eMaminky z Prahy 8

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
28.7.11 00:16

krtek, stačí, aby skončily prázdniny, a bude to zase OK. 8-) já chodím zásadně mimo prázdniny a ve všední den.

a jednou jsme byli 26/12, bylo tam krásně!! tak ticho! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.7.11 08:51

My chodíme do ZOO na Štědrý den, a to je tam taky moc krásně. Vloni jsme byli i v dešti.

Přišla mi odpověď na můj mailový dotaz, takže už vím oficiálně, že permanentka do Botanické není omezená co do počtu vstupů denně :potlesk: . Dneska si tam asi uděláme piknik :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.7.11 09:34

na štědrý den, to je dobrý nápad!!
jenže u nás je ten den dost napilno, takže nevím, jak bychom to stihli.. :(

zeptám se ještě jednou, neznáte někdo MUDr. Königovou W., teďka zastupuje naší dětskou, takže asi pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22793
28.7.11 09:41

Na Štědrej den možná neni špatný vyslat s dětma tatínka, aby byl doma klid na práci :mrgreen: Nebo se pokusit připravit všechno den před a ten Štědrej den pak mít vyloženě sváteční - ale o to se snažim už několik let a zatim marně, a to jsme ještě loni neměli prcka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.7.11 09:49

krtek, hihi, ono nejde o přípravy, ale o návštěvy. a ty se jaksi připravit nedají.. pak o to stihnout vše aby se mohlo na první „půlnoční“ (v 5 večer, kvůli dětem..)
a to se mi už několik let nedaří…
ale 26. je super na ZOO :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22793
28.7.11 11:01
Nataša píše:
krtek, hihi, ono nejde o přípravy, ale o návštěvy. a ty se jaksi připravit nedají.. pak o to stihnout vše aby se mohlo na první „půlnoční“ (v 5 večer, kvůli dětem..)
a to se mi už několik let nedaří…
ale 26. je super na ZOO :)

Aha, tak to jo. My objížídme příbuzenstvo před svátkama s dárkama, na Štedrej den jsme „sami“ s manželem a ted s malou a 25. si taky dáváme oraz, pak se sejdem až 26. u babičky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
28.7.11 11:24

Ahoj holky,
můžu se přidat ?

Bydlíme čerstvě v Praze Troji, teprve měsíc, nikoho a nic tu neznám, takže se rozkoukávám… Bydlim kousilínek od Trojského zámku.
A tak nějak hledám rady kam jít, kde je hezké hřiště a i nějakou tu spřízněnou duši na popovídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.7.11 11:42

Ahoj, já tady sice bydlím už delší dobu, ale jsem na MD s malým miminkem a zjistila jsem, že všichni jsou v práci. Taky bych občas zašla s někým ven, popovídat, pojezdit s kočárem. Jste někdo blízko Kobylis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
28.7.11 11:46
Julie81 píše:
Ahoj, já tady sice bydlím už delší dobu, ale jsem na MD s malým miminkem a zjistila jsem, že všichni jsou v práci. Taky bych občas zašla s někým ven, popovídat, pojezdit s kočárem. Jste někdo blízko Kobylis?

Ahoj, já jsem přímo z Kobylis :wink:

Jinak všechny zdravím, bydlím na 8 už dlouho, ale říkala jsem si, že tady máte diskuzi už rozjetou, tak jsem se nepřidávala.
Mám klučíka 1,9 měsíců a holčičku skoro 4 měsíční :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
28.7.11 11:55

Zdravíme všechny nově příchozí:)

Marcelko, asi tu nebude moc lidí, co bydlí přímo dole v Troji (většina z Troji bydlí nahoře nad botanickou zahradou) ale skoro všechny chodíme dolů do Zoo:)

Z Kobylis je tu spousta maminek, jistě se budou ozývat samy. Já bydlím v Bohnicích, to také není z Kobylis daleko:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
28.7.11 12:10

Ahojky, koukám, že nové mamky dostaly odvahu, to je dobře:)..

Já jsem z Čimic:) a děti dle metříku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
28.7.11 12:12

me2 vidíš to, já si ještě do nedávna myslela, že je Troja jen dole, než jsem jela podle navigace do nejbližší lékárny, která mě zavedla do Troje nahoru :mrgreen: Určtě tam budete mít i nějaké hezké dětské hřiště, vid ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
28.7.11 14:13

Ahojky, zdravím nové maminky :)

Před půl hodinkou jsem byla pro permici do botanické - nikde nikdo - myslím tím žádná fronta!, paní pokladní milá a příjemná, vše vyřízeno na základě občanského průkazu na počkání - otázka 6min. pro 2osoby. Měla jsem totiž OP i manžílkovu, aby i on mohl plně využívat volného vstupu do „zeleně“ ;)
Nevím, jestli je toto reakce na petici, která proběhla, ale je to myslím celkem milá „náplast“ na to, že nám to tam zavřeli. Ovšem nemám moc představu, jak dalece jsou ulice, kterých se to týká. Ale mě to rozhodně potěšilo :)

Jessie ozvy se, mám ty skleničky, co jsi poptávala, poslala jsem ti SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.7.11 18:51
Leník127 píše:
Julie81 píše:

Ahoj, já jsem přímo z Kobylis :wink:

Jinak všechny zdravím, bydlím na 8 už dlouho, ale říkala jsem si, že tady máte diskuzi už rozjetou, tak jsem se nepřidávala.
Mám klučíka 1,9 měsíců a holčičku skoro 4 měsíční :-D

Leníku, a nechces se někdy potkat, zajít s kočárkem a pokecat? Bydlím kousek od koupaliště na Stírce, chodím nejčastěji na Okrouhlík-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.7.11 19:41

Taky vítám nově příchozí. To je super, že jste se přidaly :palec: . Jsem z Bohnic a do ZOO chodíme celkem často. Teď v létě ale asi budem častěji v botanické. „Objevila“ jsem ji včera a dneska jsme tam strávily celý den (měla jsem s sebou jídlo, hračky, knížku..).

HK, já vyzvedávala permanentku včera, dostala jsem je dokonce i pro obě holky. A trvalo to taky pár minut. A když jsem tam přišla, slečna (nebo paní :think: ) hned věděla, co chci :mrgreen: .

Štědrý den jsem si doma zavedla jako naprosto pohodový sváteční den, takže žádný stres, nic. Ráno strojíme stromeček, místo brzkého oběda máme jen polévku a pak jdeme do ZOO. Polévku a salát mívám z předchozího večera, kapra nejíme, dělám rybí prsty (ale kvalitní, nemusí se smažit na oleji, dají se i upéct v troubě). Takže když přijdem z procházky, šoupnu rybí prsty do trouby a za 10 minut jsou hotové. Tak rychle nestíhám ani připravit tabuli :lol: . Návštěvy u nás nebývají tak hrozné, tchán bývá s námi večer u stromku a naši jezdí v následujících dnech (nebo my jedem k nim), scházíme se tak i s bráchou a ségrou. Mám ještě v paměti, jak mamka bývala na Štědrý den nervozní, že nestihne usmažit řízky a filé, že nestihneme někam zanést dárky a tak. Toho jsem se sama chtěla vyvarovat. Manžel naštěstí kapra taky nechce a tahle varianta mu vyhovuje. Chceme si ten den užívat jako rodina, takže do ZOO chodíme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová