Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19071
20.5.12 21:04

@Pupo @hanak No holky, o břichu mi ani nemluvte :-D zatím to teda vypadá jak jeden velký špek, ale se zatahováním jsem taky neúspěšná :-D :-D Prostě to nejde :-)

Jinak jste mě trochu uklidnily a teď jsem se i někde dočetla, že ve 12tt mizí i neustálé návštěvy toalety, tak jsem o něco klidnější :-)

Prsa mě už téměř nebolí, ale velikost taky zůstala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 21:08
@Pherenike píše:
@Pupo @hanak No holky, o břichu mi ani nemluvte :-D zatím to teda vypadá jak jeden velký špek, ale se zatahováním jsem taky neúspěšná :-D :-D Prostě to nejde :-)

Jinak jste mě trochu uklidnily a teď jsem se i někde dočetla, že ve 12tt mizí i neustálé návštěvy toalety, tak jsem o něco klidnější :-)

Prsa mě už téměř nebolí, ale velikost taky zůstala :-D

Pherenike, no, ehm .. nechci tě strašit, ale vyjímky potvrzují pravidlo. U prvního dítěte mi bylo fakt zle do konce 5. měsíce ! Zato druhé a třetí těhu jsem kromě rostoucího bříška prakticky nevnímala. Teď si to zase vybírám i s úroky .. jeden nechápe. V každém případě, jestli je ti hodně špatně, tak strašně moc držím palce, ať se to už začne zmírńovat. :hug: HCG dosahuje maximum mezi 9-11tt, pak by mělo klesat a s ním by měly povolit i ty fujtablové stavy.

• Citovat
  • Upravit
184
20.5.12 21:10

Hanaku díky za radu! Hned jsem chytřejší a vidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 21:13

Udělej si taky metřík :) Je nás tady hodně, tak ať víme, kdo jsme jak „daleko“. Klikni třebas na můj metřík, otevře se ti nové okno, tam si vybereš, jaký druh metříku chceš, vybereš si typ, obrázek.. pak zadáš datum poslední MS a předpokládaný termín porodu (to zjistíš třebas kalkulačkou on line na netu) a když se ti objeví, jak tvůj metřík vypadá, pod tím zkopčíš ten dlouhatánský odkaz ht..//… a vložíš to tady v nastavení tvého profilu do podpisu. A je to :)

Příspěvek upraven 20.05.12 v 21:26

• Citovat
  • Upravit
184
20.5.12 21:17

test podpisu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 21:18
@Pupo píše:
test podpisu :)
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
184
20.5.12 21:20
@Pherenike píše:

Prsa mě už téměř nebolí, ale velikost taky zůstala :-D

doufám, že máš s tím záchodem pravdu. protože nedělám nic jijného, než že chodím na wc :mavam: vtipné to je na služební cestě, kolegovi jsem namluvila, že mám něco s močákem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 21:24
@Pupo píše:
doufám, že máš s tím záchodem pravdu. protože nedělám nic jijného, než že chodím na wc :mavam: vtipné to je na služební cestě, kolegovi jsem namluvila, že mám něco s močákem :D

Tak zase tak daleko od pravdy nejsi - močák máš teď zmáčknutý a prostě se chodí častěji, tak to zase až taková lež nebyla :mrgreen: A když už tam jsi .. kolega nemusí vědět, jakým otvorem a co jde ven ;)

• Citovat
  • Upravit
hanak
20.5.12 21:32
@Pupo píše:
stejně je to skvělý, jak je vlastně COKOLIV (tedy jakýkoliv stav) úplně normální :D
Koupila jsem si hned na začátku knihu -Co čekat v radostném očekávání - je to taková trochu bichle, psaná američankou. Je to moc fajn kniha, ale zjistila jsem z ní, že prostě úplně všechno je v těhotneství možné, normální a dokonce i přijatelné :D super zjištění :dance:

Tak to je taky pravda. Vem si, kolik nás tady je a kdybychom porovnali „příznaky“, zjistili bychom, jak je to různorodé. Někdo nemá vůbec žádné, jiný objímá wc mísu od rána do večera, někdo se přecpává jednorázovými mega porcemi, jiný jí po malých dávkách celý den, někdo je najednou aktivnější a má elánu za dva, jiný má problém zvednout se z gauče ..
Holky, ono je to vlastně úplně jedno. Důležité je příčina a výsledek, všechno mezitím nějak zkousneme, hlavně aby prckové byly v pořádku :)

• Citovat
  • Upravit
184
20.5.12 21:35

já se loučím, můj čas nastal :mavam: Hanak byla bych moc ráda, jak nahlížíš na to létání. Já jsem ze všech těch protichůdných informací zmatená. No uvidím, času na posuzování mám do koupě letenek :D papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
20.5.12 21:37
@hanak píše:
Tak to je taky pravda. Vem si, kolik nás tady je a kdybychom porovnali „příznaky“, zjistili bychom, jak je to různorodé. Někdo nemá vůbec žádné, jiný objímá wc mísu od rána do večera, někdo se přecpává jednorázovými mega porcemi, jiný jí po malých dávkách celý den, někdo je najednou aktivnější a má elánu za dva, jiný má problém zvednout se z gauče ..
Holky, ono je to vlastně úplně jedno. Důležité je příčina a výsledek, všechno mezitím nějak zkousneme, hlavně aby prckové byly v pořádku :)

Moc hezky jsi to shrnula, je to přesně tak :D a ty, jak matka tří dětí…už ti asi nikdo nic vyprávět nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 21:42
@Pupo píše:
já se loučím, můj čas nastal :mavam: Hanak byla bych moc ráda, jak nahlížíš na to létání. Já jsem ze všech těch protichůdných informací zmatená. No uvidím, času na posuzování mám do koupě letenek :D papa :mavam:

Pupo, oficiální tvrzení je, že poslední 2-3 měsíce jsou už hodně rizikové, protože tlaky mohou i u bezproblémového těhotenství vyvolat předčasný porod.
O škodlivosti létání na plod v prvním trimestru se vedou silné diskuse - podle lékařů to může a nemusí vyvolat potrat, nejkrizovější jsou první týdny.
Nejlepší doba na létání je za předpokladu, že je vše opravdu ok, druhý trimestr (což už za chvíli začneš :) ).
Takže osobně si myslím - létání po 12tt, pokud neletíš na druhý konec světa, by mohlo být bez problémů. Záruku ti ale nedá nikdo, taktéž pokud se něco venku stane a budeš muset coby těhotná vyhledat gynekologa kvůli problémům, pojišťění se ti na to nevztahuje a nikdo ti to neproplatí.
Já teď řeším stejné dilema, 1.6. mám být v Dallasu a nevím, jak to vyřešit - letecky je to hodinka a půl, autem 11h. Asi se poradím s lékařem, jestli si myslí, že do toho letadla už sednout můžu. Když řekne, že je to riskantní, tak hold kodrcání autem.

• Citovat
  • Upravit
19071
20.5.12 21:48
@hanak píše:
Pherenike, no, ehm .. nechci tě strašit, ale vyjímky potvrzují pravidlo. U prvního dítěte mi bylo fakt zle do konce 5. měsíce ! Zato druhé a třetí těhu jsem kromě rostoucího bříška prakticky nevnímala. Teď si to zase vybírám i s úroky .. jeden nechápe. V každém případě, jestli je ti hodně špatně, tak strašně moc držím palce, ať se to už začne zmírńovat. :hug: HCG dosahuje maximum mezi 9-11tt, pak by mělo klesat a s ním by měly povolit i ty fujtablové stavy.

Nééé, mě není špatně vůbec právě :-) Jediné příznaky byla bolest prsou, neustálé návštěvy WC a hlad…a teď mě to začíná všechno přecházet, tak mě hned napadlo, jestli není něco špatně… :roll:
A když jsem se dočetla, že právě koncem toho třetího měsíce k tomu přecházení opravdu většinou dochází, tak mě to uklidnilo :-)
Tak takhle to bylo původně myšleno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.5.12 21:54

U někoho ty příznaky nepřijdou vůbec - záleží na těle, jak reaguje na zvýšené hladiny HCG. U někoho taky začnou odeznívat hodně brzy, v tom 9.-10tt, protože maximum už bylo dosaženo a začne to pomaličku klesat. Je to hodně individuální.
Chtěla bych ti říct - neplaš se kvůli tomu, ale taky vím, jaké to je, když člověk znejistí, proto jsem si taky koupila ten Angelsounds, protože to mi dává jistotu, že je mimi opravdu naživu a věř, že psychicky to neuvěřitelně uklidnilo, slyšet to srdíčko :srdce: , jak si spokojeně tluče bez ohledu na to, jak máma plaší :andel:
Jen jsem koukala, že v ČR vychází na cca 1500Kč, tady mě to stálo i s poštou 29 USD. Ale myslím, že se vyplatí i tak, být v ČR, tak si ho pořídím taktéž, už pro můj vnitřní klid a jistotu. Až budou pohyby, tak to už bude jednoznačné, ale zase ke konci těhu se občas stává, že je mimi najednou podezřele neaktivní a člověk začne plašit, co se děje, tak zase ten přístroj dojde uplatnění. ;)

• Citovat
  • Upravit
6094
20.5.12 22:14

Ahoj holky, tak já jdu zítra na první kontrolu, jsem značně nervózní, nevím, jestli vůbec budu spát :roll: Tak strašně se bojím, že se historie bude opakovat!!! :zed: :zed: :zed: Ale v noci na dnešek jsem měla krásný sen, že jsem na UTZ viděla naše miminko, jak mu krásně buší srdíčko, to byla náááádhera!!! Tak si říkám, že by se mi to nezdálo, kdyby to neměla být pravda… :think: K Dr jdu hned ráno na osmou, tak držte palce, budu je potřebovat. Dám co nejdříve vědět, jak to vypadá… Jo, a četla jsem tady něčí příspěvek, už nevím, kdo to psal, ale manžel jde zítra se mnou a nenechala bych Dr, aby ho vyhodil, myslím, že máme právo na to, sdílet tu radost, případně smutek spolu. Chci, aby manžel miminko viděl hned takhle od začátku, nevím, proč by o to měl být ochuzený. Byl tam se mnou i minule, když Dr řekl, že miminko nežije a byla jsem moc ráda, že jsem ho tam měla jako psychickou podporu, moc mi to pomohlo!!! Prostě si myslím, že na to máme právo a pokud má tatínek dítěte zájem to vše sdílet s manželkou či přítelkyní, tak mu v tom Dr nemůže bránit. Všem přeju krásný večer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí