Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@L_cie s tim spanim jsem mela velky problem v 1.trimestru. to jsem byla fakt snad kazdou hodinu vzhuru. Ted se mi taky treba 3× v tydnu stane, ze se v noci vzbudim a neusnu jako napr. dneska, vzbudila jsem se ve 2 a do pul 5 jsem cumela. Ale dneska to prisuzuju i tomu, ze jdu k doktorovi, tak se trochu bojim…
Tak holky, cekam na prijmu v nemocnici, jdu si sem lehnout. Mimca vypadaji v poradku, ale mam zkraceny cipek, tak me pro jistotu hospitalizuji
@no.comment píše:
Tak holky, cekam na prijmu v nemocnici, jdu si sem lehnout. Mimca vypadaji v poradku, ale mam zkraceny cipek, tak me pro jistotu hospitalizuji
Ty jo…tak to si mě docela vyděsila…držím palce ať je vše OK. Drž se a informuj nás. ![]()
@no.comment píše:
@L_cie s tim spanim jsem mela velky problem v 1.trimestru. to jsem byla fakt snad kazdou hodinu vzhuru. Ted se mi taky treba 3× v tydnu stane, ze se v noci vzbudim a neusnu jako napr. dneska, vzbudila jsem se ve 2 a do pul 5 jsem cumela. Ale dneska to prisuzuju i tomu, ze jdu k doktorovi, tak se trochu bojim…
Aspoň v tom nejsem sama… ![]()
Jako jsem už vyrizena…
@no.comment aspoň že se to podchytilo včas, v nemocnici na tebe dohlídnou. víš jak moc ho máš zkrácený? Trochu si mě vyděsila, myslela jsem si že se to děje v pozdějším stádiu těhu. Tak si chvilinku polež a ať se hezky srovná ![]()
@L_cie se spaním mám jiný problém, na doporučení Sonci jsem si pořídila těhu polštář. Chvíli to bylo ok a tedy teď nově se mi špatně leží na boku, na pravém nespím jak se to nedoporučuje a fakt mi je občas blbě, a když si lehnu na levý bok tak mám pocit že mimi vpravo přimáčkne to menší vlevo a to pak volá o pomoc. Mrská sebou fakt hodně tak si opět lehnu na záda a to se mi špatně dýchá, mám asi 3 polštáře takže je to už více-méně polosed. Budím se tak 4× za noc, kdy musím na záchod a hledám nějakou lepší polohu. No jako spánek nic moc ![]()
@no.comment Držím palce, aby bylo vše v pořádku a informuj nás ![]()
Já spím celkem dobře, jen se pořád musím převalovat z jednoho boku na druhý
a to si musím nejdřív sednout a potom se teprve otočit. Na zádech nepřipadá v úvahu.
@amitrama píše:
@L_cie se spaním mám jiný problém, na doporučení Sonci jsem si pořídila těhu polštář. Chvíli to bylo ok a tedy teď nově se mi špatně leží na boku, na pravém nespím jak se to nedoporučuje a fakt mi je občas blbě, a když si lehnu na levý bok tak mám pocit že mimi vpravo přimáčkne to menší vlevo a to pak volá o pomoc. Mrská sebou fakt hodně tak si opět lehnu na záda a to se mi špatně dýchá, mám asi 3 polštáře takže je to už více-méně polosed. Budím se tak 4× za noc, kdy musím na záchod a hledám nějakou lepší polohu. No jako spánek nic moc
No já jak v noci nemůžu spát tak taky vnimam, že tam děti mají nějaké disko
obzvlášť když lehnu na bok
@no.comment urcite se to brzy srovna a budes v poradku, vedi co delaji, pomuzou a brzy budes v klidu s nohama nahore odpocivat doma.
Spani uz radsi vubec nekomentuju, uz jsem se tu o tom rozepisovala driv. Posledni 2m, pokud dam 4h dohromady behem noci, je to uspech, proste to nejde a zacinam pomalu silet z regulerni spankovy deprivace a jsem vztekla. Dnes jsem to po dlouhy dobe zaspala ted asi na 1,5 s partnerem po nocni a ted jsem jeste vic mimon a cely den budu jak guma ![]()
@no.comment V kolikatem jsi tydnu?? Ach jo, asi si te tam nechaji az do porodu, ze? Mela jsem to stejne. A je blby, ze nejsi doma, nemas takove to svoje soukromi, ale na druhou stranu budes opravdu jen lezet a fakt to detem pomuze. A ty si jeste odpocin, pak to bude ficak ![]()
@sonci82 píše:
Nugetkka TP 30.5. dvojvaječné překvapeníSissi1112 TP 7.6. bi bi kluci
sonci82 - TP 24.6. bi-bi páreček = Plzeň
klara1410 TP 22.7. bi-bi holka kluk
79Pavlínka79 TP 27.7. mo-bi kluci
Dracek89 - TP 17.8. - mo-bi kluci
Amitrama Tp 30.8. Bi-bi holka kluk = Praha
L_cie TP 10.9. (Interně jsem to ale dětem naplanovala max na 22.8. ), asi dvojvajky, rozhodně bi bi a asi dva kluci…i když doufáme, že se z jednoho nejisteho chlapecka ještě stala holcicka = Praha
No. comment TP 14.9. mo-bi pohlavi nevime = Benesov u Prahy
Makas TP 20.10. mo-bi pohlavi nevíme
Ellenik TP dle MS 1/11, dvojvajecna
Jeste by to chtelo taky zapsat, kdo uz porodil a treba pohlavi a miry
Uz se v tom vůbec neorientuju, kdo uz ma prcky na svete ![]()
@suzka1 z téhle tabulky ještě nikdo neporodil ne
nebo myslíš, kdo už to má za sebou?
@no.comment tak kéž bys tam nemusela ležet dlouho…tak podávejte info ![]()
To spaní je děs, no…někdy spím dobře (jen na WC jdu),někdy se budím v noci a nemůžu usnout. No prostě jak kdy…ale to otáčení je přesný…nejlépe si nějak sednout a přetočit se…mně se s tím tehu polštářem spí dobře, jen občas se vzbudím a mám prelezene ucho
tak zas na druhou stranu…
do toho někdy křeč do lýtka, ale někdy se rozjede hned, někdy to jde zastavit vcas.
No holky, asi už žádné děti chtít nebudu, respektive být těhotná. Před deseti lety jsme byla v pohodě, plná energie, ale teď jak je člověk o deset let starší, tak mi to stačí…
Já jdu zítra na kontrolu, tak se taky bojím, co se dozvím…
Nugetkka TP 30.5. dvojvaječné překvapení
Sissi1112 TP 7.6. bi bi kluci
sonci82 - TP 24.6. bi-bi páreček = Plzeň
klara1410 TP 22.7. bi-bi holka kluk
79Pavlínka79 TP 27.7. mo-bi kluci
Niky 9191 TP 15.8. mo-bi holky
Dracek89 - TP 17.8. - mo-bi kluci
Amitrama Tp 30.8. Bi-bi holka kluk = Praha
L_cie TP 10.9. (Interně jsem to ale dětem naplanovala max na 22.8. ), asi dvojvajky, rozhodně bi bi a asi dva kluci…i když doufáme, že se z jednoho nejisteho chlapecka ještě stala holcicka = Praha
No. comment TP 14.9. mo-bi pohlavi nevime = Benesov u Prahy
Makas TP 20.10. mo-bi pohlavi nevíme
Ellenik TP dle MS 1/11, dvojvajecna