Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sissi1112 jj už jsem tam zapsána, byla to jasná volba. Ty taky?
@sonci82 už se setri, prijdes mi ze si porad akcni. At se ti tam hezky dopecou. Kurz si uzij a dej pak echo jak se ti líbil. Já hi tak nějak stále zvažuji, kamarádka mě docela odradila, ale na druhou stranu pojistovna vetsinu proplati tak tam asi taky půjdu.
No a moje velikonoce nic moc. Po rekonstrukci mame jeste vsude bordel a jsme castecne bez kuchyne… Tak jenom prezivam a cekam az to budemee mit hezke.
My jsme v pátek trochu výletovali a dali menší procházku a nákup, v sobotu odpočinek, v neděli návštěva partnerovy rodiny a dnes zas odpocinek…po minulém týdnu, který byl už fakt docela náročný partner řekl, že někam jezdit apod budu max jeden den a další den odpocinek…no je pravda, že v 5 ráno vstávat, v 6:30 vyrazet 100km daleko, celý den v kanceláři a vrátit se v půl osmé večer už bylo narocne kor když to bylo 2-3 dny po sobě.
Ale jinak super počasí… i když sluníčko mi nedělá úplně dobře…spíš stin…ale procházky se psem a zmrzlina…jo to je fajn ![]()
@amitrama jo jo, uz davno, chodim tam na vsechna kontrolni utz jeste vedle sve dr, u ktere ted koncim a tam uz mam i poradnu. Spis jde o to, ze partner je zachranar u prazske zachranky, tak mi dava info za pochodu a vcera byl po delsi dobe u Apo. stop stav na predcasny porody
Tak volal a rika: Lasko, ted minimalne jeste tyden nesmis
V planu to sice nemam, ale nikdy nevis
Jen me zas rozcililo, jak ten system proste nefunguje
Chapu, ze je nas hodne, ale ma to byt doreseny lip! Jako kdyby nestacilo, ze se clovek nervuje, aby byly deti v poradku, s dvojkama navic minimalni tuseni a odhad, kdy to prijde a jeste se zabyvat tim, jestli zrovna budu mit smulu na stop stav v porodnici, kde jsem registrovana, protoze v ten den/ noc pulce Phy praskne voda
![]()
@amitrama ja uz se snad tento tyden dockam nabytku do obyvaku
Po 2 mesisich budeme mit obyvak komplet.
@Sissi1112 taky to nechapu. Proc tedy maji registacni system? To jsou nervy, aby se zenska zaregistrovala vcas a pak tam stejne rodit nemuze, protoze maji stopstav. Hruza.
Ja jsem vcera porad chodila otevirat kolednikum a pak v poledne jsem toho mela plny zuby. Nejsem uz zvykla tolik chodit ![]()
@Sissi1112 No to mi ani neříkej
. Docela mě překvapilo, že na stránkách mají uvedené termíny a téměř u každého je ješte místo. Jsem si proto říkala že asi problém s kapacitou nebude, ale chápu že tam pak prevazeji všechny rizikové i z okolí. No snad pro nás místečko bude. Nedovedu si představit že když začnu rodit tak mě proste pošlou jinam. Předpokládám, že když má top stav Apolinar tak behem chvilky i Podolí.
@no.comment to bude radosti
. My už obyvak máme tak nějak zpátky, ale nemám naskladane veci ve skrinkach a tak. A rozhodli jsme se vytepovat gauč, si už užil své tak ať to máme komplet. Ale nějak se nemůžu odhodlat na to tepovani, asi to bude makačka.
@amitrama to si pis. Uz se trsim az tam budu skladat zpatky vsechny veci, ktery mame tak nejak rozendane ve vsech pokojich
Ona kazda rekonstrukce ma neco do sebe. Sice je to drina a trva to, ale pak je vysledek vyborny.
Holky, ty pražské porodnice jsou docela šílené
Hlavně, že se musíte registrovat a pak stejně není jistota. Jako asi se dá pochopit, že někdo může přenášet, někdo rodí mnohem dříve. Někdo zůstane v nemocnici déle než by měl, ale…
To měla i kamarádka před deseti lety. Registrovaná v Podolí a když na to přišlo, byl stop stav, tak kam s ní. Tak že na Bulovku. Tam sice původně vůbec nechtěla, ale nakonec tam byla spokojená a nakonec tam pak šla rodit i druhou ![]()
Malej vcera vykoledoval spousty vajíček, tak jsem teď dělala pomazánku na večeři, mám barevný ruce a pomazánka je taky žíhaná
Ještě tam zbylo asi 10 vajec, tak uvidíme jak budou pak vypadat. Teď jsem jich oloupala 11 a dvě vyhodila, se mi nelibily ![]()
To se asi jenom zda, že něco dělám pořád, nebo někde jsem. Ono ve výsledku pak jsem spíše zalezlá doma.
No a tehu cukrovka asi dostala o víkendu u našich taky zabrat. Ale zase si najedu to aby a je to.
@sonci82 Mě to registrování se přijde uhozený na hlavu
jako jak můžu vědět, kdy budu rodit a komu to kdy vyšlo přesně na termín? U nás naštěstí nic takového není a když vydržím ještě asi týden, můžu rodit v nemocnici 3km od domu. Dnes tam jdu na první poradnu, tak jsem zvědavá ![]()
@sonci82 @Nugetkka jo holky, me to taky prijde padly na hlavu. Ale zase chapu, ze alespon trosku musi eliminovat ten prival rodicek. Jinak by tam meli neustaly naval.
Jen by me zajimalo jakto, ze v jinych porodnicich takovy problem nemaji…
My tu máme nemocnici 1,5 km od bytovky
a druhá je 5,ale to je přes celý město, tak zbytečný. A stejně tam s dvojčaty nevím, muselo by se nejspíš rodit přirozeně v termínu? Fakulta je jistejsi a je tam hlavně i detske.
Je to proste na palici
Pritel prave rikal, ze se to meni kazdym dnem, vzdy jim to dispecerka z centraly nahlasi, kde je stop. Nejvic to byva prave duben-cerven, vikendy a svatky, coz i logicky souvisi s nedostatkem, neplnou kapacitou personalu, v takove dny. Oni jsou z toho taky vytoceny, pak je posilaj od certa k dablu pres vsechny porodky a rodit v sanitce, natoz 2, si nechce lajsnout nikdo z nich. Pak jde odpovednost za nima a neni o co stat. Proste to neni fer
Navic s dvojkama je proste potreba, kor predcasne, aby to byla porodka s detskou Jip. A to neni vsude. Jen doporucuju jednu vec v techhle pripadech. Jsem pravnik, ac se roky zivim necim jinym, vim to a zjistovala jsem pripadne zmeny: Kdyz uz je stop stav a jedete do porodky i tak ( vzdy pisou, nevolat, rovnou jet, coz bez infa zvenku nemuzete preci vedet, ze maji nejaky pitomy stop), tak je jejich povinnost vysetrit vas, jak moc je porod rozbehly. S rozbehlym vas nesmi nikdy poslat pryc, at maji plno sebevic, museji si poradit a maknout. Pokud treba odtekla voda, ale nic moc vic, bez kontrakci, nebo jste dle nich otevrena jeste malo a mate tzv. cas objizdet na zkousku jiny porodky, maji zakonnou povinnost sdelit vam pisemnou formou!, z jakeho duvodu vas u sebe nenechaji a lifruji pryc. Coz ve vysledku trva dost dlouho, nez vam to nekdo vystavi, dohaduji se s vami atd., ale pokud na tom trvate, jelikoz na to mate pravo, muze vam to “nahnat dost casu”, a pak uz vas nikam jinam neposilaji. Vim, ze to muze byt krkolomne a se spoustou dohadu na miste, ale je to urcita klicka, jak si poradit, kdyby si na vas prilis vyskakovala nejaka echt chytra sestra a nechtela vas, kor s dvojkama, vzit tam, kde mate registraci a kam celou dobu chodite do poradny. Dohaduju se vazne nerada, ale kdyz vidim a hlavne doma pak posloucham tu kazdodenni praxi, co delaji s rodickama, radeji budu pripravena na vse a budu mit taky argument na vse ![]()
@Sissi1112 já jsem o tom četla nějaký článek… že tě musí přijmout snad pokud jsi otevřená na 4 cm a víc…já jsem teda registrovana jak u Apolinare tak v podolí.. i když do podolí jsem si ji nedošla potvrdit zatím tak nevím no…ale uvidíme termín mám až srpen/září…