Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hanak -ahojky, Dr. mi nabídl taky nějaký ten lepší utz. pro podrobné vyšetření plodu, tak to zvažuji, jestli do toho jít.. U prvního dítka mi testy dopadly výborně.. Ale mám teda už 34 let, tak nevím no..
Ahoj, teda holky vy jste tomu přes víkend dali
Nestíhám nestíhám dočítat
Tak jen tak zběžně
Vidím že zde spoustu z Vás řeší jeden a ten samí problém jako já, v pátek mi přestalo být špatně jakoby mávnutím zlatého proutku zmizela nevolnost a nechutenství
Taky mě to vyděsilo a tak jsem sedla ke googlu a vygooglovala jsem že nejvyšší hodnota hcg je okolo 9-11 tt a pak postupně klesá, tak že třikrát hurá ![]()
Takže holky kterým už není špatně buďte v klidu, myslím si že je to vcelku normální jev ![]()
ahojky holky
no me je dnes konecne take lip.uvidime zda to vydrzi
ja si take myslim ze clovek stejne nepozna podle priznaku jestli je mimi v poradku nebo ne.ja u ZT mela priznaky porad stejne a nevyslo to, tak si myslim ze je to i obracene, clovek priznaky nema a mimi v poradku muze byt
proste kazda jsem jina a i kazde tehotenstvi je jine.
holky nevite jestli na skreeningu v tom 12 tt se dela ultrazvuk normalni nebo bres bricho?
Ahoj holky, tak dnes jsem 6+5tt, miminko měří 0,85 cm a krásně nám tlouklo srdíčko!!! Moc se mi ulevilo. Myslíte, že jsme velcí akorát??? Na další kontrolu jdu za 14 dní a prý už dostanu prukazku
. Kacisekm, ve 12.tt se dělá ultrazvuk přes bříško, dnes mi to Dr říkal.
@Janinka1983 Jestli jsi ty velká akorát nevím
ale mimčo myslím je, nemusíš mít obavy ![]()
@Janinka1983
Tak konečně jsi se dočkala kontroly co. Tak gratuluji ![]()
No tak jsi zase křičela hop a ještě jsem nepřeskočila jak já to mám ve zvyku, teď se mi na záchodě zničeho nic zvedl žaludek
![]()
Takže nevolnosti možná jen polevili, ale nenechali mě na pokoji
![]()
Ahojky kočky,
měly jsme s holkama založenou taky dubnovou diskuzi, ale nějak tam přestaly chodit
a já už si nemám s kým povídat
, tak kdyby vám to nevadilo, tak bych se přidala tady k vám.
Dnes jsem 12tt, první těhotenství ![]()
V pátek 25.5. jdeme s manželem na ultrazvuk v 3D, tak jsem strašně napnutá, co se bude dít. Stojí to 720,– , ale údajně je zde poznat spousta věcí a navazuje mi to na předchozí krevní testy. Výsledek z UZ se někam bude posílat na posouzení genetiky atd. Už jste někdo byli na tom 3D-čku?
Máte nějaké zkušenosti?
@Esťoš
Ahoj
Zrovna dneska jsem chtěla vznýst dotaz na 3D uz, nevím dali tam posílá tvůj lékař, nebo to je tvoje iniciativa? A kde ? Praha??
ahoj holky,
@Janina88
gratuluju k uspesne kontrole, miminko je primo ukazkove!
Ja jdu na kontrolu az 6.6., a rikala jen, ze udelame odbery krve, mam prijit na lacno s ranni moci…a pak rekla klasicky utz, co jsem pochopila, ze bude vnitrni jako doposud:/ Jinak mi o zadnem 3D utz nerikala, ma tam pouzeletak na 3D/4D k nejakemu jinemu doktoru, kde jsou 3 navstevy za 1500,–
ahoj holčiny, dnes jsem 7+3, už týden je mi pěkně zle a zvracím,celé dopoledne prospím,jinak už nám bylo vidět srdíčko a měříme 1cm 3mm,fakt obřík ![]()
No, většinou je ten 3D/4D dobrovolný a provádět ho mohou jen akreditovaní DR.
Moc doktorů ten 3D UZ ani nevlastní, ale já jsem z Havířova (kousek od Ostravy) a zrovna mám to štěstí, že moje doktorka ho má.
Nikomu ho vyloženě nenutí, ale doporučuje ho, protože jde na něm miminko lépe vidět a dají se určivat (asi ne 100%) genetické vady. Pak se ten záznam z UZ někam ještě posílá.
Naposledy (v 10+3TT) jak jsem byla na screeningu, tak mi dělala UZ i přes vnitřek i přes břišní stěnu a šlo to krásně vidět.
Holky je to úžesné. Miminko se už i krásně hýbe, když se vám podaří na něj koukat zrovna když nespinká..... každý UZ obrečím ![]()
@Esťoš
ty jo se ma, bud ma ta moje doktorka tak blbej utz a nebo jsem uplne slepa…ja tam videla na 1.kontrole jen cerny ovalek a minule v tom ovalku neco, co pripominalo „gumoveho medvidka“..a srdicko, sec se fakt snazila jsem tam nevykoukala:/…ted pujdu po mesici, tak snad uz neco uvidim.
Nene, to je v pohodě. Ve kterém jsi TT? Já jsem poprvé taky viděla jen tmavou bublinku (gestační váček) a až na té kontrole po měsíci (v 10+3TT) šlo krásně zřetelně vidět, že je to mimísek s ručičkama a nožičkama (to měl zrovna 3,6cm) a okolo toho 12-13TT už má okolo 7cm.
Takže uvidíš, budeš moc překvapená.