Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak mě napadlo. Mám homosexuálního syna, který studuje poslední ročník SŠ a rádi bychom ho vzali na nějaký ples, i s jeho partnerem. Ples je velmi gala, budou se tam objevovat lidé z vyšších poměrů a bude i večeře. Ovšem, jak s tancem a podobnými věcmi, které jsou podle etikety v páru? Oni by spolu tančit chtěli, možnost nějakých kamarádek na tanec zavrhují, stejně tak jako si chtějí dát normálně v rámci slušnosti pusu a držet se za ruku. Jak je to dle etikety, když u muže a ženy to nevadí? Je homosexualita proti etiketě? Jak byste to udělaly či vysvětlily vy? Jak byste se na to dívaly? Na internetu nemůžu nic najít. Děkuju. ![]()
To nevím ale vím jedno…že váš syn má štěstí že má tak super rodiče ![]()
@35ja Není to vždycky úplně jednoduché, ale on je hodný kluk a i když je jeho partner o dost starší, jsou oba naši kluci. Děkuju. ![]()
Je to od vás hezké jak to berete
já myslím, že v dnešní době se nad tím už nikdo nepozastavi, nechala bych je tančit s bavit se stejně jako kdyby byli hetero, samozřejmě ve vší slušnosti.
My chodíme na ples advokátní komory každý rok a homosex. párů tam potkáváme vícero. Tanči, vedou se v rámě nebo za ruku. Nekoukám na to nijak a nebýt jeden z oněch párů naši kamarádi, ani bych si jich asi nevšimla. Tančit, stolovat a vodit se je v rámci etikety bez ohledu na pohlaví. Nedělala bych nic a vůbec to neřešila. A dotaz „jak bychom to vysvětlili my“ asi nechápu, není komu co vysvětlovat ![]()
@Bromelia máte u mě respekt, ono je důležité aby naše dítě bylo zdravé, šťastné a je jedno jestli to bude se ženou nebo mužem, lásku si zaslouží každý. Přeji vám hodně štěstí ![]()
@Bromelia zkus prohledat na netu Špačka etiketa, mel i online poradnu, jednou sem mu psala kvůli jedné věci a do par dni odpověděl.
Ale ta adresa už nefunguje, před rokem jsem to zkoušela.
Třeba ma jinou, nebo na podobnou otázku někde odpovídal…
Děkuju vám všem, holky, moc jste mi pomohly. Půjdeme tedy úplně normálně a kluci ať se chovají jako kterýkoliv pár. Jsem ráda, že je společnost tolerantní. ![]()
@Bromelia píše:
Ahoj, tak mě napadlo. Mám homosexuálního syna, který studuje poslední ročník SŠ a rádi bychom ho vzali na nějaký ples, i s jeho partnerem. Ples je velmi gala, budou se tam objevovat lidé z vyšších poměrů a bude i večeře. Ovšem, jak s tancem a podobnými věcmi, které jsou podle etikety v páru? Oni by spolu tančit chtěli, možnost nějakých kamarádek na tanec zavrhují, stejně tak jako si chtějí dát normálně v rámci slušnosti pusu a držet se za ruku. Jak je to dle etikety, když u muže a ženy to nevadí? Je homosexualita proti etiketě? Jak byste to udělaly či vysvětlily vy? Jak byste se na to dívaly? Na internetu nemůžu nic najít. Děkuju.
No mám obavu, že když se tam začnou líbat, že je taky může vyhodit ochranka.
Pozor na to… Ne všichni jsou tolerantní.
Jak jste vůbec dopadli?
@Anonymní píše:
No mám obavu, že když se tam začnou líbat, že je taky může vyhodit ochranka.Pozor na to… Ne všichni jsou tolerantní.
Jak jste vůbec dopadli?
Pokud se políbí slušně stejně jakýkoliv jiný pár, tak je to naprosto v pořádku. Na základě čeho by je jako vyhodili?
Pokud jde o nějakou lepší akci, tak dost pochybuju, že by měla ochranka právo chovat se jak křupani. To možná na nějaké vesnické tancovačce (a i tam pochybuju, že by to dnes někdo řešil)…
@Bromelia píše:
Ahoj, tak mě napadlo. Mám homosexuálního syna, který studuje poslední ročník SŠ a rádi bychom ho vzali na nějaký ples, i s jeho partnerem. Ples je velmi gala, budou se tam objevovat lidé z vyšších poměrů a bude i večeře. Ovšem, jak s tancem a podobnými věcmi, které jsou podle etikety v páru? Oni by spolu tančit chtěli, možnost nějakých kamarádek na tanec zavrhují, stejně tak jako si chtějí dát normálně v rámci slušnosti pusu a držet se za ruku. Jak je to dle etikety, když u muže a ženy to nevadí? Je homosexualita proti etiketě? Jak byste to udělaly či vysvětlily vy? Jak byste se na to dívaly? Na internetu nemůžu nic najít. Děkuju.
Naprosto normálně - jako pár.
Vůbec bych to neřešila.
To jen oni si musí ujasnit kdo při tanci „povede“
![]()
Jen opatrně, při Gala plesech, večeře a tak… na ručičkování i pusinkování… není to moc vhodné ani u hetero párů.
@Anonymní píše:
No mám obavu, že když se tam začnou líbat, že je taky může vyhodit ochranka.Pozor na to… Ne všichni jsou tolerantní.
Jak jste vůbec dopadli?
Proč anonym? Ochranka by je vyhodila na základě čeho? Když si dá pusu holka s klukem, tak ok, a když kluk s klukem, tak je to na vyvedení ochrankou? To snad ne.
@arinecka píše:
Proč anonym?Ochranka by je vyhodila na základě čeho? Když si dá pusu holka s klukem, tak ok, a když kluk s klukem, tak je to na vyvedení ochrankou? To snad ne.
Tak to je prece jasne, ze se pod takovou hovadinu radsi nepodepise. ![]()
No já si pamatuji z jednoho hudebního klubu, že se tam začali dva homosexuálové líbat. Najednou někdo písknul, přiběhli vyhazovači a oba vyvedli ven. Nějaký vedoucí (asi pan majitel) se hostům omlouval, že tohle v jeho podniku tolerovat nebude. A to byl jeden z luxusnějších klubů přímo v centru Ostravy.
Na gala večeru jsem dva muže nikdy neviděla, připadalo by mi to přinejmenším zvláštní.
@Sasanka83 píše:
No já si pamatuji z jednoho hudebního klubu, že se tam začali dva homosexuálové líbat. Najednou někdo písknul, přiběhli vyhazovači a oba vyvedli ven. Nějaký vedoucí (asi pan majitel) se hostům omlouval, že tohle v jeho podniku tolerovat nebude. A to byl jeden z luxusnějších klubů přímo v centru Ostravy.
Na gala večeru jsem dva muže nikdy neviděla, připadalo by mi to přinejmenším zvláštní.
Tak to byl pan vedoucí pěkný křupan.
Jak dlouho zpět to je?