Co se děje s duší sebevraha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.12.20 21:39
@Sluníčko789 píše:
Ahoj, chci se zeptat co si myslíte ze se deje s duši sebevraha, kamaradka před týdnem spáchala sebevrazdu a chci vedet, jestli ji teď dobre :,(

Ahoj,

můj bratr spáchal sebevraždu před 4 lety a o jeho duši jsem se strašně bála. Trápilo mě to, měla jsem noční můry ve kterých mi plakal že se bojí želvy. Pátrala jsem, fakt jsem jemu ale i sobě chtěla pomoci a zjistila jsem spoustu teorii.
Jednak to, že se bojí želv bylo právě ono věčné zatracení (no dá se to vysvětlit ledas jak, ale tohle me tak zaujalo - mám to podvědomě, nebo mi ty zprávy fakt posílal on? 8o ). Nicméně:

Jedna z verzí je taková, že jdeme na svět s nějakým ukolem, někdy ho splníme na konci života, nekdy je to dlouhodobý ukol, který plníme postupně celý život a někdy je to ukol, který je hotov velmi brzy (mnohdy právě ona smrt je ten ukol) a pak se duše muže rozhodnout, budto na zemi setrvá (a to jsou ti strašně free, mnohdy velmi nepochopeni lidi - protože už jsou jinde) a nebo po ukončení své role dobrovolně odejde.

Tato verze mi moc pomohla, začala jsem se za bráchu modlit -svým způsobem, protože do kostela neumím a žádnou modlitbu neumím. Zapalovala jsem svíčky a světe div se, najednou se mi o něm zdály hezké sny :nevim: nevím zda jsem mu pomohla, nebo sobě v sobě to zpracovat a proto mi bylo lépe :nevim: nicméně nás nikoho nestraší. Věřím, že je mu dobře.

• Citovat
  • Upravit
53518
27.12.20 21:41
@Dani65 píše:
Věřím, že tvé kamarádce je už dobře, že došla klidu a pokoje, protože tady na zemi ho nenašla. Věřím, že Bůh, Vesmír nebo kdokoliv je nad námi, že to pochopí.
Prosím, modli se za ni, jak bylo psáno výše Otče náš a zapaluj za její duši svíčky, bílé, očišťující.
Je mi to moc líto a přeji ti, abys ses s tím srovnala a přála její duši klid a mír.

Třeba Otčenáá ani neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
27.12.20 21:46
@Russet píše:
Třeba Otčenáá ani neumí.

To je ten nejmenší problém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.20 21:50
@Alladina píše:
To je ten nejmenší problém. ;)

A k čemu je odříkaní Otčenáše ateistovi? Pro něj je to obyčejná „básnička“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.20 21:51

@Keyllah nemyslim a proto jsem napsala “co si MYSLÍTE “ze se stane s tou duši..

• Citovat
  • Upravit
3699
27.12.20 21:53
@Russet píše:
Třeba Otčenáá ani neumí.

Však se taky nemusí modlit Otčenáš. Bůh je borec, on si to přebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
27.12.20 21:54
@Russet píše:
Třeba Otčenáá ani neumí.

Umí-li psát, umí i číst.

Otče náš, jenž jsi na nebesích,
posvěť se jméno tvé.
Přijď království tvé.

Buď vůle tvá jako v nebi, tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes.

A odpusť nám naše viny,
jako i my odpouštíme našim viníkům.
A neuveď nás v pokušení,
ale zbav nás od zlého.
 Amen.

Mnozí křesťané byli dříve pohany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
27.12.20 21:54

...

Nereagovala bych na @Russet, očividně se nudí a potřebuje nevhodně prudit v této diskuzi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
27.12.20 21:55

Myslím, že po smrti už nic není.. :nevim: Ale na to má každý svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
27.12.20 21:57
@Sluníčko789 píše:
Ahoj, chci se zeptat co si myslíte ze se deje s duši sebevraha, kamaradka před týdnem spáchala sebevrazdu a chci vedet, jestli ji teď dobre :,(
Četla jsem něco v tom smyslu, že pokud si člověk vezme sám život, tak se ocitne ve tmě a v příštím životě skončí tam, kde tady přestal, ale bude mít těžší výchozí podmínky a může mít tělesný problém - třeba bude kulhat nebo být úplně jinak postižený.
Jasnou odpověď Ti ovšem nedá nikdo.
  • Citovat
  • Upravit
1341
27.12.20 21:58

Otčenáš je na netu a k čemu to bude? Třeba pro uklidnění, ona modlitba, jakákoliv, třeba mantra pomáhá i nevěřícím, kolikrát si člověk v duchu opakuje třeba-prosím, ať mi to dobře dopadne- i to je forma modlitby. A v Otčenáši je prosba o ochranu, o pomoc, o odpuštění i o chléb vezdejší, prosba o dostatek jídla, není to jen modlitba pro katolíky.
Mmch. já nejsem pokřtěná a do kostel nechodím, ale svým způsobem jsem věřící a modlitba mi pomáhá a ulevuje a modlím se po svém, církev k tomu nepotřebuju.

Příspěvek upraven 27.12.20 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
27.12.20 21:58

Duše nebo třeba „energie“, vzpomínka, vtisk…to snad všechno žije dále v nás, kteří jsme ty odešedší znali, milovali a něco pro nás znamenali. Jediné, v čem můžeme my obyčejní smrtelnici žít dál, jsou srdce našich bližních.

Příspěvek upraven 27.12.20 v 22:01

• Citovat
  • Upravit
53518
27.12.20 22:01
@Monik29 píše:
Nereagovala bych na @Russet, očividně se nudí a potřebuje nevhodně prudit v této diskuzi :roll:

Proc nevhodně? Ptala se, tak odpovídám? K čemu bude, že se za ni bude modlit? K ničemu. Ta nešťastná osoba se zbavila života, teď je z ní popel. Nebo o pár týdnů později bude. Jak je asi pozůstalým? Na ty nikdo nemyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.20 22:02
@Dani65 píše:
Otčenáš je na netu a k čemu to bude? Třeba pro uklidnění, ona modlitba, jakákoliv, třeba mantra pomáhá i nevěřícím, kolikrát si člověk v duchu opakuje třeba-prosím, ať mi to dobře dopadne- i to je forma modlitby. A v Otčenáši je prosba o ochranu, o pomoc, o odpuštění i o chléb vezdejší, prosba o dostatek jídla, není to jen modlitba pro katolíky.
Mmch. já nejsem pokřtěná a do kostel nechodím, ale svým způsobem jsem věřící a modlitba mi pomáhá a ulevuje a modlím se po svém, církev k tomu nepotřebuju.Příspěvek upraven 27.12.20 v 21:59

Sorry, ale když mi umřel děda a máma, Otčenáš byl to poslední, na co bych spoléhala. Pro mě nemá žádný smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
27.12.20 22:08
@Russet píše:
A k čemu je odříkaní Otčenáše ateistovi? Pro něj je to obyčejná „básnička“.
Úplně k ničemu. Nicméně, nepopírám, že může psychologicky pomoci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová