Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hanka.br. Ale ona napsala, že na holčičce je prostě poznat, že je nemocná, a to je pravda, nebo ne? A když její maminka ty fotky svého nemocného dítěte dala na veřejný web, i s diagnozou, tak mi na tom nepřijde neetické. když někdo napíše-ano holčička je nemocná a je to vidět.
Mně zas přijde pokrytecké, když někdo vidí dítě fyzicky postižené, deformované-tím nemyslim tuto holčičku, a řekne-je to je krásné dítě, ale myslí si, proboha, to je hrůza, nebo to pak řeknou, když dotyčná s dítětem zmizí. A věř mi, že to tak je.To mi přijde horší, to raději mlčim a nekomentuju.
Před chvílí jsme přečetla deníček a zvládla jsme tři stránky komentářů, víc jsme nedala a šla jsem zvracet. To co si některé dovolíte napsat je naprosto neskutečné. Neskutečné. Strašné.
@renap píše:
@hanka.br. Ale ona napsala, že na holčičce je prostě poznat, že je nemocná, a to je pravda, nebo ne? A když její maminka ty fotky svého nemocného dítěte dala na veřejný web, i s diagnozou, tak mi na tom nepřijde neetické. když někdo napíše-ano holčička je nemocná a je to vidět.
Mně zas přijde pokrytecké, když někdo vidí dítě fyzicky postižené, deformované-tím nemyslim tuto holčičku, a řekne-je to je krásné dítě, ale myslí si, proboha, to je hrůza, nebo to pak řeknou, když dotyčná s dítětem zmizí. A věř mi, že to tak je.To mi přijde horší, to raději mlčim a nekomentuju.
To je přesně to, co jsem měla na mysli. Proč raději nemlčely. Vždyť není povinné za každých okolností deníček nebo fotografie komentovat.
@Terdul píše:
Ja bych chtela vzkazat @fashion_victim83, ze dosazene vzdelani neni znamkou inteligence. Ona je toho dukazem. A i kdyz neveri v Boha, tak ji jednou ty mlyny semelou.Příspěvek upraven 10.04.16 v 12:16
věřím v reinkarnaci a věřím v to, že každá z našich duší se snaží dosáhnout dokonalosti, a té dokonalosti dosáhne tím, že si prožije prožitky, a tak se stále vrací na zem, vybírá si svůj osud a vybírá si to, co potřebuje prožít. Duše mámy s postiženým dítětem se už v příštím svém bytí nikdy nebude pošklebovat nebo se s odporem odvracet od postiženého dítěte. Někdo to nazývá karmou…je v podstatě jedno, jak to kdo nazývá, ale pevně doufám, že to takto funguje a některým těm přispěvatelkám pod tímhle deníčkem se to vrátí jako bumerang. Opravdu neskutečné.
@renap souhlasim, na kazdem ditetu se da najit neco, co se na nem v pozitivnim smyslu okomnetuje, treba „to je ale vlasatec“ nebo „ta ma ale kukadla“… kazde neni krasne.
Hulvatstvi ale podle me je i to, ze neci komentar „ta je ale krasna“ okomentuji „vzdyt je preci jasne, ze neni“.
Obet mody ma sice alespon prumerne IQ (protoze VS ve stylu „mezionarodni kdeco“ vyssi IQ nevyzaduje), ale EQ a socialni dovednosti jsou zrejme pramale, prinejmensim, jak je zde predvedla.
@renap Ty máš osobní zkušenost s matkou, která tu péči nezvládla. Já jsem roky pracovala s postiženými dětmi, všechny žily ve svých rodinách, ne v ústavu. A všichni rodiče se starali krásně. Od prodavačky až po právničku, která se vzdala práce i kariéry, aby se mohla věnovat dítěti. Rodiny, co žily na hranici životního minima i ty velmi bohaté.
Všechno to byly děti, které se nikdy neosamostatní a které budou potřebovat celoživotní péči. Chodící, vozíčkáři i ležáci. A žádná z těchto matek by NIKDY neřekla, že to dítě měla zabít už v břichu. To je zase má osobní zkušenost.
Deníček jsem četla, fotky viděla. I mé nezkušené oko vidělo příznaky postižení. Naštěstí jsem to četla v době, kdyntam nebyly hnusné komentáře.
@matkabagristy Ale i děti s postižením můžou být hezké, aspoň podle mě.
@renap píše:
Naprosto souhlasím
jsme na internetové diskuzi a může zde každý vyjádřit svůj názor -ať se to někomu líbí nebo ne. S tím musela zakl. s takto citlivým tématem počítat a myslím, že byla celkem v klidu na rozdíl od hysterických přispěvatelek okolo.
@hanyny píše:
@matkabagristy Ale i děti s postižením můžou být hezké, aspoň podle mě.
No ale o to tu jde, ona nenapsala, že není hezká, pouze napsala, že je postižená a že je to vidět. O kráse ani ň. Mně ta holčička hezká připadá, ale to se nevylučuje s tím, že prostě to postižení je vidět.
@Sofierules píše:
Naprosto souhlasímjsme na internetové diskuzi a může zde každý vyjádřit svůj názor -ať se to někomu líbí nebo ne. S tím musela zakl. s takto citlivým tématem počítat a myslím, že byla celkem v klidu na rozdíl od hysterických přispěvatelek okolo.
Tady jsme v diskuzi, ale pod deníčkem ne, tam jsou komentáře k deníčku. Tam se na názor nikdo nikoho neptá.
@hanka.br. píše:
Tady jsme v diskuzi, ale pod deníčkem ne, tam jsou komentáře k deníčku. Tam se na názor nikdo nikoho neptá.
Aha -tak to jsem netušila-takže pod deníček můžeš pouze napsat jak je to úžasný, sluníčkový deníček a sloh je průměrný či podprůměrný? Ale nemůžeš se k tomu vyjádřit? ![]()
@terinka4444 A z čeho konkrétně ses pozvracela? To jako fakt doslova, nebo jenom obrazně? Trošku přehnaný, ne? prostě se to rozdělilo na dva tábory, jedny by si takto postižené dítě nechaly, druhé ne. Nic co by se nedalo čekat, nikdo autorku deníčku nenapadal, všichni jí přály štěstí a hodně sil, aby to zvládla. A agresivnější mi přišly ty, co by si dítě nechaly, napadaly ty, co by šly na potrat, pokud jsem si všimla.
@Sofierules píše:
Aha -tak to jsem netušila-takže pod deníček můžeš pouze napsat jak je to úžasný, sluníčkový deníček a sloh je průměrný či podprůměrný? Ale nemůžeš se k tomu vyjádřit?
To už si musí každý vyrovnat se svým rozumem a se svým srdcem - kdy je lepší prostě mlčet a nevyjadřovat se. Jako třeba v tomhle případě - nemyslíš? Je jasný, že by spousta lidí tuto cestu nevolila, ale je fakt nezbytně nutné zakladatelce psát, že je sobecká, že nechá dítě trpět, že bude její rodina tím trpět, že není za co jí obdivovat, že by dítěti bylo líp, kdyby ho potratila rovnou, protože je to vadný kus…fakt si myslíš, že pod tak citlivým deníčkem jsou takové komentáře vhodné jen proto, že je prostor je tam psát?
@Sofierules píše:
Aha -tak to jsem netušila-takže pod deníček můžeš pouze napsat jak je to úžasný, sluníčkový deníček a sloh je průměrný či podprůměrný? Ale nemůžeš se k tomu vyjádřit?
Tak to já jsem taky netušila, že pod deníček se nemají psát názory, ale jenom chválit autorku za sloh.Co jsem si všimla, tak pod každým deníčkem se prostě rozproudí diskuse, pokud je to téma, které zaujme nebo je nějak kontroverzní. Asi jsem si nepřečetla pravidla.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.