsem to hned prubla .. a SLYŠÍM HO TAM !! Nedá se splést s mým tepem, je to to typické klapání kopyt, rychlé a jasné. Srdíčko jako zvon. Prťátko maličkatý !!!
@hanak Jeeeee, já ten Angelsounds mám u kamarádky, tak budu taky poslouchat
No jo, jen si ještě pár týdnů budu muset počkat, přeci jen jsi o 3 týdny déle těhotná, než já
Ty tam máš vlastně tak o 12 hodin méně, než my tady, viď? Nebo o 11, nevím přesně
To já se zrovna chystám spát, snad budu spát klidně. Vy tam teď máte 18.5. nebo už 19.5.?? Jsem nějaká zmatená… Tady bude za 45 minut už 19.5. ![]()
V U.S. jsou 4 časová pásna, v mém je oproti ČR o -7h, takže teď tu máme cca 16.13h a horko jako každý den;)
Ty jo, ještě pořád se z toho klepu .. ale je to úžasné uklidnění vědět, že je mimi pořádku. ![]()
Takže máte ještě 18.5.
Tak já si ke kamarádce pro ten Angelsounds taky skočím po té pondělní kontrole a budu to zkoušet, snad miminko taky brzo uslyším. Musí to být krásný a rozhodně to člověka uklidní ![]()
@Janinka1983 píše:
Takže máte ještě 18.5.Tak já si ke kamarádce pro ten Angelsounds taky skočím po té pondělní kontrole a budu to zkoušet, snad miminko taky brzo uslyším. Musí to být krásný a rozhodně to člověka uklidní
Určitě se to vyplatí ! Obzvláště kdo má za sebou i špatné zkušenosti jako já, tak slyšet to
je fakt nádherný
![]()
Ahoj holky! Dlouho jsem tu nebyla, měla jsem nějaký perný týden, tak jsem vůbec neměla čas a ani moc náladu, protože jsem večer prostě pořád grogy.
Samozřejmě vás nestačím dočítat, jen co jsem zachytila:
zaměstnání: zaměstnavatel je vám povinen držet stejné místo po dobu mateřské (tzn. půl roku), pak do tří let věku dítěte je povinen vás vzít zpět - i když může na úplně jiné místo (např. pokud děláte v kanceláři, může vás klidně dát do provozu).
peníze: je to bída, na mateřskou se nastupuje 6-8 týdnů před porodem a počítá se z platu, po půlroční mateřské si volíte variantu rodičovské - 2,3,4 roky a podle toho dostáváte peníze (myslím že na dva roky to je cca 11tis, na 3 roky necelých 8tis. a na 4 roky to jsou necelé 4tis)
pokud zůstanete doma dřív - tak je to klasická nemocenská
jména: ještě vůbec neřešíme…
Jinak jsem ve čtrvrtek byla na první části screeningu a zatím vše ok, doktor tam má o hodně lepší utz než moje, takže to bylo prostě nádherný! Už mám i foto ![]()
Podle něj jsme ale zase o něco mladší - dnes by to bylo 9+3, ale to už je jedno. Ukázal mě krásně srdíčko jak tluče, minule jsem nic neviděla ![]()
Termín porodu stanovil na 19.12. Tak doufám, že to nebude až na štědrý den ![]()
Na druhou část jdu až 14.6. - to se asi do té doby zblázním, přijde mě, že to je hrozně dlouhá doba ![]()
@Janinka1983 jeeee to vůbec neznám ,to chci taky
doufám že se to dá koupit tady hned to jdu zkouknout
Jani, zkus chvíli hledat na netu. Např. Pharm.Dr. J. Jeřábková v jedné poradně uvádí:
„V případě celkové terapie v těhotenství, včetně 1.trimestru, je možno podávat osvědčená antihistaminika cetirizin (Zyrtec, Zodac aj.) a loratadin (Claritin, Flonidan aj.).
U novější generace těchto látek levocetirizinu (Xyzal) a desloratadinu (Aerius) je zejména během 1.tt doporučována určitá opatrnost, přestože dosavadní zkušenosti s jejich používáním rizika nenaznačují. “
Nebo velmi zajímavá stránka:
http://www.zdn.cz/…nstvi-459790
kde je mj. uvedeno:
*"léčba alergické rýmy v těhotenství
Léčba spočívá v eliminaci alergenu a spouštěčů rýmy, farmakoterapii, pokračování v zavedené alergenové terapii a edukaci pacientky. Farmakologická léčba je pro ženu a plod daleko menším rizikem než závažná exacerbace nemoci při vysazení léčby. Vzhledem k nedostatku studií je však údajů o bezpečnosti léčby jednotlivými léky v těhotenství málo a žádný lék nebyl zařazen do kategorie A.
Lékem první volby jsou topické steroidy ze skupiny B obsahující účinnou látku budesonid (Rhinocort, Tafen). Vzhledem k tomu, že intranazální steroidy jsou nejúčinnější léky k léčbě alergické rýmy a jejich vstřebávání je minimální, jsou doporučovány u středně těžké formy s převažující obstrukcí i v těhotenství, a to před celkovými antihistaminiky nebo lokálně podávanými kromony (antialergické lokální léky) a antihistaminiky.
V případě antihistaminik ze skupiny FDA-B jsou preferovány léky tzv. II. generace – cetirizin, loratadin (Zyrtec, Claritin).
Mezi nazální dekongestiva patří oxymetazolin (Nasivin), ale jeho předávkování (rhinitis medicamentosa) může být příčinou hypertenze u matky, snížení průtoku krve placentou, indukce fetální hypoxie a bradykardie. Jsou doporučeny pouze v krátkodobém podání. "*
Příspěvek upraven 18.05.12 v 22:34