Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1162
27.6.08 20:02

Holky - perkarbonátky - Leelaa se zatím neozvala, pro mě není problém vám pytel poslat, ať nemusíte platit 450,– za poštovný (takhle by to byla cca stovka). Ale nevím, pokud se nesložíte na těch 25 kilo, kde bych to přesypávala, ale snad by se to nějak dalo :wink:

Fazole , zdravím Tě :-). Souhlasím s Bluesky, že bychom odpověděly na nějaké dotazy :wink:. S focením jsem z obliga, páč nejsem z Prahý :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.6.08 21:02

Katy , ale jak potáhneš 25 kilo na poštu? Navíc pošta bere balíky jen do 15 kil, stejně by se to muselo rozdělit. To se mi zdá neuskutečnitelné. Myslela jsem původně tuhle variantu, že bychom se všechny podělily o jeden pytel. Každopádně ti ale náleží veliké poděkování za ochotu :srdce: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.6.08 21:31

Kokon myslím že ještě žížala měla zájem. Pokud se někdo ozve, tak já si klidně uberu, abychom se do toho pytle vešly.
Objednat ale myslím že můžeš, nebo jestli chceš počkat kdo se ještě ozve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.6.08 21:45

Jo - kyselinu citronovou nechci, ještě jsem ji na nic nepoužila, tak ji asi nepotřebuju.
S tím objednáním klidně počkej do středy, alespoň u mě to tak nehoří, mám ještě necelé kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
27.6.08 22:22

Ahojky,
jojo, Kokon měla pravdu a taky se ráda přidám. Kdyby bylo, tak 5 kg by mi nevadilo. :lol: Jinak já po Praze můžu v podstatě kdekoli. Když budete tak hodné a zorganizujete to. Kdybych mohla nějak pomoci, ráda to udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
27.6.08 23:51
Herminka píše: … děláte někdo sliz z marseillského mýdla od Countrylifu (300g okolo 70,–). Předevčírem jsem ho vyrobila a šíleně se mi srazil (což se mi nikdy nestalo, vždy jsem ho měla krásně hladký). Přitom jsem měla sodu i mýdlo rozpuštěné dokonale a při smíchávání jsem nepozorovala nic neobyklého. Nebo že by za to mohla ta bouřka? 8O
Herminko já dělám sliz právě z tohoto mýdla a bez potíží.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
28.6.08 08:48
Bluesky píše:
Herminko já dělám sliz právě z tohoto mýdla a bez potíží.

Tak to vidím opravdu na tu bouřku :lol: - když při ní kysne mléko, proč by se nemohl srazit sliz (dělala jsem ho právě ve středu a při bouřce ještě nebyl ztuhlý). Vyráběla jsem ho totiž úplně stejně jako obvykle (taky zalévám vroucí vodou a jak už jsem psala, po smíchání byl OK), a i když slizuji teprve asi rok, zatím se mi nestalo, že by se srazil. Nu což, prací schopnost by změněna být neměla, ale mrzí mě to, protože jsem ho chtěla dát trochu na vyzkoušení kolegyni - tak až z příští várky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.6.08 10:32
kokon píše:
trebas mela od neceho spinave nacini? uvaha diletanta..

Naopak, taky mě to napadlo. Mě se kdysi sliz srazil s octem, takže možné to je.
Herminko tím srazil myslíš ošklivou konzistenci nebo i divný zápach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
28.6.08 18:49

Mně se taky z tohoto mýdla srazil, tj.že jsou v něm jakoby kousky, cucky. A bylo to před bouřkou. Já to ale připisovala spíš své nezkušenosti. Však jsem ho dělala teprva potřetí, mám třílitrovou lahev. Dělala jsem ho stejně, s horkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
28.6.08 20:11

Holky, jste moc hodný, že to zařídíte, díky! A časově je mi to celkem jedno, i prostorově se ráda přizpůsobím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
28.6.08 20:45
Pimpa píše:
Naopak, taky mě to napadlo. Mě se kdysi sliz srazil s octem, takže možné to je.
Herminko tím srazil myslíš ošklivou konzistenci nebo i divný zápach?

Nene, jen ta konzistence je taková nevábná, cítit je zhruba stejně jako bylo původně to mýdlo, sražení s nějakou kyselinou spíše vylučuji (ale asi někde zkusím smíchat malé množství slizu a oct a a uvidí se). Jsem zvědavá na sliz z té druhé půlky mýdla :)
Možná by se to spojilo po prošlehání ponorným mixérem, že? Ale ten nemám a maminka by mi ho na sliz asi nepůjčila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.6.08 21:03

Aha, tak to se mi taky stává, řekla bych že pravý krásný sliz mívám vyjímečně - většinou mi to porůznu zhrudkovatí a zvodnatí. Ponornému mixéru se ale nemůže nic stát, vždyť je to skoro jako jar na nádobí. Maximálně se trochu vyčistí :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
28.6.08 21:12

Ahoj!

Jé, příjemné, že si mě pamatujete! :-)

Ach jo, potvůrky stydlivé, no tak teda jak myslíte. Tak mi, prosím Vás, napište, prvotní motivaci, proč jste začaly ekologičit, čím jste začaly, čím pokračovaly, co je podle vás možné v běžné domácnosti ve městě/na vsi udělat pro ekologickou domácnost… Co vám v okolním světě zabraňuje chovat se ekologicky… Jak na to reaguje rodina a okolí… Když vás napadne cokoli jiného, budu moc ráda. A já si teda seženu nějaké pěkné neekologické modelky… :roll: :lol:

Bluesky , akce se ráda zúčastním, článek odevzdávám v půlce července, ale určitě to bude přínosné i tak. :-)

Faz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.6.08 21:24

Fazole v jakém časopise článek vyjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
29.6.08 08:16