Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
3.2.08 06:33
Ajule píše:
Pochopila jsem to správně, že Don gemini je sice ekologicky šetrný prostředek, ale oproti např. ecoveru a sonettu má ve složení co dohánět?

Sonnet dosud osobně neznám, takže neposoudím. Ecover bych řekla, že asi určitě bude lepší. Ale ten gel z DG je težké hodnotit, protože ani Katty, která ho používá, nemá jeho složení a ani na stránkách DG jsem jeho složení nenašla (ač mě také zajímal).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
3.2.08 08:56

holky, kdyz uz tady probirame tu aloe vera horem dolem, myslite, ze je vhodne dat si nejake ty drinky z aloe kdyz kojim? vim, ze me v lekarne v tehotenstvi odradilo od koupe to, ze na krabici s napojem bylo, ze v tehotenstvi ne … chjo, tak zas nevim :) … docela bych to zkusila …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
3.2.08 09:06

Lucieeliska - ju, to Ti zavidim, tu Veroniku … urcite podej hlaseni o tom, co zajimaveho jste tam delali a co ses dozvedela! My se tam chystame asi nekdy v lete (precijen je to daleko) - koukneme na nejakou akci, kam by mohla cela rodina.
Nekdo jste tu psal, ze jezdite na hodne ruznych kurzu a seminaru, doporucte neco kvalitniho… mame doma takovou akcni naladu … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
3.2.08 09:29
Aluška píše:
holky, kdyz uz tady probirame tu aloe vera horem dolem, myslite, ze je vhodne dat si nejake ty drinky z aloe kdyz kojim? vim, ze me v lekarne v tehotenstvi odradilo od koupe to, ze na krabici s napojem bylo, ze v tehotenstvi ne … chjo, tak zas nevim :) … docela bych to zkusila …

Aluško, já tomu moc sice až tak nerozumím, ale Bodlák v té své knížce právě před vnitřním užíváním zrazuje a konkrétně u kojících píše, že: „některé dráždivé látky se dostávají do mléka a způsobují průjem u kojenců.“ Takže doma dělané bych Ti neradila a z těch kupovaných bych spíše hledala jen ty, kde je to povolené.
Jinak budeš-li chtít, tak Ti to aloe pošlu - pokud se rozhodneš, dej mi pak vědět SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
3.2.08 19:37
lucieeliska píše:
Ahoj,
přihlásila jsem se na Relaxační eko-víkend v Hostětíně. http://hostetin.veronica.cz/
Nejedete tam některá? …

Ahoj, v lednu jsem na to koukala, ale pak jsem si říkala, že radši pojedu, až bude teplo, myslím, že loni byl taky nějaký ekovíkend v květnu. Každopádně dej vědět, jak se Ti tam líbilo :wink:.

A ještě dotaz na palmový olej Carotino - koupila jsem ho mamce na vaření, jenže ona ho moc nepoužívá, takže už ho má tak třičtvrtě roku otevřený. Má ho v lednici, ale když jsem k němu teď čuchala, „voní“ tak trochu žlukle. Měla jsem dojem, že Lenka tu kdysi psala, že palmový, jojobový a kokosový olej se nezkazí. Tak nevím :roll: - co myslíte :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
3.2.08 20:08
Andya píše:
Ajule píše:
Pochopila jsem to správně, že Don gemini je sice ekologicky šetrný prostředek, ale oproti např. ecoveru a sonettu má ve složení co dohánět?
Sonnet dosud osobně neznám, takže neposoudím. Ecover bych řekla, že asi určitě bude lepší. Ale ten gel z DG je težké hodnotit, protože ani Katty, která ho používá, nemá jeho složení a ani na stránkách DG jsem jeho složení nenašla (ač mě také zajímal).
Ajule - Sonnet, Ecover i Ulrich jsou určutě lepší než DG i než Misiiva, protože obsahují pouze rostlinné složky.

Andya - gel z DG nemám, mám prášek, ale gel některá z holek tady měla (myslím, že Pimpa a Irenn), tak třeba napíšou složení :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
3.2.08 21:17
KatyK píše:
A ještě dotaz na palmový olej Carotino - koupila jsem ho mamce na vaření, jenže ona ho moc nepoužívá, takže už ho má tak třičtvrtě roku otevřený. Má ho v lednici, ale když jsem k němu teď čuchala, „voní“ tak trochu žlukle. Měla jsem dojem, že Lenka tu kdysi psala, že palmový, jojobový a kokosový olej se nezkazí. Tak nevím - co myslíte?
Hmm, těžko radit. O palmovém jsem to nikdy neslyšela, o kokosovém a jojobovém ano. Docela mne proto zarazilo, že na nobilisím jojobovém je pouze roční lhůta pro spotřebování. V Palladiu jsem v bio obchodě kopila nobilisí olej z hroznových jadérek. Doma jsem ho otevřela a „voněl“ mi žlukle. Šla jsem ho vrátit. Prodavačky otevřely jiný a ten tak rozhodně cítit nebyl. Nepopíraly, že ten „můj“ cítit žlukle je, ale koukaly na mne dost divně, když jsem trvala na tom, že ho nechci. Peníze mi nevrátily, ale „dovolily“ mi vybrat si jiné zboží. Při odchodu jsem zaslechla, jak se jedna ptá druhé, co s tím „mým“ má udělat. Představte si, že jí odpověděla, ať ho dá zpátky do regálu 8O 8O.
Docela jsem čučela, že na titulní straně webu www.aktualne.cz byla reklama na mooncup → odkaz sem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
3.2.08 21:36
Bluesky píše: [Docela jsem čučela, že na titulní straně webu www.aktualne.cz byla reklama na mooncup → odkaz sem

A pod článkem opět velmi „plodná“ diskuze, ostatně jako vždy :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
3.2.08 21:51
Fen-fire píše:
Bluesky píše:
Docela jsem čučela, že na titulní straně webu www.aktualne.cz byla reklama na mooncup → odkaz sem
A pod článkem opět velmi „plodná“ diskuze, ostatně jako vždy :lol: :lol: :lol:
Tu jsem si velmi ráda nechala ujít, stačilo mi přelítnout očima jen viditelný úvod jednotlivých příspěvků…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
3.2.08 22:53

musim priznat, ze obcas (ja blba) ty diskuze pod clankama (at uz eko-tematika nebo treba politika etc) ctu … a pak si nadavam :evil:

kdyby si mel clovek udelat obrazek o lidech v nasi zemi podle tech diskuzi, tak emigruje hned … :roll: :roll:

nema cenu se rozcilovat …
a hloupe plky a radoby mudrovani nad mooncupem se dalo cekat… :( :roll:
skoda … :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
3.2.08 22:59

Taky jsem neodolala a pár příspěvků si přečetla. U některých jsem měla škuby reagovat, ale pak jsem si řekla že mi to za to nestojí. Především ta chlapská moudra byla fakt hustá. No aspoň vidíme co vládne světu :(
Není se čemu divit že svět vypadá tak jak vypadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
4.2.08 07:33
KatyK píše: … gel z DG nemám, mám prášek, ale gel některá z holek tady měla (myslím, že Pimpa a Irenn), tak třeba napíšou složení :wink:.

Katy a to složení toho prášku je jaké? Podobné Missivě? Lepší? Jsou i tam nějaká větší fuj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
4.2.08 07:34

Bluesky teda ten přístup prodavaček v Palladiu je taky přesným obrázkem… :?
A přesně to doplňuje věta Lucky J , ?e se není čemu divit, ?e svět vypadá tak jak vypadá.
Někdy bych taky měla chu? emigrovat někam, kde lidi jsou k sobě slu?ní, vstřícní, chrání přírodu, přemý?lí o věcech kolem a nejsou zlí, závistiví, povrchní… jsem stra?ně náročná?? Asi jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
4.2.08 12:08
Andya píše:
Katy a to složení toho prášku je jaké? Podobné Missivě? Lepší? Jsou i tam nějaká větší fuj?
Složení prášku DG : anionaktivní tenzidy (méně než 10 %), neionogenní tenzidy (méně než 5 %), uhličitan sodný (méně než 30 %), perboritan sodný (méně než 10 %), pomocné látky, enzymy, OZP (optický zjasňovač prádla), parfém.
No, jak to teď vidím, tak se mi zdá ta Missiva lepší (přeci jen to je gel, lépe by bylo srovnávat s DG gelem), těžko říct, co jsou pomocné látky :roll:, je tam perboritam, zjasňovače… už se těším, až budu prát opravdu eko :wink:.
Aquanela píše:
A přesně to doplňuje věta Lucky J , že se není čemu divit, že svět vypadá tak jak vypadá.
Někdy bych taky měla chuť emigrovat někam, kde lidi jsou k sobě slušní, vstřícní, chrání přírodu, přemýšlí o věcech kolem a nejsou zlí, závistiví, povrchní… jsem strašně náročná?? Asi jo :(

Taky bych ráda, ale obávám se, že by stejně nebylo kam emigrovat :(. Kamarádka byla ve Švédsku, kde to tak na první pohled je, ale když jsi tam delší dobu a pronikneš do toho, tak je to prý ještě horší než u nás… Člověk si aspoň váží lidí, kteří takoví jsou :wink:, i když někdy mi je z těch ostatních fakt zle (proto v zájmu zachování svého zdraví už radši žádné diskuse nečtu, ono totiž i pod „nevinným“ článkem např. o vítězství Šebrleho může být hnusná diskuse :?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
4.2.08 12:51

Podobný článek o kalíšku byl již dříve na idnes - tu diskuzi jsem taky trochu přelítla. Jenže, konkrétně na idnes, jsou takové komentáře u každého článku, někteří lidi prostě mají potřebu být hulváti a využívají každé příležitosti, nemá to nic co dělat s tématem. Nemá cenu s nima diskutovat :) . Podle mě jsou to ale pořád ty stejný lidi a nebude jich moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný