Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, vubec nevim, co s mamou, je ji 69 let, v unoru ji zemrel pritel, tak rozjela nedavno seznamky a pise si s frajerama. Asi brzy, ale ok, prisla na jiny myslenky a rikal jsem si at si pise kdyz se bavi necim jinym. Porad ji hustim do hlavy, aby si nikoho nebrala domu a nikomu nedavala penize. Zacalo to tim, ze u ni zazvonili prodejci matrací, samozrejme je domu pustila, jeste ten den jim poslala skoro 30tis za matrace, ale cert to vem. Matrace ji druhy den nainstalovali, ona si je chvali. To, ze je nekde koupili za 5000 uz je vec druha. Ale ted rozjela ty seznamky, dokonce si psala s nejakym Egyptanem. Porad ji tluču do hlavy, aby nikomu nic neposilala. Dusovala se, ze zadny penize davat nebude. Ok, Egyptana asi ustala, do zahranici ani penize poslat neumi, nastesti. Ze seznamky uz mela 2 chlapy pri prvnim setkani doma. Věřím, ze jen na kafe, mama zase zadna rajda neni, doufám. Takze rady, aby se sela nekde v restauraci, taky ignoruje, i kdyz mi tvrdi, jak by nikoho domu nevzala. No, a dneska mi cte nejakou konverazaci a bylo v ni „penize ti vratim“. No, samozrejme uz nekomu pujcila, zatim jen blby 3000, ale ona je proste hrozne duveriva a přesvědčuje me, jak ten dotycny ma peníze, jen ji zkousel, jaky ma srdce. Tohle ji nakecal. Nenapada vas, co s tim mam delat? Mam ji donutit, aby mi poslala penize a mam ji posilat na pridel? Je to hrozny, ale jiny vychodisko snad neni. Nehlede na to, ze ty penize jsou to nejmensi, kdyz je schopna si vzit domu koholiv…
Hele je už dávno plnoletá, tak bych jí nechala si nabít hubu. Můžeš jí upozornit, ale přece jí nebudeš hlídat jako malýho fakana. Pokud má přebytek peněz ať utrácí za frajery, když chce ať si je pozve domů. Je to její věc a její život. Ty jí peníze žádný nedávej a ať si žije podle svého.
Hele první co mě napadlo, je to, že bych si udělala fake účet a vytáhla z ní pár desitek tisíc, nechala ji vycukat a pak ji je vrátila.
Prostě když ji domluva nepomáhá…Je to hrozný, ale je dospělá. Měla bych velký strach, lidi jsou hajz.li
Podle mě ji nedomluvíš. Má dobré srdce, bohužel pro takové lidi to většinou končí špatně. Má za to, že je každý dobrý člověk jako ona.
Každý 2. Den píšou jak někdo přišel o peníze.
Za mě je na seznamce 80% podvodníků.
Musíš ji vysvětlit, ať nikomu nedává své číslo karty, to je nejdůležitější. Pár tisíc ok, to se dá přežít, ale většinou lidi přijdou o celoživotní úspory. Vysvětlit ji ty základní věci.
Pust ji film z netflixu - podvodník z Tinderu.
Muze si penize rozdelit. Cast dat na konto, ze ktereho se neda vybirat, ale je to na vypovedni lhutu nebo tak…
A poucovat a poucovat o nebezpeci lidi…
Neudelas nic, bohuzel. Ty chlapi ji proste vyuziji, presne na takove cekaji…
Ahoj, hele, mamka je plnoletá, pokud zjistí že se spálila a někdo ji využil, poučí se. Ty máš sám svůj život a ještě aby si hlídal dospělého člověka. Pokud mamka nemá vyloženě,,papíry na hlavu" nechala bych to být. Jo můžeš říct ať neposílá, ať nikoho domů netahá, ale ona nemusí poslechnout.
Ty nám trochu kecáš, viď? Neznám město ani vesnici, kde by nebyl zakázaný podomní prodej.
@Janli píše:
Ty nám trochu kecáš, viď? Neznám město ani vesnici, kde by nebyl zakázaný podomní prodej.
navíc teda v únoru zemřel, to sotva stihli pohřeb, ne.
Minuly rok v unoru, kdyz ted je unor, nepsal bych v unoru. Ale uznavam, tohle jsem moh napsat.
Dobra, priznavam, tak ji nezavonili na byt, ale napsali ji mail, ze vyhrala deku a domluvili si s ni schuzku u ni doma. Potrebujete jeste neco vysvetlit? ![]()
Jinak ona je nepoucitelna, pred 15 lety, kdy se rozvedla s tatou, taky půjčila penize, ktere uz nevudela.
@Anonymní píše:
Zdravím, vubec nevim, co s mamou, je ji 69 let, v unoru ji zemrel pritel, tak rozjela nedavno seznamky a pise si s frajerama. Asi brzy, ale ok, prisla na jiny myslenky a rikal jsem si at si pise kdyz se bavi necim jinym. Porad ji hustim do hlavy, aby si nikoho nebrala domu a nikomu nedavala penize. Zacalo to tim, ze u ni zazvonili prodejci matrací, samozrejme je domu pustila, jeste ten den jim poslala skoro 30tis za matrace, ale cert to vem. Matrace ji druhy den nainstalovali, ona si je chvali. To, ze je nekde koupili za 5000 uz je vec druha. Ale ted rozjela ty seznamky, dokonce si psala s nejakym Egyptanem. Porad ji tluču do hlavy, aby nikomu nic neposilala. Dusovala se, ze zadny penize davat nebude. Ok, Egyptana asi ustala, do zahranici ani penize poslat neumi, nastesti. Ze seznamky uz mela 2 chlapy pri prvnim setkani doma. Věřím, ze jen na kafe, mama zase zadna rajda neni, doufám. Takze rady, aby se sela nekde v restauraci, taky ignoruje, i kdyz mi tvrdi, jak by nikoho domu nevzala. No, a dneska mi cte nejakou konverazaci a bylo v ni „penize ti vratim“. No, samozrejme uz nekomu pujcila, zatim jen blby 3000, ale ona je proste hrozne duveriva a přesvědčuje me, jak ten dotycny ma peníze, jen ji zkousel, jaky ma srdce. Tohle ji nakecal. Nenapada vas, co s tim mam delat? Mam ji donutit, aby mi poslala penize a mam ji posilat na pridel? Je to hrozny, ale jiny vychodisko snad neni. Nehlede na to, ze ty penize jsou to nejmensi, kdyz je schopna si vzit domu koholiv…
Sedmdesátiletá rajda? Já bych jí řekla, že až ji někdo pro pár tisícovek zamorduje, tak ty matrace za 30 litrů vyhodíte z okna. A ať si nechodí půjčovat k vám, až nebude mít na živobytí.
Jasně prodejci zvonili a pod paží táhli matrace, teď to byl email že vyhrála deku, co to bude příště. Když píšu pohádku tak to chce trochu přemýšlet.70 letá ženská rozjíždí seznamky, píše si s frajera, sakra ta je čiperná. A ty všechno čteš vidíš s kým si dopisuje, komu půjčuje, nechápu jak může mít takový přehled.
Ja se z vas picnu, zensky. Kdybys cetla pozorne, psal jsem, ze druhý den (mozna to bylo treti), ji matrace nainstalovali. Kdyby te to zajimalo, tak ma postel s „integrovanymi“ matracemi, valendu. Takze ji museli rozparat a zasit ty nove. A kliknout na fcb na „seznamka“ a nahrat fotky snad neni tak tezky. Jeste neco?
Co bych z toho mel, kdybych si vymyslel?
@Russet píše:
Sedmdesátiletá rajda? Já bych jí řekla, že až ji někdo pro pár tisícovek zamorduje, tak ty matrace za 30 litrů vyhodíte z okna. A ať si nechodí půjčovat k vám, až nebude mít na živobytí.
Ona by si pujcit nesla, radsi by si vzala nejakou pujcku z banky. Ona je hrozne dobrosrdecna, rozdavacna, ale proste v nekterych vecech hloupa.
@Anonymní píše:
Ja se z vas picnu, zensky. Kdybys cetla pozorne, psal jsem, ze druhý den (mozna to bylo treti), ji matrace nainstalovali. Kdyby te to zajimalo, tak ma postel s „integrovanymi“ matracemi, valendu. Takze ji museli rozparat a zasit ty nove. A kliknout na fcb na „seznamka“ a nahrat fotky snad neni tak tezky. Jeste neco?Co bych z toho mel, kdybych si vymyslel?
A jak si dopisuje s Egypťánkem?
@Anonymní píše:
Ona by si pujcit nesla, radsi by si vzala nejakou pujcku z banky. Ona je hrozne dobrosrdecna, rozdavacna, ale proste v nekterych vecech hloupa.
Tak se holt musí spálit. Řekla bych jí to třikrát a pak už bych ji nechala být.