Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@suzka1 Ahoj, já určitě chci mít kojení i přebalování mimo ložnici, abych přítele nerušila v noci ![]()
Tak já mám zatím připraveno vše v ložnici (postýlku, přebalovací pult) kojit plánuji na posteli s kojícím polštářem. Pokud nebude vyhovovat ložnice bude se přesouvat vše do obývacího pokoje ![]()
@suzka1 Já to plánuji podobně. Kamarádka mi radila, že jí vyhovovalo mít postýlku přilepenou na postel. Stačilo prý sednout si na posteli s polštářem za zády, podat si dítě, nemusela se zvedat a často u toho napůl spala dál. Partnera prý nebudila, protože po pak už poznala, kdy se dítě vzbudí a má hlad, a tak ani malá neplakala.
Co se týče přebalování, tak to se nám do ložnice nevejde, tak budeme muset do obýváku. Někdo mi ale vysvětloval, že dítě sice jí mnohokrát za noc, přebalit prý ale nepotřebuje pokaždé.
Jinak na kojení u dvojčat jsem někde viděla, že je prý lepší sedačka. Že když by člověk chtěl kojit obě zároveň, tak potřebuje vedle sebe místo, aby si děti mohl odložit a pak podat. Ale to už asi bude chtít trénink a praxi ![]()
Když jsme u toho kojení, plánujete pak časem elektronickou odstříkávačku? Já si říkám, že u dvojčat to může být praktické, aby mohl občas dávat jídlo i partner ![]()
ahojky tak co se týká váhy tak mazec…do toho 15tt skoro nic ale pak to jelo nahoru. teď jsem 24tt a nahoře mám 10kilo
nechápu… roste to každým dnem. Všichni ale říkají že mi roste jen břicho a spíš do dálky než do šířky. Mám ho i výš takže mi skoro všechno oblečení je. Jinak odsávsčku plánuji ale koupí třeba až přítel po porodu až budu vědět že budu moci kojit… přeci jen se může stát cokoliv tak ať to nemám zbytečně doma.
@suzka1 Myslim, ze kreslo na kojeni je dobre pro jedno dite. Pro 2 bude potreba postel
Kdyz to vezmu podle sebe, tak si musis pripravit jedno dite napravo, druhe nalevo, sednout s kojicim polstarem pro dvojcata, ten je taky docela velky a nejlepe ho vypodlozit na kazde strane polstarem, aby deti neklouzali dolu nebo dozadu. Pak si sahnes pro jedno dite, pridrzis a modlis se, aby nespadlo a sahnes pro druhe. Nevim kolik mista je na kojicim kresle, ale fakt i ten polstar sam o sobe je dost prostorny. Ja kojila v rohu na gauci. V noci v loznici na posteli, stejne tak prebalovani v noci na posteli s jednorazovou podlozkou a pres den prebalovak dole. Holky me ohodily jen jednou kdyz jsem jim zvedla nohy, tak to vystriklo ze zadecku az na nocni košili
Horsi bylo, ze po prevleceni jsem sla prebalit tu druhou a udelala to samé
zkratka radosti s dvojcaty ![]()
@Thea42 Elektricka odsavacka je skvela, setrnejsi na prsa nez manualni. Ja ji pouzivala na zvyseni laktace, ale stejne jako u syna jsem to tahala az paty
takze bylo kojeni, dokrm a odsavani ![]()
@janaapo Asi to tak dopadne
Ze zacatku to bude celkem komedie,nez se to clovek nauci,ale snad to nejak pujde. ![]()
@Hanullak Tak mám ten těhotenský pás. Nabízeli mi v lékárně dva druhy. První byl takový vepředu trochu širší pásek, ale když paní viděla břicho a slyšela, ve kterém jsem měsíci, tak šla pro větší krabici ![]()
Tenhle drží břicho zespodu, takže jej jakoby nadlehčuje, ale nestahuje (jako to dělají těhotenské kalhoty s vyšším pasem). Na bocích má široké stahovací gumičky na suchý zip, takže se jednoduše upne a výborně drží. A přes záda je hodně široký a vyztužený (je nějaký speciální proti bolestem zad). Já ho nakonec ale zvolila spíše proto, že ten malý pásek mi přišlo, že nemůže nic moc udržet. Jedno dítě možná, ale dvě pochybuji. Pokusím se přidat fotku…
Hned jak jsem si ho v lékárně zkusila, tak jsem si ho nechala a řekla jim, ať mi dají do tašky jen krabici. Bylo to tak pohodlné, že jsem v tom šla rovnou
Neříkám, že je najednou příjemné chodit a že půjdu na výlet, ale to mnohem lepší. Takže můžu určitě doporučit.
Jediné mínus je cena, protože je dost drahý. Tak doporučuji si ho v lékárně vyzkoušet a rozhodnout se podle toho, jak moc vám pomáhá a co do toho chcete dát…
@Janika35 my sme dnes objednali TFK twin trail set 2018 za 32 000 kc (bez adapterov na vajicka). Vy ste ho kupili prosim ta za kolko ?
Monitory tiez snuza hero na plienku (jeden za 3200 kc). Chceme mat deticky na zaciatku v jednej postielke,v takom pripade sa nenoze pouzit obycajny podlozkovy monitor dychu. A ten na plienku kontroluje babatko vsade -aj v posteli ci kociari…
Ahojte
som.v 23.tt. Cakam chlapceka a dievcatko, po IVF.
Rodit budem v Brne. Ste tu niektora tiez z Brna a ak ano,mate uz vybratu porodnicu ci porodnika ?
Ahoj,
my čekáme holku a kluka, 24tt. Přirozeně, naprosto nečekaně, tak trochu se s tím srovnávám doteď ![]()
Co se týče tělesné konstituce a přibírání, měřím 167cm a začínala jsem s 46kg. V prvním trimestru jsem nabrala i přes každodenní celodenní nevolnosti a zvracení celkem rychle, tělo evidentně potřebovalo dosáhnout aspoň trochu normální váhy, teď mi přijde, že se to celkem ustálilo. Doteď jsem přibrala cca 10kg. Břicho roste rychle, už je dost velké, ale břichům, co jsem nacházela na googlu, se tuším ani nepřiblížím. Těhotenské oblečení nosím asi od 13tt, miminka se mi od začátku cpou dost dolů, takže mi mnohdy vadí i kalhotky nebo okraj tílka.
Pohyby… vzhledem k váze mi vleže pod rukama cestovaly “boule” už velmi brzy, bublinky jsem také pociťovala brzy, na přelomu 17-18tt jsem si už byla jistá, že to jsou děti a ne pohyby střev. A to mají placentu na přední straně. Áčko cítím od začátku víc, možná víc aktivní, možná to je jen tím, že je víc dole. Béčko to ale postupně dorovnává. Jsou velmi aktivní.
Neuvažujete některá nad kočárem Baby monsters? A co nošení, plánujete?
@babikadaska Cenu kočárku jsme měli podobnou, taky bez adaptérů, kupovali jsme od paní z dvojcatka.cz z Ostravy. Myslím, že budeme spokojeni, i když to je celkem pálka, tak snad litovat nebudeme a pak ho jednou prodáme
Monitory za plenku Snuza jsme se sehnali z druhé druky oba, taky doufám, že budeme spokojeni ![]()
Už se nám to blíží, dnes jsem 34+0, neuvěřitelné, že jsme došli tak daleko. Byla jsem celou dobu dost skeptická a říkala jsem si, jak dosáhneme 24. týden tak super, pak 28. týden, pak jsme slavili 30. týden a teď už jsme tak daleko
Sama jsem zvědavá co bude po pondělní kontrole, jedna holčička je teda menší, tak už si říkám, že můžu rodit klidně už příští týden, když už se jí nebude moc dařit. No uvidíme ![]()