Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@BaruTeri píše: 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️
To je zase komentář.. Ne. Buď moje těhotenské neduhy budou stačit na PN nebo ne. Jednoduché. Žádné blbosti si vymýšlet fakt nebuduale děkuji za pobavení
krásný den, přeji 🌸
Ty hele, já myslím, že nás kapku taháš za fusekli. Kdybys měla nějaké těhotenské potíže, stačilo napsat „holky, mám nevolnosti, tvrdne mi semtam břicho, bolí mě záda - bude to stačit na PN?“ Proč ti tu máme psát těch milion možných diagnóz, které ti může vypsat lékař? Vždyť to může být cokoli od rýmy po zlomenou nohu
Tys zkrátka chtěla vědět, co gynekoložce říct, aby ti tu PN napsala a není důvod to popírat.
@Russet píše:
Já jsem se při těhotenství nachodila, byli jsme i v Krkonoších, spala jsem pod stanem, nechodila jsem jak koroptev. A neměla jsem ani rýmu.
Já jsem taky v těhotenství chodila po Tatrách…ale mohla jsem si odpočinout, když jsem potřebovala a to je sakra rozdíl!!! A o virech a jiných potvorách se mi ani nezdálo ![]()
@Anonymní píše:
Ve škole se hodně nechodíš, dozory na chodbách - stojíš, chodíš. Dozory v jídelně-pachy. Nemůžeš si udělat přestávku, kdy potřebuješ-jit na záchod v hodině??? Asi ne, že??? No a samozřejmě vyšší koncentrace bacilů a v těhotenství téměř nic nesmíš, co se léků týče…
přestávku každých 45 minut, kdo to má?
@Anonymní píše:
Já jsem taky v těhotenství chodila po Tatrách…ale mohla jsem si odpočinout, když jsem potřebovala a to je sakra rozdíl!!! A o virech a jiných potvorách se mi ani nezdálo
No, když jsme byli celý den venku bylo to rozhodně náročnější než posedávat ve třídě a nedejbože si dojít na WC. Já hrozně nerada chodím na cizí záchody nebo za keř.
@DanielaD píše:
My máme jídlo ve vhodných provozních pauzách. Někdy se nestihnu najíst. Učitelka má pauzu na sváču i na oběd.
@TeSudička píše:
Jako že by sis skřípla břicho mezi stůl a židli? Nebo by na tebe v kabinetu přírodopisu spadnul vycpanej kanec? Nebo by ses nadýchala z jedovatých výparů z červený tužky při opravování diktátů?…
Pro mě je zari vzdycky náročné, vvětšinou chytnu poradnou rymu. Doktor rikal, ze si zase musim zvyknout na bacily. Navic nikdo nevi, jak to bude s mutacema.
@unuděná píše:
Ty hele, já myslím, že nás kapku taháš za fusekli. Kdybys měla nějaké těhotenské potíže, stačilo napsat „holky, mám nevolnosti, tvrdne mi semtam břicho, bolí mě záda - bude to stačit na PN?“ Proč ti tu máme psát těch milion možných diagnóz, které ti může vypsat lékař? Vždyť to může být cokoli od rýmy po zlomenou nohuTys zkrátka chtěla vědět, co gynekoložce říct, aby ti tu PN napsala a není důvod to popírat.
Já zase nevidím důvod, proč cokoli dokazovat. Za svým tvrzením si stojím, ty ho brát nemusíš. To už ovšem není můj problém
@Russet píše:
My máme jídlo ve vhodných provozních pauzách. Někdy se nestihnu najíst. Učitelka má pauzu na sváču i na oběd.
Když má dozor, nebo řeší nejaky úraz,
nebo pokud je třídní, tak velmi často nemá. A na oběd opravdu někdy až 13:30. Sama už jsem už zažila dny, kdy jsem si ráno uvařila čaj a 13:30 vytáhla sáček, aniž bych se za celý den napila. Ale holt, kdo nezažije, neuvěří… ![]()
@DanielaD píše:
Přestávku mají žáci. Ale chápu, je to pohled osoby zvenčí. My si za tu tak zvanou přestávku nestihneme zajít ani na záchod. Ale o tohle tady přece nejde. Neřešíme pracovní náplň
@Anonymní píše:
Když má dozor, nebo řeší nejaky úraz,
nebo pokud je třídní, tak velmi často nemá. A na oběd opravdu někdy až 13:30. Sama už jsem už zažila dny, kdy jsem si ráno uvařila čaj a 13:30 vytáhla sáček, aniž bych se za celý den napila. Ale holt, kdo nezažije, neuvěří…
no hrůza
víš o tom, že někdo nemá ani tento luxus? Nezažiješ, neuvěříš
@BaruTeri u nás by nebyl problém nastoupit i do práce. Bys tam na tu dobu dostala buď záskok za někoho nebo nějaké papíry atd.
Ale pokud chceš na neschopenku tak bolest zad, nevolnost, otékání nohou atd. Sice jsem jako učitelka učila až do nástupu na metařskou, ale byla jsem jedna z mála za poslední dobu. Většina skončila na neschopence už dřív. Ono to není ve školství žádná sranda, byť si hromada lidí myslím, že si jen pijeme kávičky a povídáme s dětičkama.
@BaruTeri píše:
Přestávku mají žáci. Ale chápu, je to pohled osoby zvenčí. My si za tu tak zvanou přestávku nestihneme zajít ani na záchod. Ale o tohle tady přece nejde. Neřešíme pracovní náplň
nepíšu, že máš přestávku ty, ale žáci, ty si můžeš za 45 minut odpočnout, napít, sednout, projít, WC já nevím co.
Myslím, že už to tady jde celkem mimo téma… Vyslechla jsem vyžádané i nevyžádané odpovědi, děkuji za ně za všechny. Porovnávat pracovní podmínky můžete v jiné diskusi. Každý má práci takovou, jakou si zvolil, k jaké se případně roky systematicky připravoval. Přeji všem hezký den a ještě jednou všem děkuji za odpovědi, podněty, postřehy. 🌸
@DanielaD píše:
nepíšu, že máš přestávku ty, ale žáci, ty si můžeš za 45 minut odpočnout, napít, sednout, projít, WC já nevím co.
Když učí šest hodin za sebou, tak těžko ![]()