Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@no.comment píše:
Tak holky, cekam na prijmu v nemocnici, jdu si sem lehnout. Mimca vypadaji v poradku, ale mam zkraceny cipek, tak me pro jistotu hospitalizuji
Ty jo, to jsi tak 20.tt,ne? Taky jsem myslela, že se čípek zkracuje až v pokročilejším stádiu těhu, celkem si mě vyděsila
. Hlavně ať se to brzy zase srovná
![]()
@sonci82 Mě sice není ani 27 ale i tak mi to přijde úplně šílený
a těžko říct, jestli ještě někdy budu chtít být těhotná, tohle mi přijde vážně náročný
Určitě to budou jen dobré zprávy
No já zítra začínám 36týden… je to vážně šílený ![]()
@Niky9191 Já myslím, že může kdykoliv
potom je asi důležitý, jestli se zkrátí a tak zůstane nebo se bude zkracovat dál.
Diky. No holky, popravde jsem s nejakou horsi zpravou dneska pocitala. Cipek mam 30 mm a placentu na predni strane. Jsem 19+4. Sice me stve, ze nebudu doma s dcerou, ale zase je pravda, ze doma fakt nelezim. Porad me to nuti vstavat z postele a kdyz je dcera ze skolky doma, tak si hrajeme, no proste nelezim. A tady si nejakou chvili polezim, neda se nic delat.
@sonci82 píše:
@suzka1 z téhle tabulky ještě nikdo neporodil nenebo myslíš, kdo už to má za sebou?
Samozřejmě kdo uz porodil mimo seznam, ktery si pisete vy, tehulky
![]()
@no.comment píše:
Diky. No holky, popravde jsem s nejakou horsi zpravou dneska pocitala. Cipek mam 30 mm a placentu na predni strane. Jsem 19+4. Sice me stve, ze nebudu doma s dcerou, ale zase je pravda, ze doma fakt nelezim. Porad me to nuti vstavat z postele a kdyz je dcera ze skolky doma, tak si hrajeme, no proste nelezim. A tady si nejakou chvili polezim, neda se nic delat.
Já myslela že 30 mm je ok…četla jsem nějaké diskuze a tam hodně psaly že to je v pohodě, že s tím i prenasely…možná to je u dvojek jinak, nebo to více hlídaji… ![]()
Tak snad tam nebudeš až do porodu..to je strašně dlouhá doba…ale to jsi byla jen únavě dr ne? Druhý screening jsem myslela že máš mít v pondělí az stejne jako…mně to čeká příští týden…tak kdo ví jak na tom budu na no…
@L_cie no nevim kolik ma byt cipek, ale ve 20.tyden je to pry zkracene. A hlavne mam za sebou potrat dvojcatek ve 21.tydnu, takze radsi to chteji pohlidat. Byla jsem na bezne kontrole u sveho doktora a delal mi i screening, ale nema tak kvalitni ultrazvuk, tajze jsem objednana do Gennetu. Ale to uvidim, jak to bude. Doktor rikal, ze bud me zkusi preobjednat nebo sem do nemocnice jezdi primarka prave z Gennetu, taj by zkusil, jestli by mi screening neudelala tady
@no.comment a můžu se zeptat… ale nemusíš odpovidat…jak tenkrát ten potrat probihal/zacal…a proč k němu došlo tak „pozde“ docela…?
Jsem z toho ted nervozni když jsem stejně daleko jako ty…
Tak jsem byla celý den doma, tak jsem si řekla, že aspoň odpoledne zajdeme na pouť…jedem už domů a mám toho dost. Navzdory cukrovce jsem byla nucena vypít půl litru Kofoly, to nešlo a žízeň byla velikaaaa
a mládě se odvážilo na tenhle kolotoč…já teda nechodím nikam, max na autodrom bych šla nebýt tehu…ale na poutě chodím kvůli němu.
Manžel prezouval tátovi kola na autě a už je zas doma v pelechu. Doufám, že od něj ten chrchlak nechytnu ani tu rýmu.
@sonci82 tak to jsi dobrá jít na pouť…Haha taky bych se sice šla mrknout asi ale buď furt makame a nebo už bych to možná ani nedala…posledních pár dní mě zas boli kycle/zada a jsem ráda že se belham…a to jsem měla docela dlouho klid
@L_cie když me pak přijde škoda, když je hezky, být doma. Manžel mi teda říkal, ať nikam nechodím anebo ať jdu jen u nás si sednout do parku
njn, to jsem celá já ![]()
Já už čekám na gynde, tak jsem malinko nervní…no snad budu mít tlak ok
![]()
@sonci82 Když je venku hnusně, tak vždycky udělám jen to nejnutnější a celý den se valím na gauči nebo v posteli. Jenže jak je venku pěkně, tak to prostě nejde a musím ven
no a pak jsem z toho zničená, že zase dva dny nikam nevylezu ![]()
@Nugetkka přesně
A manžel mi do toho nadává, že vůbec někam lezu
Ale tohle je tu prostě tradiční pouť a to se muší
A vzhledem k tomu, že dnes budu trávit půl dne u doktorů, zítra odpo to taky nejde a víkend bude asi hnusný, tak jsme si to užili trochu včera no.
Mě taky partner říká jak mám odpocivat ale pak je tolik práce že to stejně nejde…takze každý den pěkně v 5 ráno vstát, v 6:30 vyrazit do kancelari v mostě..tam celý den, večer dorazit domů a pak už dám jen sprchu a padnu do postele