Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ja uz mam tedy nase dvojcata na svete cca 3 tydny, ale jdu Vas povzbudit, ze je lze donosit i do hezke vahy
Narozeni akutni sekci ve 37+4 tt z duvodu abrupce placenty u Acka.
Drzim palce, at je vse u vas vsech vse v poradku
Teda krasne vahy, moc gratuluji
Uprimne si to neumim predstavit v brise kdyz prvni mel 3,7 a mela jsem opravdu dost
Ale hlavne, ze se jim tak krasne darilo ![]()
Ahoj holky jak jste na tom s kocarkama? uz mate vybrane?
Ja ted mela docela kliku a sehnala jsem za super cenu easywalker duo s plnou vybavou na hlavni jezdeni a hauck duett 3, kdyz si nebudu jista jestli se vejdu k doktorovi
Dlouho jsem u toho sedela a opravdu to docela lita. Takze sice je mozna brzy, ale neumim nechavat moc veci na nahode a nemam je vylozene doma. I kdyz na tyhle povery neverim, je mi jasne, ze stat se muze cokoliv kdykoliv, ale nezbyva nez verit, ze to bude v poradku ![]()
Mimochodem, ano na Vanoce uz taky nakupuju asi dva mesice
![]()
Ahoj holky, tak dneska jsem byla na druhém screeningu s dvojčaty 💙 💙 vše je v pořádku, jen tedy béčko mělo v jedné z komor v mozku trošku víc tekutiny, hranice je 10mm a on má 11,2mm, (dvojče áčko má 8,3mm) doktor říkal, že je to trošku zvýšená hodnota a bude to chtít příště zkontorlovat, kdyby se tekutina zvyšovala, je tam riziko hydrocefalusu, což by bylo prý špatný 😔 i když mě ujišťoval, že to není momentálně můj případ, že se tím nemám stresovat, tak se samozřejmě i tak stresuju 🤔 😔 máte s tím někdo zkušenosti??? Jinak jeden má 379g a druhý 374g 😍
@krispyna Haha Jojoo, já už mám komplet výbavu.
De*il
Kočárek nakonec Dorjan, jeli jsme do Ostravy za paní Valo do te prodejny pro dvojcatka, tak nám ho doporučila. S tím, ze jako sportak budeme pak kupovat Valco. Původně jsem chtěla TFK, ale paní víc doporučila Dorjan.
Můj sen o hezkým kocarku se s dvojcatama stejně rozplynul.
![]()
@Ginger77 ahooj, neboj, sice s tím zkušenosti vůbec nemam, ale určitě všechno dopadne dobře a žádný problémy nebudou.
Musíš věřit, ze se nic zvyšovat nebude.
Kdy mas další kontrolu?
@Ginger77 S tim bohuzel neporadim, ani neznam nikoho kdo by se s tim setkal, ale treba rozdilny rust hlavicky a briska jo a tam vim, ze nektere deticky se do tabulek nevejdou
Je dobre, ze to pohlidaji, ja jdu taky v pondeli znovu, protoze mi na druhem ultrazvuku doporucili kontrolu. Myslela sem, ze to bude jen rychlovka, ale asi nas opravdu vice hlidaji protoze si na me dali pul hodiny kvuli rustove restrikci a vode.
@Ginger77 pokud by nakonec hydrocephalus byl, tak se da v dnesni dobe resit shuntem apod. Ale opravdu se nestresuj zbytecne. To ti jen pritizi. Taky se mohlo mimco pohnout a tam fakt hraje roli uplne kazdy mm.
@krispyna my mame easywalker a pokud ma vas dr klasika 80cm dvere, projedes v pohode 🙂
@Elleaa Me se ty Dorjany docela libily a svagrova si delala srandu, ze ho musim mit kvuli Dorimu
Ale bala sem se sirky, ze mi budou maly futra
Nakonec me easy prekvapil, ze se s nim manipulovalo lepe nez s mym na jednoho prcka
No jsem zvedava na nase prvni vyjizdky ![]()
Me zbyva jeste autosedacka jedna, jinak uz mam monitory (must have pro me), fusaky, elektrickou odsavacku a po Dorim sem vytridila i latkovy plenky, takze az prijdeme z porodnice zase se na to vrhnu
Jediny co mi nejde je obleceni
Absolutne to neodhaduju kolik ceho. Dori furt blil tak mel jen overaly na patentky jinak by me trefil slak ![]()
@krispyna Noo mne se u easy zase nelíbila ta plošina pod nohama.
Jinak bych ho brala taky.
Noo já mám oblečení tunu, rodina se zblaznila, takže mám od velikosti 48-80
A nejvíc teda bodycka s dlouhým, overaly a gaťata.
Tak jsem klidna, ze nezmrznou.
Monitory si budu půjčovat z porodnice teda. Odsavacku mám taky, lahvičky, sterilizator, plínky ty i ty, vaničku, polštář, nositko, dudliky, chuvicku, vložky, gatky
, ty vložky do podprdy, masticku na prsa, fusaky, sedačky, zavinovacky do autosedaček (pak i do kocarku na jaro/podzim) a ještě teda si nechám sit komplety do postýlek. A postylky bude kupovat moje mati až kluci budou venku. Te jsem nesměla vůbec rict, ze mám vše koupene, ta by vyvadela.
![]()
Teda asi začnu být nervózní
, nemám toho ani zdaleka tolik nakoupeno, co vy…
jaké fusaky jste prosím pořizovali? Já jsem teď o víkendu v obchodě nějaké zkoušela do dvojčecího kočáru, a rozhodně ne všechny se tam dobře vejdou ![]()
@krispyna Easy walker by byla moje první volba, kdyby se mi vešel do výtahu ![]()
@Elleaa děkuji 🙏 na klasickou kontrolu ke své doktorce jdu hned zítra, ale to se moc nedozvím, jelikož to bude právě jen jeden den od screeningu, takže důležitá bude až ta kontrola za ty dva nebo tři týdny co půjdu na další kontrolu, tak zda se ta tekutina nějak zvětšila nebo ne 🙏
@krispyna děkuji 🙏 noo snad budeme mít vše v pořádku, držím palečky ať už to máš v pořádku ☺️️
@MargeCh děkuji 🙏 Joo něco jsem o tom už načetla právě, asi záleží jak velký rozsah v tom mozku je, někde jsem četla horší scénáře a někde právě úplně v pohodě, tak uvidíme na další kontrole, doufám, že to bude už v pořádku 🙏
@Elleaa Postylky mam, ale treba dudlik a lahvicka to sem nemela ani s prvnim
Dori mel smulu, zarputile sem chtela kojit protoze by me zabilo pripravovat flasky v noci takze byl bez dudliku a sunar nikdy nechtel
Odstavila sem na 21 mesicich a ted si rad da mliko normalni.
Mas nositko to na ty dvojky?:) Ja mam tulu po Dorim tak furt mam moznost mit jedno tak a druhy v Hauck kocarku, ale honit nejstarsiho bych s tim nechtela takze bezpecneji bude v kocarku ![]()
Postylky mam prazdny protoze Dori neusnul jinak nez svazanej tak zase koupim Little angel zavinovacky s molitanovejma zadama a bude vyreseno
Ty jsou fakt uzasny i na chovani pro lidi kterym ty drobky uplne nechcete davat ![]()
Ty jo a pro sebe nemam krome ty odsvacky nic to pak zase bude nejaka lekarna naraz ![]()
@Michaela 122 Ja mam rostouci emitex, ale hlavne tim, ze jeden jsem mela po starsim. A pocitam s tim, ze ty mimca budou mensi tak se jim v tom zababusenym fusaku bude libit a nebudou litat po kocaru
A presne vytah je jedna vec a nebo taky otevirani domovnich dveri, kde musim vzdycky otvirat obe kridla. Treba u zubare to takhle mame a to nevim ani jak bych se do toho baraku dostala bez sezeni za sebou. ![]()
@Michaela 122 já si nechávám šít přímo do kocarku prave z toho obchodu dvojcatka.cz, jsou rostoucí a do zimy. Mají je i normálně na stránkách a člověk si muže vybrat barevné varianty. Původně jsem chtěla cottonmouse nebo jak se to píše, ale když jsem je viděla naživo, tak mi přišly hrozne obrovský teda, tak jsem měla strach, ze se do korbicek určitě nevlezou.
![]()
@Ginger77 Budu na tebe myslet, ale uvidis, ze to bude všechno v pořádku
Já mám zitra první kontrolu v porodnici v rizikovce, tak z toho mám takový všelijaký pocity.
![]()
@krispyna chapu, mas výhodu, ze mas zkušenosti a určitě i plno vychytávek.
Já si pořad nějak nedokážu představit, ze ukojim dvě děti, ač bych byla šťastná, když zvládnu kojit co nejdyl. To samy s dudlikem, když jsem si plánovala jedno, tak jsem si říkala, ze nebude na dudliku nikdy, jen s tema dvojkama si tak úplně nejsem jistá, jestli mi to projde.
Jojo nositko pro dvojky - mini monkey twin, ale jsem teda sama dost zvědavá jak je do toho budu cpát.
Ale budu muset, když bude chlap v práci a já doma se psama, tak na takový to rychlý vyvenceni nebudu chtít určitě tahat celej kočár. Ale kdo vi, si to mužu všechno hezky plánovat a dopadne to úplně Jinak. Stopro.
![]()
Ahoj holky, ja uz mam tedy nase dvojcata na svete cca 3 tydny, ale jdu Vas povzbudit, ze je lze donosit i do hezke vahy

Narozeni akutni sekci ve 37+4 tt z duvodu abrupce placenty u Acka.
Drzim palce, at je vse u vas vsech vse v poradku