Dvojčata 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
96
29.9.21 22:31

@Elleaa podle pana doktora to budou nejspíš holky, já se teda taky přikláním k holkám, ale na to je ještě dost času… teď budu doufat, aby pěkně rostly. A placentu máš u jednovaječných v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
29.9.21 22:35

@Monca9 moje jsou velikostně obě stejný, ale prostě podle UZ o týden menší… uvidím za 14 dní na kontrole, zda vyrostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
30.9.21 09:27

@Missaanek anoo, od začátku ji mám nahore vzadu. Ale vždycky při vyšetření teda trnu aby vyzivovala správně a aby se nezačal projevovat ten transfúzní syndrom. :zed: :D
Ale tak o týden menší nic neznamena, uvidis. :hug: Jak rikam, hlavne, ze rostou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
1.10.21 10:39

Ahoj ženy. :mavam: Po delší odmlce se opět hlásím zpět, celou dobu vás ale průběžně sleduji, jak se vám daří. Jsem ráda, že vše tu zatím probíhá v pořádku, těm, co měli nějaké drobné nálezy při screeningu držím palce, ať se vše brzy srovná, těm, co trápí bolesti, nevolnosti, tvrdnutí a jiná nepohoda, ať je zase brzy lépe. :palec:

U mě zatím také vše probíhá v pořádku, v pondělí (21+2 tt) jsem byla na 2. screeningu a nejen že oba kluci v pořádku, ale dokonce jsou i napřed a jejich váhou můžu konkurovat kryspině o místo s největšími dětmi. :lol: Áčko ležící příčně pod žebry měl 510 g a odpovídal 22+2, Béčko hlavičkou dolů měl něco přes 450 g a odpovídal 21+4.
Včera jsem byla i na poradně, kde Dr. měřila čípek a byl 33 mm, což se mi za poslední měsíc zkrátil o 7 mm. Říkala, že je to dobré, také mluvila o hraniční hodnotě až u 2 cm u dvojčat. Tak jsem zatím v pohodě, ale doufám, že se nebude dál zkracovat tímto tempem. :roll: :nevim: taky doufám, že je tam Béčku dobře a nebude mít důvod se otáčet, když už je hlavičkou dolů - pokud by byla možnost, dala bych přednost přirozenému porodu.
Jinak mám další ultrazvuk na konci října, poradnu za 3 týdny a v příštích 2 týdnech preventivni kardiologický ultrazvuk a cukrovku. ;)

Co se týče tvrdnutí, tak občas cítím, ale spíš takové slabé, kdy si nejsem úplně jistá, jestli fakt tvrdne. Ale v minulém těhotenství jsem z toho měla stejný nejistý pocit na dovolené, kde jsme chodili po výletech a pak se potvrdilo, že fakt tvrdlo, zkrátil se čípek a já skončila na měsíc v posteli. Výrazněji jsem to cítila v polovině září, kdy jsem běhala po městě a sháněla narozeninové dárky pro půl rodiny.. 8) ale od té doby relativně klid. :dance:
do práce jsem měla nastoupit začátkem září po skončení rodičáku, ale nakonec jsem na rizikovém, právě kvůli tomu průběhu v minulém těhotenství a i jsem za to radši, než mít každý den kolotoč školka, rychle do práce, pozdě odpoledne z práce, večer to nejnutnější a odpadnout do postele. Navíc dcera byla ve školce první 3 dny a pak hned kvůli nemoci 11 dní doma, pak zase 3 dny, zase 11 dní doma a dnes je ve školce opět třetí den, tak jsem zvědavá, jak vydrží dál. Ale tou prací by to i kvůli tomuhle bylo na houby. :zed: :roll: :nevim:
Já si to ale doma docela užívám, neumím teda moc odpočívat a pořád je co dělat, takže jsem stále v pohybu, ale hlavně (když pominu ty provozní věci a nemocné dítě věcně na krku :) ) bez stresu a hoňky. :dance:

Ohledně výbavy jsem tedy zatím moc nepokročila, zatím vybírám kočár, ale myslím, že už jsem se asi definitivně rozhodla pro sporťák Valco duo snap 4 nebo trend a do toho vložné tašky. Tak mrknu, jaká je aktuální nabídka z druhé ruky a snad brzy najdeme. Kojící polštář mám u jedné paní zamluvený, monitor dechu mám slíbený od kamarádky, oblečení získávám také různě od kamarádek, šátek pro případné navázání alespoň jednoho mám půjčený, zimní fusaky mám u mamky, takže mi kromě kočáru chybí dořešit postýlku, vajíčka a lékárnu pro sebe do porodnice. A plenky. S těmi vajíčky taky ještě nevíme, hledáme ještě řešení, zda bychom se nějak nevešli do našeho auta Octavia Combi, abychom nemuseli kupovat nové. U někoho jsem četla, že když vyměnili sedačku pro staršího, tak se vešli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
1.10.21 10:50

@Elleaa hodíš sem, prosím, potom, jaký kurz jsi nakonec vybrala? Sem tam nějaké video jsem viděla, ale možná bych si také radši ještě něco nastudovala. U první dcery jsme naštěstí nic řešit nemuseli, ale zjistila jsem, že můj - ač jinak silně logicky a rozumně založený - muž v podobných chvílích začíná plašit, musím tu chladnou hlavu udržet já a udělat, co bude potřeba.

@Ginger77 mám to stejně s tím tajemstvím jedno/dvojvaječných, taky se u nás uvidí až po porodu. Tak jsem zvědavá, jak ti to dopadne. :lol:

@Missaanek nechci ti slibovat, že je určitě vše v pořádku, i když ti to přeji, jenom u sebe mohu dát takovou zkušenost, že v minulém těhotenství dceru stále považovali za menší, chodila jsem i na častější měření, zda dobře roste, a nakonec byla prostě celou dobu jen drobnější - narodila se ve 42 týdnu s váhou 2960 g, takže fakt drobek. I po porodu nás víc sledovali, malá přibírala pomalu, stále mimo tabulky, dělali jí i nějaký krevní rozbor, ale nic nenašli. Vše se začalo srovnávat až tak kolem 1 roku a od 2 let je naprosto v průměru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
1.10.21 11:29

@Ellimere ahooj, tak to jsem moc rada, ze je vše v pořádku a taky ti kluci odpovídají vyššímu týdnu. :andel: :* :srdce: Snad nám to všem vydrží tak bez vážnějších komplikaci. :hug: :potlesk: Už se těším až tu budeme postupně hlásit porody. Jinak te obdivuji za ten přirozený porod, ze chceš. A ze ti aspoň dali vybrat. Mne rovnou řekli, ze tím, ze jsou jednovajecni a já prvorodicka, tak, ze nebudeme nic riskovat. I když momentálně je mám stejně oba příčně. :mrgreen: Samozřejmě je ještě čas, ale i tak.
Jinak on-line kurz jsem koupila včera - porodbezobav - tu druhou variantu, která je rozšířena o masáže miminek (já prd vím :mrgreen: ) a mají aktuální slevu 40%, tak místo 2900,– vyšel na 1700,–, což mi přišlo super. Na ulici nenajdes. Ale co mě hlavne utvrdilo v tom ho koupit, byly recenze. Takže teď ještě se navnadit a těch x hodin shlédnout. :mrgreen: Ale rozhodne lepší koukat doma z pohodlí, než se tam kroutit osobně cely víkend no. A taky jsem rada, ze to mužu pak pouštět dokola. Kamarádka co byla osobně na kurzu, tak říkala, ze si skoro nic nepamatuje. A je mi jasný, ze bych byla stejnej případ. :mrgreen:

Jinak já mám dneska po te cukrovce, tak jsem rada, bylo to dlouhy, ta voda mě překvapila, ze se dala vypít a nebylo mi blbě. Dokonce kamarádka co byla se mnou, tak chutnala a říkala, ze se to nedá srovnat s tou co pila ona před sesti lety. Tak to asi potunili. :mrgreen: Tak výsledky budou v pondělí, tak jsem zvědavá, snad to bude ok. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
2.10.21 07:22

@Ellimere ahojky, tak to je moc dobře, že je u tebe vše v pořádku 🙏 ☺️️ jooo takže budeme mít spolu překvápko u porodu zda jsou dvoj nebo jednovaj 😜 😁

@Elleaa žejo není to tak hrozné vypít, já tedy ještě u dvojčat nebyla, ale u prvního těhotenství mi to přišlo také v pohodě vypít 😁 tak nám pak dej vědět, jak Dopadly výsledky ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
5.10.21 10:39

Ahoj holky, ja snad budu mit vysledky cukru zitra, ale sem spis zvedava na cipek. Meli jsme ted s malym behem dvou mesicu dve blby virozy. U moji teploty 40,1 sem uz nevedela jestli radsi nekam nejet, ale nedalo se stejne moc delat nez to vydrzet, jeste kdyz sem celou noc hlidala i malyho. Kasel mam takovej, ze do sebe leju a cpu vsechno co mam aspon trosku dovoleny. Stodal, stopkasel, septofort na noc sinecod a baliky rennie nebo gavisconu :zed: Ten tlak na spodek s tim prolapsem je strasnej, takze doufam, ze se cipek rapidne nezkratil. Bohuzel zvracim denne, inkontinence uz opravdu neni na intimky :roll: :zed: Bricho tim kaslem strasne boli, uprimne odklepavam kazdy den. Drzte se vsechny ja sem uz uplne ko, vedle me staci kychnout a je z toho katastrofa, hold deti si berou vse co potrebujou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
5.10.21 11:10

@krispyna ahooj, jezisi ty sis to teda vybrala. :,( Snad když už tak trpis, tak aspoň ten cipek bude dobrej, uvidis, bude držet! :kytka: To je jak naschvál fakt. Hlavne se drz a snad ti bude brzo lip. :hug: :srdce: :hug: Kdy mas kontrolu?

Jinak mne cukr vyšel dobře, tak se mi aspoň ulevilo, ze se nemusím hlídat, je fakt, ze bez sladkých snídaní si to nějak nedokážu představit. V životě jsem nejedla tolik sladkyho co teď. :mrgreen: Kolikrát když vařím chlapovi normální jidlo, tak sobě udělám třeba krupici, kterou jsem jedla naposledy snad na střední. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Už to vidím, v porodnici nechám cca 7kg a zbytek budu hubnout dva roky. :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
5.10.21 11:46

@Elleaa Zitra mam gyndu. Nastesti uz zvladam nekaslat, sice je na me dost videt, ze sem chcipla, ale tuhle navstevu se bojim odlozit. chodim k soukrome doktorce takze zadnou maminku vetsinou nepotkavam, respirator je jasnej vzdycky.

Ja sem taky nechala poprve v porodnici malo:) Hlavne mi teda zustalo obrovske prazdne brisko. Vsichni rikali, ze mi tam nejaky mimco nechali. Ale cas vsechno spravil. Me asi vaha sla dolu kojenim protoze sem jedla hodne a pravidelne aby bylo dost mlika. Jakmile sem to trochu flakala prsa byly prazdny takze hned vyvar a poradne se najist. Nejvic nenazrana sem byla v porodnici snedla sem fakt vse do posledniho drobku a to nejsem zrovna nevybirava, ale mela sem kliku na fakt dobre jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
5.10.21 12:10

@krispyna to chapu, pokud zvladnes jít, tak to určitě neodkládej. A dej vedet zitra, budu na vás moc myslet. :hug:
No tak nějak to vidim taky, ze to budu mít. :mrgreen: Minule jsem si preskladavala skrin a když jsem držela moje rifle puvodni, tak jsem se rozbrecela, ze to už v životě nemam šanci oblict. :mrgreen: :mrgreen: Díky bohu za vakuovaci pytle, nebudu to mít na očích. :mrgreen: Poslední týdny mi přijde, ze bricho se už tak rychle nezvetsuje, ale slilo se mi to hodně do zadku a stehen. :zed: :mrgreen: Takže jaa nebudu ten případ, co půjde z porodnice v oblečení před tehotenstvim. :mrgreen:
Ale čert to vem, hlavne ať ti dva jsou v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.10.21 21:00

@krispyna jeee to je mi líto :,( tak snad už teď bude každým dnem líp a líp 🙏 dej vědět jak si dopadla na gyndě🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
7.10.21 11:35

Ahooj holky, tak se hlásím z kontroly. Kluci jsou pořad o týden napřed a jeden má 880gr a druhej 900gr. a 37-39cm. :lol: Už se to začíná rýsovat 😍 😍 Jsem moc rada, ze je vše v pořádku. A cipek 5cm. Takže klasickej gyndar nevím co plasil s cipkem 3,7. Myslela jsem si, ze se nemůže prodloužit. :nevim: V tom aby se bl*ej vyznal. :mrgreen: Jinak dneska jsem 25+3 oficiálně. Jdu si dat oslavnej větrník. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co vy, jak si vedete? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
7.10.21 15:33

@krispyna Ahoj doufám, že už je vám lépe a přeju ať jste brzy fit :).

@Elleaa krásný výsledky :) větrník je na 1000% zaslouženej :mrgreen: :mrgreen:

Já byla na vyšetření včera a paní doktorka mě poplašila, nelíbilo se ji srdíčko jednoho z miminek a poslala mě ke kardiologovi. Šla jsem za ním rovnou s tím, že zkusím, jestli mě vezme nebo se objednám na jindy. Byl tak úžasný, že mě vzal a mimča pořádně zkontroloval a řekl, že je vše v pořádku. Odechla jsem si :) sestřička mi řekla, že jsem měla štěstí, že jim vypadl pacient a jsou jinak do konce října plný. Nevím jak bych vydržela čekat tak dlouho, byla jsem mu vděčná, že mě vzal a uklidnil.

Jsem 23+6tt a mimča mají zas větší rozdíl kluk 533g a holka 604g. Já rostu do extrémních rozměrů, ale dětičky zas tak rychle nepříbirají :roll:
Já bych si větrník taky dala, ale já bych z něj měla snad 5kg nahoře :mrgreen: :mrgreen:
na cukr jdu 15.10 tak jsem zvědavá jak dopadnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
7.10.21 15:51

@Monca9 no tak taky krásný a super, ze vás vzali a je vše v pořádku :hug: :andel: Však i tak mají hezky váhy 😍
Co se tyče rozměru, tak mne to povidej, mám nahore 15kg. :zed: :poblion: :mrgreen: Ale uz jsem se s tím smířila. :mrgreen: Hlavne, ze jsou kluci ok a já bez cukrovky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí