Co se děje s duší sebevraha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5954
28.12.20 10:10
@Russet píše:
Tal jistotu nemám. Ale ani ti s těma dušičkama poletujícima nad hlavou nemají osobní zkušenost s poletováním.

Jistotu nemá ani věřící člověk. Je to věc otevřená. Někdo věří, někdo ne, ale jistotu nemá nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
28.12.20 13:20
@Russet píše:
Nikoho nezesměšňuju. Jen má na věc velmi střízlivý názor. Asi po životních zkušenostech. A diskutovat je povoleno i lidem s opačným názorem, ne?

Jasne, ale pokud kazdemu na jeho nazor ohledne pripadneho posmrtneho zivota napises, ze ‚je to jinak‘, tak to z tve strany neni diskuze, ale demagogie, víš?

• Citovat
  • Upravit
2180
28.12.20 13:39

Mě se docela chce věřit na život po smrti. A na to, že se sem vracíme v různých životech. To co jsme tady v jednom životě zvrtali, tak to můžeme udělat znova a lepším způsobem. Každý si tu plní své vlastní úkoly. A když spáchá sebevraždu tak není zatracený, ale prostě přijde znovu, aby si to tu „poladil“. Když někomu jakkoli ublíží, tak se v „dalším životě“ dostane do stejné situace. Třeba když někoho podrazím tak v příštím životě podrazí někdo mě, abych si to vyžrala a poznala jsem jaké to je a nikdy jsem to už neudělala. Takhle to vidím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.12.20 14:28
@PaníKadrnožková píše:
Jasne, ale pokud kazdemu na jeho nazor ohledne pripadneho posmrtneho zivota napises, ze ‚je to jinak‘, tak to z tve strany neni diskuze, ale demagogie, víš?

Ja nepíšu, že je to jinak. Napsala jsem, že po smrti nic není. Mám každý názor začínat Podle mého názoru…Domnívám se, že…?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
28.12.20 15:10
@Russet píše:
Ja nepíšu, že je to jinak. Napsala jsem, že po smrti nic není. Mám každý názor začínat Podle mého názoru…Domnívám se, že…?!

Každý Váš názor takto začínat nemusíte.
V tomto konkrétním případě by to bylo moudré rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
28.12.20 16:39
@Kipa22 píše:
Jistotu nemá ani věřící člověk. Je to věc otevřená. Někdo věří, někdo ne, ale jistotu nemá nikdo.

Proto je to víra a ne výsledek exaktniho výzkumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
28.12.20 16:58

Ja na zadne dusicky a zivot po smrti neverim. Myslim si, ze lidi co v to veri vetsinou nejsou schopni prijmout ze tady jednou proste nebudou :nevim: sebevrazda s duvodu deprese je vec velmi smutna ale na druhou stranu pro cloveka trpiciho depresemi je to i jakesi osvobozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.20 23:09

Určitě ji teď už nic netrápí a je jí dobře

• Citovat
  • Upravit
1085
29.12.20 10:21

Co je nebo není po smrti neví nikdo, a je na víře a přesvědčení každého člověka, jak to cítí, vnímá, prožívá, a čemu věří. Nějaké přesvědčování o své pravdě je zhola zbytečné.

Nicméně k tématu (i když zakladatelka si nechala zrušit účet) - k rozhodnutí ukončit svůj život může být spousta důvodů, nejen klinická deprese. Podstatné je, že každý člověk má právo rozhodovat o sobě a svém životě, včetně rozhodnutí pro dobrovolnou smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
29.12.20 10:32

Co je po smrti? Pro někoho nic, jiný věří v další život…to se každý dozví po své vlastní smrti. Znám několik lidí, kteří spáchali sebevraždu, asi už nechtěli žít, nejhorší je to u lidí, kteří mají malé děti. Oni to vzdali, co dál, můžeš zapálit svíčku, věnovat vzpomínku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová