Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
hanak
19.5.12 17:27
@MonikaL píše:
@Janinka1983 jeeee to vůbec neznám ,to chci taky :dance: doufám že se to dá koupit tady hned to jdu zkouknout

Třebas tady:
http://www.zbozi.cz/?…
Jen koukám, jaké za to chtějí pálky v ČR. 8o Já to kupovala tady na ebay a i s poštou mi to vyšlo na 29 USD. :)

• Citovat
  • Upravit
1015
19.5.12 20:44

@hanak ahojky prosím v kolikátém jsi týdnu když jsi :srdce: slyšela?dnes jsem si ho taky objednala tak jsem zvědavá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
19.5.12 21:51
@MonikaL píše:
@hanak ahojky prosím v kolikátém jsi týdnu když jsi :srdce: slyšela?dnes jsem si ho taky objednala tak jsem zvědavá :kytka:

Moni, mně přišel včera, to jsem byla přesně 10+0, tak jsem ho hned vyzkoušela :) Věděla jsem, co mám hledat, jak zní srdíčko mimíška, pamatovala jsem si to z dřívějších předporodních monitorů svých starších dětí. Někde jsem četla, že jedna holčina to srdíčko vysledovala už v 9tt, no, nevím, ale možná to možné je, protože když jsem to srdíčko opravdu našla (nedalo se s ničím jiným zaměnit), tak mě překvapilo, jak je už hlasité (pravda - měla jsem zvuk puštěný na maximum, ale i tak ..) :). Takže kdo ví .. možná záleží i na síle špíčku na břiše, můj tedy zrovna mezi nejmenší nepatří, ale jak vidno, tak to až tak nevadilo ;)

• Citovat
  • Upravit
1015
20.5.12 10:52

@hanak uvidíme jestli bude vůbec co hledat zítra jdu na kontrolu a to by mělo být srdíčko vidět tak drž palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 15:14
@MonikaL píše:
@hanak uvidíme jestli bude vůbec co hledat zítra jdu na kontrolu a to by mělo být srdíčko vidět tak drž palečky :kytka:

Budu držet všechny palce, co mám ! :palec: :kytka: Neboj, bude to v pořádku, věř sobě i prckovi, že je vše ok .. ikdyž tu nervozitu před vyšetřením znám velmi dobře :andel:

• Citovat
  • Upravit
19071
20.5.12 20:13

Jo holky, já jdu ve čtvrtek a už teď jsem z toho na nervy…ten internet je někdy k zlosti…člověk tu čte o všem možném a pak na to myslí :roll:

Navíc mě začaly opouštět určité příznaky - prsa už skoro nebolí, když kýchnu tak mě nikde nepíchá…tak si říkám, jestli to je tím, že končím třetí měsíc a už to odeznívá a nebo jestli je něco špatně… :roll:

Ať už je čtvrtek, fakt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 20:25
@Pherenike píše:
Jo holky, já jdu ve čtvrtek a už teď jsem z toho na nervy…ten internet je někdy k zlosti…člověk tu čte o všem možném a pak na to myslí :roll:

Navíc mě začaly opouštět určité příznaky - prsa už skoro nebolí, když kýchnu tak mě nikde nepíchá…tak si říkám, jestli to je tím, že končím třetí měsíc a už to odeznívá a nebo jestli je něco špatně… :roll:

Ať už je čtvrtek, fakt!

Držím palce !! :palec: :hug: :hug: Ale neboj, určitě to bude ok, jsi prostě už v týdnu, kdy příznaky mizí ;)
Já to mám jak na houpačce, najednou pocit, že mě takřka nebolí prsa a druhý den balvany. Podbříšek jsem necítila celý týden .. a teď už několik dnů cítím, jak se tam všechno napíná a fakt to až bolí.
Nevolnosti - musím pořád něco zobat.. jinak jsem v háji. Ale únava šílená nonstop, mohla bych pořád spát.
Dnes sem zkusila znovu Angelsounds .. pro klid na duši. Vzpomněla jsem si, že první utz lékaři mají rádi, když je moč. měchýř plný, že je to pak líp vidět a slyšet, tak jsem vypila sklenici vody, půl hod. počkala a srdíčko bylo slyšet na první přiložení. :srdce: :srdce:
Já vím, že ani slyšitelnost srdíčka nezaručí, že je mimi v pořádku a zdravé .. ale aspoň vím, že to není ZT a co osud přinese dál a jak se vše bude dál vyvíjet, to se prostě teprve uvidí. Úplně mě dostal jeden z posledních deníčků tady, jak tam maminka píše, že screening i speciální utz zcela v pořádku a ve 20tt se u miminka zjistil roštěp páteře a další vady neslučitelné se životem. A já měla za to, že ty speciální utz prostě všechno odhalí !! :think:
Takže zcela vážně fakt zvažuji, že až to bude aktuální, možná i dobrovolně podstoupím odběr plodové vody (doteď jsem o něm ani neuvažovala) - už kvůli vlastnímu vnitřnímu klidu a jistotě, že je mrňousek opravdu v pořádku !

• Citovat
  • Upravit
184
20.5.12 20:39

Hanak

já ti nevím, ale na odběr plodové vody by mne dobrovolně nikdy nikdo nedostal. Možná je to tím, že v mém okolí všechny kamarádky, které byly přes 35 a byly těhotné, tak tam nešly. Nahradily to i speciálními ultrazvuky, které platily navíc, ale ne amnio. Je tam moc velké riziko potratu. Navíc ten zákrok samotný je dost invazivní. Já fakt nevím. Záleží na tobě, jak moc jsi nejistá…
Já jsem teď 11+2, příští úterý jdu na další kontrolu, pak chci na to vyšetření krve a ultrazvuk. Tripple je dost „nejasný“ test, tak chceme mít max. jistotu.
Hrozně jsem se bála po prvním setkání u gyndaře, je to blbec a dost mne vystrašil, pak kontrola v 8+5, vyhodil přítele, že prý kdyby těhotenství nebylo, tak aby z toho přítel neměl šok (až pozdě jsem si uvědomila, že přítel šok mít nemusí a já snad ano…???, no nic). Tak jsem se odpoutala od jeho keců a věřím sama sobě a svému tělu. Jinak to nejde. Příroda snad ví, co dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
20.5.12 20:45

kdo jde zítra na kontrolu všem držím palečky aby nám to dobře dopadlo :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
20.5.12 20:46

ještě jsem chtěla říci k příznakům - bolest prsou se stabilizovala, velikost zůstala (přítel spokojen), ale už nejsou tak napjatá a bolestivá jako předtím. Únava už taky není tak hrozná jako předtím - usínala jsem okolo sedmé, osmé večer a hezky do rána jako medvídek. Teď už vydržím do půl desáté :D ale včera třeba jsem odřídila 800 km a padla večer v půl deváté. Nevydržím jako předtím. No a co se týče hladu, och bože.....mám pocit, že jsem už musela přibrat nejmíň 5 kilo (nevím, nemám váhu :roll: ) počkám na to úterý u doktora, až si mne převáží 8) hlad mám pořád, tak se nacpu, pak je mi zase blbě z množství. Jsem teď schopná sníst mnohem větší porce. I když se chci vědomě ve velikosti porce omezit, tak mám prostě v břiše pocit, že je to málo, tak se musím naprat :zed: tak kynu a kynu. Připadám si jako v Jak ulovit doktora Mráčka, ta dáma, co jim vykynula :mrgreen: ale i tak večer je břicho obří, ráno po wc to docela jde. Jak je ten grepfruit uvnitř, tak tlačí předtím pečlivě zatažené špeky ven a už je není kam „vcucnout“ :pankac: v práci zatím nikdo nic neví, tak jim tvrdím, že mám deficit po zimě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 20:47

Pupo, tak v tom máš pravdu :) Já ještě uvidím .. podle toho, jak dopadnou testy i utz. Vnitřně cítím, že mrňousek je ok, ale jistotu nemám. Kamarádka, která je o 2 roky starší než já a porodila letos v březnu zdravou holčičku, také na plodovce nebyla, ale těch speciálních utz měla několik (tady je to vcelku normální).
Já to zatím posuzuji pořád jen podle péče v ČR, ale je fakt, že hodně věcí je tu jinak, tak je dost možné, že ta plodovka nebude vůbec nutná.

• Citovat
  • Upravit
hanak
20.5.12 20:56
@Pupo píše:
ještě jsem chtěla říci k příznakům - bolest prsou se stabilizovala, velikost zůstala (přítel spokojen), ale už nejsou tak napjatá a bolestivá jako předtím. Únava už taky není tak hrozná jako předtím - usínala jsem okolo sedmé, osmé večer a hezky do rána jako medvídek. Teď už vydržím do půl desáté :D ale včera třeba jsem odřídila 800 km a padla večer v půl deváté. Nevydržím jako předtím. No a co se týče hladu, och bože.....mám pocit, že jsem už musela přibrat nejmíň 5 kilo (nevím, nemám váhu :roll: ) počkám na to úterý u doktora, až si mne převáží 8) hlad mám pořád, tak se nacpu, pak je mi zase blbě z množství. Jsem teď schopná sníst mnohem větší porce. I když se chci vědomě ve velikosti porce omezit, tak mám prostě v břiše pocit, že je to málo, tak se musím naprat :zed: tak kynu a kynu. Připadám si jako v Jak ulovit doktora Mráčka, ta dáma, co jim vykynula :mrgreen: ale i tak večer je břicho obří, ráno po wc to docela jde. Jak je ten grepfruit uvnitř, tak tlačí předtím pečlivě zatažené špeky ven a už je není kam „vcucnout“ :pankac: v práci zatím nikdo nic neví, tak jim tvrdím, že mám deficit po zimě :lol:

Tak s tím břichem ani nemluv ! :zed: To, co mám teď, jsem u předchozích měla tak v 6.-7. měsíci !! :cert: A zatahnout nejde ani omylem, vzít si kahoty-šortky, no to ani nejde, jak to škrtí, díky bohu, že je tu pořád teplo a já můžu mít rozevláté šaty ! :)
S těmi porcemi jídla - tak já bych řekla, že s normálním jídlem mám pořád trochu problém. Dát si klasický oběd stále nejde, tak jím po malých dávkách, ale pořád. Snažím se tělo trochu ošidit ovocem, pomáhá to - třešně, meruňky dají docela dobrý pocit sytosti, ale taky jen na chvíli. Předtím jsem milovala maliny, borůvky - no, teď s nimi mám drobátko problém a překvapivě přišla doba, kdy i do melounu se fakt přemlouvám.
Jinak samozřejmě chleba - máslo, sýr, strouhaný sýr, to je asi základ mojí aktuální stravy. Salám nemusím (maximálně s octem a cibulí :jazyk: ), z kuřete se mi zvedá žaludek, ryby mi smrdí. Jak jsem to přitom předtím milovala ! :nevim:
V jednu chvíli jsem ulítávala na sladkém - to trvalo asi 2 týdny, teď mi vyloženě vadí. Ještě před týdnem jsem si dala občas 1 kávu denně, extra slabou .. teď nevypiju ani tu. Tak jsem zvědavá, jak si tělo s chutěmi poradí za týden - jak se zase změní můj jídelníčkový repertoár :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
184
20.5.12 20:59

Hanak v jakém jsi týdnu? v diskuzi jsem to nedohledala :) na tu amnio uvidíš, samozřejmě záleží na tobě…
Já jsem prostě zastáncem, že čím méně zásahů zvenku, tím lépe.
Zajímalo by mne, zda se během těhotenství chystáš létat letadlem? Já na to téma prostudovala desítky diskuzí a vůbec nevím, co si o tom myslet.
Letěla jsem už v osmém týdnu - měla jsem zaplaceno a byli na tom závislí i jiní lidé, tak jsem holt frčela a vše ok. Zase letím na konci června, a pak hned v červenci 2×. No, ale to je všechno po Evropě, tak snad ok. ALE - plánujeme s přítelem na srpen odvelet se na dva týdny na Floridu. ALE - let je dlouhý, bude tam horko, budu už v šestém měsíci. Nevím, pro i proti je dost. Zatím jsem zdravotně zcela ok, tak si říkám,že chci k moři a je to dostatečná civilizace 8) pojištění mít budu, společnosti mne přepraví… ALE… nevím prostě…
fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
20.5.12 21:03
@hanak píše:
Tak s tím břichem ani nemluv ! :zed: To, co mám teď, jsem u předchozích měla tak v 6.-7. měsíci !! :cert: A zatahnout nejde ani omylem, vzít si kahoty-šortky, no to ani nejde, jak to škrtí, díky bohu, že je tu pořád teplo a já můžu mít rozevláté šaty ! :)
S těmi porcemi jídla - tak já bych řekla, že s normálním jídlem mám pořád trochu problém. Dát si klasický oběd stále nejde, tak jím po malých dávkách, ale pořád. Snažím se tělo trochu ošidit ovocem, pomáhá to - třešně, meruňky dají docela dobrý pocit sytosti, ale taky jen na chvíli. Předtím jsem milovala maliny, borůvky - no, teď s nimi mám drobátko problém a překvapivě přišla doba, kdy i do melounu se fakt přemlouvám.
Jinak samozřejmě chleba - máslo, sýr, strouhaný sýr, to je asi základ mojí aktuální stravy. Salám nemusím (maximálně s octem a cibulí :jazyk: ), z kuřete se mi zvedá žaludek, ryby mi smrdí. Jak jsem to přitom předtím milovala ! :nevim:
V jednu chvíli jsem ulítávala na sladkém - to trvalo asi 2 týdny, teď mi vyloženě vadí. Ještě před týdnem jsem si dala občas 1 kávu denně, extra slabou .. teď nevypiju ani tu. Tak jsem zvědavá, jak si tělo s chutěmi poradí za týden - jak se zase změní můj jídelníčkový repertoár :mrgreen:

stejně je to skvělý, jak je vlastně COKOLIV (tedy jakýkoliv stav) úplně normální :D
Koupila jsem si hned na začátku knihu -Co čekat v radostném očekávání - je to taková trochu bichle, psaná američankou. Je to moc fajn kniha, ale zjistila jsem z ní, že prostě úplně všechno je v těhotneství možné, normální a dokonce i přijatelné :D super zjištění :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 21:03

Pupo, asi nemáš povolené podpisy. Podívej se do nastavení tvého profilu a dej povolit podpisy. Pak se ti ukážou metříky ostatních holek (i můj :) ).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky